Manitou Csoport a SIMA 2019 kiállításon 2. rész

Manitou Csoport a SIMA 2019 kiállításon 2. rész

A Manitou Csoport is részt vett a SIMA 2019-es kiállításán, ahol számos új terméket és megoldást mutatott be. A vállalat prezentálta új szuperkompakt gépét, a termékversenyen bronzérmet kapott Eco Stop funkciót és a High View kamerát.

Egy mezőgazdasági szuperkompakt teleszkópos rakodó premierje!

A Manitou bemutatja az új mezőgazdasági teleszkópos rakodógépét: az MLT 420-60 H típust. Az 1,94 m magasságú és 1,49 m szélességű gép a piac egyik legkompaktabb gépe. Négy kormányzási módjának és nagyon kis fordulási sugarának (2,95 m) köszönhetően az MLT 420 könnyedén manőverezik szűk helyeken. Tökéletes partner bálakezeléshez, jószággondozáshoz és a szarvasmarhák etetéséhez.

A fülke funkciói – hasonlóan az MLT 625 modellhez – optimális kényelmet biztosítanak a kezelőnek és gyorsan elsajátítható a kezelésük.

Ez az új, nagyteljesítményű MLT egy 57 lóerős Kubota Stage V motorral szerelt, teherbírása 2 t, maximális magassága 4,30 m. A négykerékmeghajtással, sárvédővel és automata hűtőventilátor-visszafordító rendszerrel rendelkező új modell ideális a terepen és poros körülmények között. Arnaud Boyer, a marketing és termékfejlesztés alelnöke elmondta: „Úgy döntöttünk, hogy a teleszkópos rakodók kínálatát egy még kompaktabb modellel bővítjük. Az MLT 420 ideális társ a mindennapi mezőgazdasági igényekhez.

Optimalizálták a gép TCO-ját, köszönhetően:

  • a különböző motoralkatrészekhez történő könnyű hozzáférésnek, ami lehetővé tette a karbantartási műveletek gyors végrehajtását.
  • a tartós, megbízható alkatrészek széles választékának.
  • A modellek hálózatba kapcsolhatósága lehetővé teszi a kezelő számára, hogy jobban megértse a gépet és optimalizálja annak használatát.

A modell Európában és Észak-Amerikában 2019 nyarától lesz elérhető.

 

 

Eco Stop funkció

A csoport kiemelt megoldása az Eco Stop funkció, amely a legtöbb Manitou márkájú mezőgazdasági teleszkópos rakodógépen elérhető és amely bronzérmet kapott a SIMA 2019 termékpályázatán.

Ez az opció lehetővé teszi, hogy a motor automatikusan leálljon egy meghatározott üresjárati idő után, és amikor a kezelő kilép a fülkéből. Ez beállítható 1-30 perc között, így az összes alkalmazási igénynek megfelel, mindig szem előtt tartva a felhasználó termelékenységét. Az Eco Stop funkciót egy DSB (Double Switch Button) kettős kapcsoló gomb megnyomásával lehet aktiválni, illetve deaktiválni.

Az üzemanyagfogyasztás, a megelőző karbantartás, és a gép értékcsökkenése nagymértékben optimalizált. Ez a három tényező teszi ki a gép TCO-jának 82%-át. Az Eco Stop funkció anélkül csökkenti a gép ökológiai lábnyomát, hogy az a termelékenység rovására menne.

Arnaud Sochas, a mezőgazdasági választék termékmenedzsere szerint: „A hálózatba kapcsolat gépekkel gyűjtött adatok azt mutatják, hogy a mezőgazdasági gépek átlagosan az idő 15-30%-ban üresjáratban vannak. Például, ha egy évi 1000 üzemórát használt gép az idő 15%-ában üresjáratban van, akkor az Eco Stop funkció révén a felhasználó 4500 eurót*** takaríthat meg 3 év alatt.

 

*** Megtakarítás: Eco Stop: 1000x0,15=150x3=450 üzemóra megtakarítás 3 év alatt. 1 üzemóra kb. 6 euró. 6x450=2700 euró megtakarítás egy MLT 737 Elite modell alapján. Manitou Reduse Fuel kalkulátor szerint: A fogyasztás 2 l/óra, 1 euró/l. 450x1= 450 euró. 450x2= 900 euró. Karbantartási komponens: Értéke kb. 2 euró/óra. 450x2= 900 euró. Összesen 2700+900+900= 4500 euró érhető el egy Eco Stop funkcióval szerelt modern Manitou teleszkópos rakodógéppel.

 

High View: egy harmadik szem a gazdálkodó számára

A Manitou Csoport bemutatja a High View megoldást. Ez a vizuális rendszer magában foglal egy, a gémfejhez csatlakoztatott kamerát, amely automatikusan küld képet a fülkében lévő képernyőre, amint a gém egy bizonyos szögben halad. Nagyon könnyen használható, célja a termelékenység növelése, valamint a pontosság fokozása a magasban történő rakodásnál.

 

 

Egy mezőgazdasági környezetben nagyon fontos a robusztusság, ezért a High View kamerát fémkeret védi az ütésektől, ugyanakkor víz- és porálló. LED-del szerelt, így éjszaka is használható. Jelenleg az MLT Silent Force termékcsaládnál az MLT 840/1040/961 gépekhez elérhető, de hamarosan ez az opció az MLT NewAg termékcsaládnál is megtalálható lesz.

 

Fordította: Borbély Zsanett, marketingkommunikációs menedzser

Lektorálta: Sáfrány Márió, termékmenedzser

Forrás és kép: agronaplo.hu

 

 

Manitou Csoport a SIMA 2019 kiállításon 1. rész

 

A Manitou Csoport is részt vett a SIMA 2019-es kiállításán, ahol számos új terméket és megoldást mutatott be. A cég nyitott az IoT piac felé, fejleszti a MyManitou applikációt, bővítette garanciális szolgáltatásait és elkötelezett a TCO-csökkentés iránt. >>

 

Elérhető

Kapcsolódó cikkek