Manitou Csoport a BAUMA kiállításon

Manitou Csoport a BAUMA kiállításon

2019. április 8. és 14. között Münchenben rendezik meg a világ egyik legnagyobb építőipari kiállítását, a BAUMA-t. Az eseményen természetesen a Manitou Csoport is jelen lesz, hogy bemutassa a Gehl és Manitou márkákkal kapcsolatos újdonságait.

A Manitou Csoport 26 leányvállalattal, 11 gyártóüzemmel és közel 4400 alkalmazottal rendelkezik világszerte. A cégcsoporthoz több márka is tartozik, köztük az AXIÁL Kft. forgalmazásában kapható Gehl kompakt rakodók, illetve a Manitou teleszkópos és anyagmozgató gépek, személyemelők.

 

Bemutatásra kerülő kompakt rakodók a BAUMA 2019-en:

  • R105, R135, R220, V330 csúszókormányzású rakodógépek
  • RT 165 gumihevederes rakodógép
  • AL 540 derékcsuklós rakodógép

 

Gehl AL 540

Gehl R220

Gehl RT 165

Derékcsuklós homlokrakodó (AL 540):

  • max. emelési magasság 3,5 m
  • max. emelési kapacitás 1116 kg
  • ajánlott fakitermeléshez, faanyag-szállításhoz

Csúszókormányzású széria (R105, R135, R220, V330):

  • új fekete alváz és kabin
  • 1,9 és 4,1 tonna közötti emelési kapacitás
  • kiválóan alkalmas szűk területen végzendő munkákhoz

Kompakt hevederes rakodógép (RT 165):

  • új fekete alváz és kabin
  • 1,9 és 4,1 tonna közötti emelési kapacitás
  • kiválóan alkalmas szűk területen végzendő munkákhoz

 

A kiállításon bemutatják a Gehl kompakt rakodók új dizájnját is, melynek főbb ismertetőjegyei: a fekete kabin és ajtók, a fekete alváz, illetve a fekete színű gyári adapterek. Új matricák is találhatók a gépeken, beleértve a fényvisszaverő matricákat a kabin tetején, illetve a felnik is megváltoztak, immáron szürke-ezüst színben pompáznak.

 

Bemutatásra kerülő Manitou rakodók a BAUMA 2019-en:

  • Új MHT 12330 típusú nehézteleszkópos rakodógép (35 T maximális emelési kapacitás!)
  • Továbbfejlesztett, új gémkialakítású MT 420 kompakt teleszkópos rakodógép
  • Stage V emissziós normáknak megfelelő 13 méteres és 18 méteres emelési magasságú teleszkópos gépek (MT 1335 Easy, MT 1840)
  • MC terepes targonca

 

Manitou MT 420 teleszkópos rakodógép továbbfejlesztett gémje

 

A Manitou MT 420 teleszkópos rakodógép továbbfejlesztett gémje lényegesen jobb rálátást biztosít a kezelőnek a munkaterületre, a gépben lévő új Kubota motor pedig már megfelel a legújabb Stage V károsanyagkibocsátási szabványnak.

Fő jellemzők:

  • maximum emelési magasság: 4,30 méter
  • maximum emelési kapacitás: 2,0 tonna
  • ultra kompakt teleszkópos rakodógép: csak 1,49 méter széles és 1,90 méter magas
  • Alkalmazási területek: épületeken belüli munkák, építkezések, szűk helyeken történő rakodások.

 

 

Manitou MT 1840 teleszkópos rakodó

 

A Manitou 11-18 méteres emelési magasságú teleszkópos rakodói is megfelelnek már a Stage V emissziós normáknak. Az új építőipari modellekbe is beépítésre kerültek a NewAg mezőgazdasági rakodókból jól ismert innovatív megoldások, mint például az „Easy step” fellépő, amely egy kabinba süllyesztett ívelt küszöb, így jelentősen megkönnyíti a kezelő számára a ki- és beszállást a fülkébe. Szintén a kezelő kényelmét szolgálja a 7”-os színes, digitális kijelző, amelyen valós időben, minden fontos információt megtalál a gépkezelő.

MT 1840 főbb jellemzők:

  • maximum emelési magasság: 18 méter
  • maximum emelési kapacitás: 4,0 tonna
  • hajtás: típustól függően hidrodinamikus vagy hidrosztatikus

 

A legek között kell megemlítenünk az új MHT 12330 típusú nehézteleszkópos rakodógépet, melynek emelési magassága 11,76 méter. A gép maximális emelési kapacitása raklapvillával 33 tonna, daruhoroggal pedig 35 tonna. Az MHT 12330-ban egy 245 lóerős, Stage V emissziós normának megfelelő DEUTZ motor található. Nagy erejének köszönhetően kiválóan alkalmas nehéz tárgyak mozgatására durva terepen is, például az építőiparban vagy a bányászatban. A kabinban a kezelőfelület kialakítása megegyezik az ismert kisebb modellekével, de kapacitásban jócskán felülmúlja a hagyományos teleszkópos gépeket.

 

"Variowinch" csörlő

 

A kiállításon nem csak új gépeket, hanem új fejlesztésű munkaeszközöket is láthatnak az érdeklődök. Ilyen például a „Variowinch” csörlő, melynek használatával akár négyszer gyorsabban végezhető el ugyanaz a munka, mint egy hagyományos, 5 tonnás kapacitású csörlővel. A 7,2 tonna maximális teherbírású adapter jelenleg az MRT 3255 és 2470 típusú forgóvázas-teleszkópos gépekhez rendelhető.

Szintén új munkaeszközként kerül bemutatásra az MHT 12330 típushoz kifejlesztett 33 tonna kapacitású villapozícionáló is, amely egy nélkülözhetetlen eszköz a nehézteleszkópos gépekhez.

 

 

Végül, de nem utolsó sorban bemutatásra kerül az új MC tereptargonca széria is, a termékcsaládban lévő gépek 1,8 t, 2,5 t és 3 t teherbírásúak. A targoncák új panoráma tetőablakot kaptak a FOPS szabványnak megfelelően. Ebben a „kompakt” kategóriában az egyik legnagyobb, 30 cm-es hasmagassággal rendelkeznek, tetszőlegesen kapcsolható a 2- illetve 4-kerékmeghajtás a gépekben, illetve 25 km/h haladási sebességükkel az egyik leggyorsabbak is ebben a szegmensben.

 

Amennyiben részt vesz a BAUMA kiállításon, feltétlenül látogassa meg a Manitou standját, ahol számtalan újdonság vár még az érdeklődőkre. További információt Manitou és Gehl gépeinkről kollégáinktól kaphat!

 

Összeállította: Borbély Zsanett, marketingkommunikációs menedzser

Lektorálta: Rózsás László és Spaltenberger Tamás termékmenedzserek

Forrás és kép: Manitou Csoport

 

 

A Manitou Csoport megerősíti a NEOLINE támogatását

 

Egy március 26-án kiadott sajtóközleményben a Manitou Csoport bejelentette, hogy támogatja a NEOLINE vitorlás tengeri szállítmányozással kapcsolatos projektjét, aki innovatív megközelítésével csökkentheti a logisztika folyamatok káros környezeti hatásait. >>

 

Elérhető

Kapcsolódó cikkek