Megkezdtük a szüreti szezont

Megkezdtük a szüreti szezont

Ha szüret, akkor Gregoire - a prémium kategóriából. Megkezdődött a szüret, amiből mi sem akarunk kimaradni, ezért elindítottuk két Gregoire szőlőkombájnunkat – egy önjáró GL8.6 és egy vontatott Gprima típust.

Az utóbbit a legújabb Landini Rex 4-110 F traktor húzza. Célunk bemutatni a gépeket a gyakorlatban, megismertetni azok munkáját a szőlészek körében az ország több pontján.

A vontatott Gprima, egy megbízható társ a szőlőbetakarításban, ahol az egyszerűség együtt jár a funkcionalitással. Vontatása már egy kisebb teljesítményű traktorral is megoldható (kb. 70 LE), és ha a körülmények szükségessé teszik a gép felszerelhető 630 cm3-es kerékmotorokkal. Ezek hidraulika nyomása közvetlenül a traktorfülkéből állítható, megfelelő segédhajtást biztosítva a szerelvénynek. A gépkezelő egy kompakt vezérlőpulton keresztül, könnyedén működtetheti a gép különböző funkcióit, köszönhetően az intuitív piktogramoknak. A gép 1,7 m sortávolságú ültetvényektől használható, a sorok magassága 1,95 m lehet.

Az önjáró GL8.6 szőlőkombájnunk is elfér a két nagy (darabonként 2000 literes) tartályával már a 1,7 m sortávolságú ültetvényekben is. Erőforrása, a hathengeres Deutz dízel 190 LE-t teljesít, Stage V emissziós szinten. A gép meghajtásáról a legújabb generációs Poclain TwinLock hidrosztatikus erőátvitel gondoskodik, minden keréknél külön-külön, teljesen automatikus vezérléssel. Irányításuk fokozatmentesen történik háromféle működtetési móddal.

A kezelő a piac legkomfortosabb fülkéjében foglalhat helyet, ami a gép középvonalába lett elhelyezve. Az irányítás egy multifunkcionális joystick és 12”-os érintőképernyős kijelző, az úgynevezett i-Monitor segítségével történik.

A kombájn szedőegysége a legkíméletesebb a szőlőültetvényhez a piacon. Ehhez hozzájárul többek között a legszélesebb (650 mm) szüretelő alagút, az ARC2 rázóegység, a dupla ingás felfüggesztésű szüretelőmodul. A szüretelőegység egyébként leszerelhető és helyére permetező adapter tehető, de megfelelő konzolok telepítésével különféle szőlőművelő munkaeszközök is működtethetők az alapgéppel, akár ISOBUS irányítással – növelve ezzel a gép kihasználtságát.

A demógépünket elláttuk NEOtrack sorkövetéssel, mely GPS segítségével informálja a kezelőt a leszedett szőlőről, így nem lesz szüreteletlen sor.

A Gregoire gépek műszaki megoldásai egyszerűek, de precíz munkát és megbízhatóságot eredményeznek. Ennek köszönhetően a szőlőkombájnok üzemeltetési és karbantartási költségei alacsonyak.

Körutunk folyamán érintjük Villány, Aparhant, Balatonlelle, Izsák, Eger, Tök és Sopron környékét. Amennyiben kíváncsi a szüretelő szőlőkombájnokra, azok munkájára, keressék területileg illetékes üzletkötő kollégáinkat a részletekért.

 

Szöveg: Sebesi István, termékmenedszer, Axiál Kft.

Fotók: Steinhauser Tamás, marketingmenedzser, Axiál Kft.

Elérhető

Kapcsolódó cikkek