Megbízható és fenntartható: Hyundai 130D-9

Megbízható és fenntartható: Hyundai 130D-9

Az aberdeeni székhelyű Bear Handling Kft. anyagmozgató gépek forgalmazására specializálódott Skóciában az olaj- és gázipar területén. A céget a közelmúltban a Hyundai targoncák forgalmazójának nevezték ki.


A Bear Handling legnagyobb ügyfelei közé tartozik a RAM Tubulars, amely cég újhasznosítással kapcsolatos szolgáltatásokat nyújt az olaj-, a gáz-, és az építőipar számára. A RAM nemrég vásárolta meg első Hyundai targoncáját a Bear Handlingtől, egy nagy, 130D-9 típusú modellt, amely egy 13.000 kg teherbírású diesel üzemű gép.


Jim Stewart, a RAM Tubulars ügyvezető igazgatója elmondta: „Az Egyesült Királyság egyik legnagyobb vállalkozása vagyunk, amely az olaj- és gázipar elhasznált és feleslegessé vált vezetékeinek, burkolatainak elhelyezését valósítja meg, és ezeket világszerte értékesítjük különböző iparágak számára.”

 

Jim Stewart (RAM Tubular) és Johan McLaren (Bear Handling)

 


Jim hozzátette: „Van egy másik részlegünk is, amely hitelesített és új OCTG értékesítéssel foglalkozik (szerk. fúrócső, használják a szárazföldi és a tengeri kőolaj iparban), és amelyik visszamegy az olajmező piacra. Valószínűleg három- és négyezer tonna közötti mennyiséget szállítunk havonta. Fő tevékenységi körünk Angliában van, ahol az építési vezetékekre nagyobb az igény. De nem csak az Egyesült Királyságra korlátozódunk, hanem Houstonban és Norvégiában is van központunk.”
A RAM Tubulars hozzávetőleg már 10 éve dolgozik együtt a Bear Handlinggel. A cég akkor bukkant rá az anyagmozgató berendezések speciálistájára, amikor az először kezdett növekedni. Jim azt mondta: „Akkor végül használt targoncákat vettünk különböző kereskedőktől. Ezután bevontuk a Bear Handlinget, akik lízing szerződést ajánlottak karbantartással, amelyet elfogadtunk. Eredetileg egy targoncával kezdtünk és most már hat darabból áll a flottánk az új Hyundai 130D-9 típussal. A Bear Handling három, ötéves csomagot nyújt a targoncákhoz teljes körű karbantartással. Nagyon kedveljük ezt az üzleti modellt. Nagy forgalmunk van, ezért megbízható eszközökre van szükségünk.”

 


Mivel ismeretlen volt a márka a RAM Tubulars számára, ezért időbe telt meggyőzni a vállalatot, hogy Hyundai terméket vegyenek. Jim szerint: „A Bear Handling a Hyundai által nyújtott előnyökkel győzött meg bennünket. Ironikus módon az egyik előny a légkondicionáló volt a fülkében, amelyről azt gondoltuk, hogy soha nem lesz szükségünk rá Aberdeenben. Azonban az elmúlt hónap időjárása miatt a berendezés folyamatosan üzemelt, és a kezelő nagyon hálás ezért a funkcióért!”
Jim hozzátette a hátsó kamera, a súlyterhelésmutatók is nagyon hasznosak. Más géppel összehasonlítva szintén előny az emelőkapacitás is.


Jim nem az egyetlen volt, aki a Hyundai gép kiválasztásában részt vett: „Két-három ember segített még az új gép kiválasztásában. Ha valaki elégedett a meglévő gépekkel, akkor nehéz egy másik márkára váltani, amit nem ismer. Azonban bízott a Bear Handlingben és az általuk tett ajánlatokban. Többször váltottunk már márkát és a Bear Handling választása mindig igazolta a várakozásokat. Szóval nagyon boldogok vagyunk az ajánlott Hyundai gépekkel a többi márkához viszonyítva - ez volt a megfelelő gép a számunkra.”


„A nap végén tényleg nem esik az ára” – tette hozzá Jim. „A beszállítóink elégedettek, hogy a gépek megbízhatók és fenntarthatók, és hogy nem engedünk a gépek minőségéből – ez az, amit a Bear Handlingtől kapunk.”


„A karbantartási részről szólva a Bear nagyon gyorsan reagál, még a kis dolgokra is, mint például a törött tükrökre, amik nem olyan fontosak, de a következő napon már ott is vannak. Lehet, hogy nem élvez kiemelt prioritást egy probléma, de a Bear Handling igyekszik nagyon gyorsan ott lenni – így a kapcsolatunk nagyon jól működik.”

 

 


Az új Hyundai targonca pozíciója rendkívül fontos, napi minimum nyolc órát dolgozik. Jim elmondta: „Az új gép az üzlet frontvonalában dolgozik és minden nap számítunk rá – így a megbízhatóság kulcsfontosságú! Egy géppel általában egy kezelő dolgozik – és a Hyundai kezelőjének korai visszajelzései nagyon jók, de azért szükség van még néhány hónapos működésre a szilárd véleményhez. Az első jelentések azt mutatják, hogy sikeresen és jól teljesít. Nagy előny a szoros fordulás. A sebesség korlátozó rendszer is olyan valami, amit nagyon szeret a csapat. Ezek az apró részletek, melyek hozzáadásra kerültek, még hasznosabb eszközzé teszi számunkra a gépet.”


A RAM Tubulars folytatja a növekedést és októberben áttekinti tevékenységét. Jim arra a következtetésre jutott: „Ez az az időszak, amikor megfontoljuk a berendezések megújítását. Most épp folyamatban van egyes létesítmények bővítése – ami valószínűleg jobban terheli a meglévő flottáinkat – ezért lehetséges, hogy hozzá kell adnunk majd a flottához, és a Hyundai kezelő visszajelzéseit is figyelembe fogjuk venni.”


John McLaren, a Bear Handling ügyvezető igazgatója megjegyezte: „Úgy illik, hogy az egyik legrégebbi ügyfelünk, a RAM Tubulars legyen az első, akinek szállítunk a lenyűgöző, nagy teherbírású Hyundai termékcsaládból. A RAM egy progresszív vállalat, amely robosztus felszerelést igényel, hogy minőségi szolgáltatást tudjon nyújtani. Nagyra értékeljük, hogy továbbra is a Bear Handlinget választják, így folytathatjuk ezt a hosszú és kölcsönösen előnyös üzleti kapcsolatot a RAM Tubulars céggel.”

 

Hyundai 130D-9 targonca specifikációi:
Teherbírás: 13.000 kg
Motortípus: Cummins QSB 6.7
Motorteljesítmény: 122 kW/ 165 LE (2300 ford/perc)
Emelési sebesség terhelve: 430 mm/mp
Emelési sebesség terheletlenül: 510 mm/mp
Haladási sebesség terheletlenül: 35.6 km/h
Fordulókör sugara: 4350 mm

 

Szöveg: Borbély Zsanett, marketingmenedzser
Forrás és kép: Highways.today

 

Elérhető

Kapcsolódó cikkek