Mi mindent tud manapság egy jó vetőgép?

Mi mindent tud manapság egy jó vetőgép?

Az Agroinform.hu e heti körkérdésében azt kérdezte milyen vetőgépet és milyen vetési technológiát érdemes a gazdálkodóknak választaniuk az elővetemény és a talajtípus ismeretében. A HORSCH-tól Barabás Zsolt válaszolt.

Barabás Zsolt, Kelet-magyarországi értékesítési vezető – HORSCH Maschinen GmbH

A HORSCH a különböző technológiákhoz különböző vetőgépeket fejleszt, így a termékkínálatban megtalálhatóak a no-till, a minimum-till és az intenzív talajművelés megfelelő vetőgépei. A Pronto DC a legnagyobb darabszámban értékesített vetőgép, mely a mulcsos talajművelésben és a hagyományos szántásos technológiában is egyaránt alkalmazható. A Pronto-elv – aprítás – egyengetés – visszatömörítés – vetés – lehetővé teszi a precíz vetést.

 

HORSCH Pronto 6 DC PPF műtrágyacsoroszlyával.

 

A vetéssel egy menetben a műtrágya célzott kijuttatásra is van lehetőség többféle módon, mellyel robbanásszerű növekedés és erőteljes gyökértömeg-képződés érhető el. Az eszköz felszerelhető szemenkénti adagoló egységgel is, mellyel búza, árpa, rozs szemenkénti vetése valósítható meg. A TurboDisc csoroszlya mellett a HORSCH kifejlesztett egy PowerDisc csoroszlyát is, mely nagyobb csoroszlyanyomásra képes, így akár direktvetésre is alkalmas lehet.

 

HORSCH Pronto PowerDisc csoroszlyával.

 

A legújabb fejlesztés a Pronto vetőgépeknél a RowControl elosztótorony, mellyel a sorelzárás minden sorban kapcsolható, így bármilyen nyomtáv és művelőút egyszerűen beállítható. A HORSCH Pronto a leguniverzálisabb vetőgépek egyike. A legapróbb magvak (pl.: mák) vetésétől a búza szemenkénti vetéséig terjedő spektrumban dolgozik, ezáltal nagyon sok kihívásnak eleget tud tenni. A gépek elérhetőek az AXIÁL Kft. kínálatában.

 

HORSCH RowControl elosztótorony.

 

Forrás, kép, teljes cikk: agroinform.hu

 

 

Megújult, továbbfejlesztett Horsch Maestro vetőgépek!

 

Az időjárás egyre többször állít bennünket nehéz feladat elé. Lassan a régi megfigyelésekből eredő dátumok és időszakok is módosulnak, nem kis kihívást jelent ez a gazdálkodók számára. >>

 

Elérhető

Kapcsolódó cikkek