Manitou Csoport a SIMA 2019 kiállításon 1. rész

Manitou Csoport a SIMA 2019 kiállításon 1. rész

A Manitou Csoport is részt vett a SIMA 2019-es kiállításán, ahol számos új terméket és megoldást mutatott be. A cég nyitott az IoT piac felé, fejleszti a MyManitou applikációt, bővítette garanciális szolgáltatásait és elkötelezett a TCO-csökkentés iránt.

A csoport gépeinek hálózatba kapcsolhatóságát hivatott bemutatni a stand, melyet a WiFi jel mintájára rendeztek be egy több mint 800 négyzetméteres területen. Az alakzatot a Manitou és Gehl gépek körkörös elrendezésével érték el. További 200 négyzetméteres területen láthatók a vállalat által kínált adapterek is.

A standon a Farming Simulator elnevezésű játéknak két helyet is szenteltek, ahol a látogatók megtapasztalhatták a „Manitou felhasználói élményt”. A csoport együttműködött a játék fejlesztőivel, így a Farming Simulatorban megjelenik a MLA-T derékcsuklós teleszkópos rakodógép, az MLT teleszkópos rakodógép, és az MC targonca. A látogatók rendelkezésére áll egy óriási érintőasztal is, ahol megtekinthették az összekapcsolt intelligens mezőgazdasági kezelési megoldásokat, valamint a keletkezett adatokat.

 

A WiFi jel mintájára épült a Manitou stand - kép: agronaplo.hu

 

Minden megrendelt gép hálózatba kapcsolható

Növekvő piac az IoT*. A Manitou ezt a technológiai fejlődést használta fel arra, hogy minden új gépet – 2019 januárja óta – hálózatba kapcsoljon. Az összegyűjtött adatok lehetővé teszik a mezőgazdasági termelők számára, hogy új tapasztalatokat szerezzenek és szolgáltatásokat nyújtsanak. Olivier le Pesquer, a TCO** szolgáltatásfejlesztésért felelős vezető szerint: „A hálózatba kapcsolt gépek fontos adatforrásaival az a célunk, hogy csökkentsük a felhasználók számára a TCO-t. A már felszerelt MLT 741 140 V+ modellek alapján azt figyeltük meg, hogy mindössze 5,78 L/h átlagos üzemanyagfogyasztás volt a teleszkópos rakodók mind a négy alkalmazásában (rakodás, vonulás, anyagmozgatás, üresjárati sebesség). Ez a piaci átlaghoz képest több mint 4660 euró megtakarítást jelent 3 éves használat mellett.

 

*A dolgok internete (angolul: Internet of Things, rövidítve: IoT) lényegében olyan különböző, egyértelműen azonosítható elektronikai eszközöket jelent, amelyek képesek felismerni valamilyen lényegi információt, és azt egy internet alapú hálózaton egy másik eszközzel kommunikálni. A fogalom más szavakkal hálózatba kötött „intelligens” eszközöket takar.

Forrás: Wikipédia

 

„MyManitou”: egy vásárlóorientált applikáció

A Manitou Csoport jelenleg új mobilalkalmazást fejleszt „MyManitou” néven azért, hogy a felhasználók mindent megtudhassanak a gépükről. Az okostelefon applikációt elsősorban azonnali szolgáltatás nyújtására tervezték. A valós időben továbbított adatoknak köszönhetően a gazdálkodók bármikor meg tudják nézni gépük helyzetét, üzemanyagfogyasztását és üzemanyagszintjét, valamint képesek észlelni a felmerülő technikai problémákat. A termelékenység-csökkenés elkerülése érdekében a felhasználók a „MyManitou” segítségével könnyedén kapcsolatba léphetnek a márkakereskedéssel, hogy előre jelezzék a technikusnak a gépen elvégzendő munkát. Minden szükséges dokumentáció rendelkezésre áll, beleértve a jótállást, a karbantartási szerződést és a gép használati útmutatóját.

 

A Manitou Csoport munkatársai a kiállítás végén összeálltak egy csoportképre - kép: Manitou

 

Ennek köszönhetően a gazdálkodók minden hasznos információt felhasználhatnak, hogy jobban megértsék a gépüket és változtassanak annak használatán a kedvezőbb TCO érdekében. Maxime Deroch, a Szolgáltatások&Megoldások részleg elnöke elmondta: „Nagyon büszkék vagyunk arra, hogy ügyfeleinknek olyan szolgáltatást kínálhatunk, amely problémamentes munkavégzést tesz lehetővé számunkra. Szabadon összpontosíthatnak a tevékenységükre. A hálózatba kapcsolt gép által lehetővé válik a TCO csökkentése, időt takarít meg és javítja a biztonságot. Az alkalmazás 2019. harmadik negyedévére lesz elérhető.

 

** Total Cost of Ownership – szabad fordításban teljes életút-költség, az eszköz birtoklásának költsége. Lényege, hogy gépberuházáskor nemcsak a vételárat kell figyelembe venni, hanem a tervezett üzemidőre eső összes költséget: amortizáció, finanszírozási költség, karbantartás és szerviz, üzemanyag költsége, biztosítás, stb. Ezt akár egyben, akár üzemórára lebontva érdemes vizsgálni.

Forrás: AXIÁL Híradó 2018. szeptember 32. oldal

 

Két év garanciát tartalmaz

Minden hálózatba kapcsolt gép kétéves garanciával rendelkezik. A felhasználónak lehetősége van a garancia meghosszabbítására, plusz egytől plusz négy évig. Tehát a garancia szólhat összesen hat évre vagy 6000 üzemóra használtra. Most már kétféle típusa van. Az egyik csak részleges, ez a motorra és a sebességváltóra vonatkozik. A másik teljeskörű, amely a gép összes alkatrészére vonatkozik, beleértve a gép mechanikai, elektromos, elektronikus és hidraulikus alkatrészeit.

 

A francia mezőgazdasági miniszter, Didier Guillaume a SIMA 2019-en, a Manitou standján - kép: Manitou

 

Piacvezető szerep és célok

A piaci igényekhez igazított kezelési megoldásoknak köszönhetően a Manitou Csoport megerősítette vezető szerepét, kiváltképp Franciaországban, ahol a vállalat piaci részesedése több mint 36% az AXEMA 2018-as nyilvántartási adatai szerint. Európában régóta jól szervezett márkakereskedői hálózattal rendelkeznek és a gazdálkodók a helyszíntől függetlenül hozzáférhetnek bizonyos speciális megoldásokhoz és támogató szolgáltatásokhoz. A csoport hálózatba kapcsolt kínálata és szolgáltatásai révén megerősítik a Manitou azon kívánságát, hogy még nagyobb hozzáadott értéket nyújtsanak a gazdálkodóknak. A célok világosak: a TCO csökkentése, az üzemanyagfogyasztás csökkentése, és a jobb teljesítménynek köszönhetően a termelékenység növelése.

 

Fordította: Borbély Zsanett, marketingkommunikációs menedzser

Lektorálta: Sáfrány Márió, termékmenedzser

Forrás: agronaplo.hu

 

 

Dupla Manitou siker a SIMA 2019 díjátadóján

 

A 2019. február 24. és 28. között megrendezésre kerülő SIMA kiállítás Innovációs Díjait már idén kihirdették. A nehéz terepen történő rakodásban világelső Manitou csoport két bronzérmet is elhozott! >>

 

Elérhető

Kapcsolódó cikkek