Már Sárváron is van AXIÁL telephely

Már Sárváron is van AXIÁL telephely

Újabb fontos mérföldkőhöz érkezett az AXIÁL Kft. 2011-ben elindított telephelyfejlesztési-programja. A vállalat 2019. december 19-én nyitotta meg legújabb bázisát Sárváron, melynek célja, hogy még inkább eleget tegyen a partneri igényeknek.

A 9600 Sárvár, Ipartelep u. 10. számon - a város szélén, a Rábasömjén felé vezető út és a 88-as főút kereszteződésénél - található vadonatúj telephelyre a tapasztalt szombathelyi kollektíva költözik át, akik 2007 óta szolgálják ki a környék gazdálkodóit és vállalkozóit. A telephelyen az Alkatrészületág 7, a Szervizüzletág 10, a CLAAS-Gépüzletág 1, a hagyományos Gépüzletág 1, a MANAX Kft. 1, az Axiál Financial Services Kft. 2 munkatársa segíti ügyfeleiket.

A 30.556 négyzetméteres telken nettó 1412 négyzetméter az épület összes hasznos alapterülete. Az épület két egyhajós, vasbeton szerkezetű nagy légterű csarnokból áll, melyek egymásra merőlegesen helyezkednek el, a metszéspontjukban pedig egy kétszintes fejépület kap helyet. A rövidebb csarnokszárnyban található az alkatrészraktár, a hosszabban a szerelőműhely. A fejépületben kap helyet az irodai funkció, az eladótér és a kiszolgáló helyiségek. Az alkatrészraktár 303,42 négyzetméter, az üzlettér 82,89 négyzetméter. A műhely összterülete beleértve a fődarabjavítót, a műhelyraktárt és a kompresszor részt 657,83 négyzetméter. Ebben a hatalmas műhelyben egyszerre akár négy kombájnnal és négy 250 lóerős traktorral is be tudnak állni. A műszaki területeken kívül 174,94 négyzetméter az irodák és a tárgyalók területe, a rámpás mosóé pedig 212 négyzetméter.

 

Manitou cég képviselője, Jean Rouault is előadást tartott

Dr. Nagy István agrárminiszter, Kondora István Sárvár polgármestere, Ágh Péter országgyűlési képviselő

 

A sárvári telephely alapkőletétele szűk, de ünnepélyes körben zajlott 2019. április 11-én. A következő fontos dátum a 2019. július 24-én volt, amikor az épület elérte legmagasabb pontját és ekkor bokrétát állítottak annak tetejére, amelyet az építtető a kivitelezővel, a Merkbau Kft-vel közösen ünnepelt meg. A 2019. december 19-én átadott telephellyel az AXIÁL Kft. immáron több, mint 15.000 négyzetméter fedett szervizműhely-kapacitással rendelkezik hazánkban, melyet 19 ponton vehetnek igénybe ügyfeleik.

A szervizcsarnok és iroda építése során 20 tonna betonacélt, 120 db nyílászárót, 12 db ipari kaput, 8500 db panelrögzítő csavart használtak fel. 1000 négyzetméteren fektettek le ipari padlót és mintegy 700 tonnát tett ki az előregyártott szerkezet, utóbbi a brazíliai Rio de Janeiróban található Megváltó Krisztus szobor vagy 100 darab Manitou MLT 733 teleszkópos rakodógép súlyának felel meg. A mosó építése során 135 köbméter betonra volt szüksége a kőműveseknek, 650 m hosszú kerítéssel vették körbe a területet, 5000 négyzetméteren fektettek le térkövet, csak a térkőszegély hossza 1 km, de ettől nem sokkal marad el pl. a csapadékelvezető csatorna hossza sem, mely 700 méter. A zöldkörnyezetre is nagy figyelmet fordítottak, 1 ezüstfenyőt, 30 db tiszafát, 11 db vörös juhart, 36 db borókát, 40 db madárbirset, 150 db árvácskát és 61 db krizantémot ültettek el.

 

A térség meghatározó gazdálkodói és vállalkozói is jelen voltak a megnyitón

Ünnepélyes szalagátvágás, középen az AXIÁL Kft. vezetőivel

 

A műhelybe bekerült egy Konecranes daru, amelynek pályája 38,5 m, fesztávja 13 m és 5 tonna teherbírással rendelkezik. Helyet kapott egy füstgázelszívó rendszer az épületben és egy sűrített levegő hálózat, amely a hűtve szárító, a légtartály és a csavarkompresszor működtetéséért felel és amelyet ún. TESEO sűrített levegős alumínium csőrendszer szállít. Természetesen a műhelyekben és a mosóban az AXIÁL Kft. forgalmazásában kapható kiváló minőségű termékekkel dolgoznak a munkatársak, mint például BETA kéziszerszámokkal és Kränzle nagynyomású, nagyteljesítményű mosóberendezéssel.

Mindezekről Harsányi Zsolt, az AXIÁL Kft. tulajdonos-ügyvezetője számolt be a térség vállalkozói és a sajtó képviselői előtt, akiket csütörtökön nagyszabású ünnepség keretében látott vendégül a vállalkozás, hogy együtt örülhessenek a fejlesztéseknek. A tulajdonos-ügyvezető elmondta, azért építették a telephelyet, hogy ki tudják szolgálni a környék mezőgazdasági, építőipari, raktár-technológiai igényeit. Azok számára építették, akik itt dolgoznak és mindazok számára, akik gépeket használnak.

Az eseményen dr. Nagy István agrárminiszter és Sárvár polgármestere, Kondora István is beszédet mondott. Az AXIÁL Kft. beszállítója, a Manitou cég képviselője, Jean Rouault is előadást tartott, röviden bemutatta a Manitou csoport szervezetét, márkáit és küldetését. Elmondta, hogy a Manitou csoport küldetése az egész világon a munkakörülmények, a biztonság és a hatékonyság javítása. A csoport olyan termékeket – Manitou, Gehl – és megoldásokat tervez, gyárt, forgalmaz és szervizel az anyagmozgatás, a mezőgazdaság, a földmunkák területén, amelyek okosak, gyorsan, költséghatékonyan és végül, de nem utolsósorban biztonságosan működnek.

 

Fotó: Makrai Tamás

Szöveg: Borbély Zsanett, marketingkommunikációs menedzser

 

 

Az AGROmashEXPO, AgrárgépShow 2020 Termékfejlesztési díj pályázat díjazottjai

 

Lezárult a 2020. évi AGROmashEXPO, AgrárgépShow 2020 Termékfejlesztési díj pályázatainak bírálata. Az idei évben is Hazai és Nemzetközi díjakra lehetett nevezni, gépesítés, input / szolgáltatás és digitalizáció kategóriákban. >>

 

Elérhető

Kapcsolódó cikkek