Manitou Csoport a SIMA 2019 kiállításon 3. rész

Manitou Csoport a SIMA 2019 kiállításon 3. rész

A Manitou Csoport is részt vett a SIMA 2019-es kiállításán, ahol számos új terméket és megoldást mutatott be. Ilyen többek között az automatikus zsírzó rendszer vagy a CSS intelligens kormányrendszer, de a cég prezentálta új adapter-kínálatát is.

Nincs több kézi zsírzás

Az automatikus zsírzó rendszer (AGS) célja a gazdálkodók karbantartási műveleteinek egyszerűsítése a kézi zsírzás megszüntetésével. Ezenkívül biztosítja a fő alkatrészek (munkahengerek, gém, hidak stb.) optimális zsírzását, amely a gép karbantartás miatti állásidejének csökkenését eredményezi. Más automata zsírzó rendszerektől eltérően az AGS három különálló zsírzókörrel rendelkezik, amelyek esetében az egyes körökhöz szállított zsír mennyisége függetlenül programozható. Ez azt jelenti, hogy megfelelő mennyiségű zsírt, megfelelő időben, megfelelő területen alkalmazhatunk. Az intelligens rendszer figyelmeztető jelzést ad, ha a tartály üres vagy alacsony a zsírtartalom, emellett nyomáscsökkentő szeleppel is szerelt.

Az AGS rendszer automatikusan zsírozza az alvázat (MLT NewAg) vagy az alvázat és a gémfejet (MLT 840/1040/961).

 

CSS: Nagyobb termelékenység kevesebb kerékfordulattal

Az MLT 840 és 1040 típusokhoz már rendelkezésre álló Comfort Steering System (CSS) most már az új MLT 961-145 V+L-nél is elérhető. A Manitou Csoport által szabadalmaztatott innováció az egyetlen intelligens kormányrendszer, amely elérhető egy négykerék kormányzású teleszkópos rakodógépen. Teljes irányváltást tesz lehetővé a kormánykerék egyetlen fordulatával a hagyományosan szükséges négy kormányfordulat helyett, ez 12%-kal növeli a termelékenységet és 37%-kal csökkenti a kerékfordulat számát a rakodási műveletek során.

 

 

Folyamatosan fejlődő gépek

Az MLT 625 - az egyik legjobb eladásokkal büszkélkedő gép a mezőgazdasági kínálatban – most már opcionálisan akár 40 km/h maximális sebességre is képes lehet. Más fejlesztések is történtek: Stage V motor, új sztenderd funkciók (telefontartó, Easy Connect rendszer, gyors ürítés és Eco mód). A dizájnról szólva a NewAg kínálat esztétikáját és színkódját alkalmazzák ennél a típusnál is, csakúgy mint az MLT 840 és az 1040 modelleknél. Új opciók is elérhetők: „áramlásmegosztás” minden felszereltségi szintnél, LED munkalámpák és forgó jelzőfény, amely jobb világítást és optimális éjszakai láthatóságot biztosít.

Az „Easy Step” funkció megkönnyíti a fülkébe való belépést a padló kivágott részének köszönhetően, és a Silent Force széria (MLT 840/1040/961), illetve az állítható, vezetőüléssel együtt mozgó kartámaszt is tartalmazza.

Az Agritechnica kiállításon debütált MLT 961-145 V+L már rendelhető. A Silent Force csomagnak köszönhetően a piac legcsendesebb fülkéjével (72 dB) és az „Easy Step” funkció révén könnyű fülke-hozzáféréssel rendelkezik. Az intenzív mezőgazdasági- és agráripari tevékenységekre tervezett modell különösen alkalmas a termelők és szövetkezetek rakodási műveleteinek termelékenységének optimalizálására.

 

Kockázatmegelőzési eszköz a termelők számára

Az intenzív használat miatt a gazdálkodók fokozott kockázatnak vannak kitéve. Ezek csökkentése érdekében a Manitou csoport olyan platformot hozott létre, amely a kockázatok megelőzésére, valamint a személyes és a tulajdon biztonságára irányul. A „REDUCE Risks” webhely karbantartási dokumentumokat, használati utasításokat tartalmaz, valamint egy 300 videóból álló médiakönyvtár segítségével ad tanácsot a felhasználónak a gép szervizelésére, az adapterek csatlakoztatására stb.

A REDUCE Risks célja, hogy az egészséget és a biztonságot figyelembe véve irányítsa a felhasználókat a berendezések kiválasztásában. Aude Brézac, a Manitou Csoport CSR menedzsere elmondta: „A kockázat csökkentéséhez szükség van a gépnek és tartozékainak alapos ismeretére. A REDUCE Risks használatával oktatási anyagokat biztosítunk a gazdálkodóknak a vezetési szokásaik optimalizálására, különös tekintettel a biztonságukra. Ez az új oldal jól mutatja, hogy a csoportunk központi témaként kezeli a társadalmi felelősségvállalást.”

 

 

Adapterek minden igényhez

A Manitou Csoport egy 200 négyzetméteres területen mutatta be a gép-adapter kapcsolat fontosságát. Három új kanállal jelentkeztek a SIMA kiállításon, amelyek a gépüktől függően elégíti a felmerült igényeiket. A CBA 2500/4000 LDR 2. generációs modell ideális kanál a gabonatermesztők számára. 4000 L kapacitással a 2,5 m szélességű eszköz tökéletesen illik az olyan nagyteljesítményű teleszkópos rakodóhoz, mint az MLT 961-145 V+. A rövidebb formátumú eszköz a jobb szakítószilárdsággal és átdolgozott palást dőlésszöggel ideális lehet a faipari szektorban végzett tevékenységekhez. A második modell az új szuper kompakt MLT 420 teleszkópos rakodóra is felhelyezhető. A CBG 1500/850 MS markolókanál kapacitása 850 L, szélessége 1,5 m. Az MLA 6-65 H-Z és az MLA 7-75 H-Z derékcsuklós modellekhez szintén megjelent egy új markolókanál, 1,65 és 2,15 m szélességben. A Manitou Csoport új bálafogókat és villákat is kínál, amelyek megoldást nyújtanak kör- vagy kockabálák kezelésére.

 

Fordította: Borbély Zsanett, marketingkommunikációs menedzser

Lektorálta: Sáfrány Márió, termékmenedzser

Forrás: agronaplo.hu

 

 

Manitou Csoport a SIMA 2019 kiállításon 2. rész

 

A Manitou Csoport is részt vett a SIMA 2019-es kiállításán, ahol számos új terméket és megoldást mutatott be. A vállalat prezentálta új szuperkompakt gépét, a termékversenyen bronzérmet kapott Eco Stop funkciót és a High View kamerát. >>

 

Elérhető

Kapcsolódó cikkek