mAXI-CAM sorfelismerő és munkagép-mozgató automatika

mAXI-CAM sorfelismerő és munkagép-mozgató automatika

A Monosem sorközművelő kultivátorok remek társa lehet munka közben az Axiál Kft. által fejlesztett mAXI-CAM sorfelismerő és kormányzó automatika.

A munkagép egyik fő része a sorkövető keret, amely egy fix, illetve mozgó kerettagból áll. A fix kerettagot kapcsoljuk az erőgép három pont függesztéséhez, míg a másik, hidraulikus munkahengerek által mozgatott kerettagot kapcsolhatjuk össze a sorközművelő kultivátorral. A mozgó kerettag kitérése mindkét irányban 35 cm, amivel kanyarokkal tarkított vetésben is tökéletesen le tudja követni a sorokat. A kamerás rendszer felismeri a növénykultúra által alkotott sorokat, ezáltal azok biztonságban maradnak a munkavégzés során. Szűk sorok esetében, illetve amikor a kultúra már akkora, hogy eltakarja az egész sorközt, a kamerás rendszer már nehezen tud boldogulni, ezért alkalmazni kell a tapogatópálcás rendszert is, ami a növény szárát érzékelve irányítja a kultivátort.

A mAXI-CAM sorfelismerő- és kormányzó automatika hatalmas segítséget nyújt a munkában. A sorközművelés így nem igényel akkora figyelmet, mint korábban, a gépkezelő nem fárad el a nap végére. A rendszer az erőgép mozgásához mérten mozgatja jobbra vagy balra a kultivátort, nem engedve azt, hogy a kapák kivágják a kultúrnövényt.

Műszaki jellemzői:

A munkaeszköz teherbírása maximum 2500 kg, kitolt állapotban. A sorfelismerést képes 0-20 km/h sebességnél tökéletesen végrehajtani. A gépen ki van alakítva világítás, illetve hidraulikus átvezetés is.

A tehermentesítő tarajos kerekek 2250 mm és 3300 mm nyomtáv között állíthatóak.

Maximum kitérése 350 mm mindkét irányban.

A munkaeszköz nettó tömege 855 kg.

 

Szöveg: Várady-Szabó Márton, termékmenedzser, Axiál Kft.

Fotók: Axiál Kft.

Elérhető

Kapcsolódó cikkek