Manax portré 2. rész

Manax portré 2. rész

Néhány vállalkozó szellemű manaxos kollégával beszélgettünk pályafutásukról és a régiójukban látott trendekről. A három részes sorozat második cikkében Nagy István délkelet-magyarországi területi képviselő nyilatkozott.

Nagy István, területi képviselő, Délkelet-Magyarország

2016 szeptemberében érkeztem a Manax Kft.-hez területi képviselő munkakörbe, első néhány hónapomat a betanulással és a partnerek megismerésével töltöttem. Elődöm mindenben segítségemre volt, a munkát folyamatosan vettem át tőle, 2017 januárjától dolgozom önállóan. A Manaxhoz érkezésem előtt 9 évig dolgoztam a Hód-Mezőgazda Zrt.-nél.

Feladataim a Manax Kft. által kínált bérgépek mozgatása Csongrád-Csanád, Békés és Dél-Szolnok megyében, valamint mezőgazdasági szolgáltatások vállalása, felkutatása. Utóbbi ebben az évben különösen jól sikerült, ami az egyre szélesebb körű ismertségnek köszönhető. Az általam végzett munka adminisztrációjában a központban dolgozó kolléganőim vannak a segítségemre: szerződések, nyilvántartások, jegyzőkönyvek kezelése a feladatuk. Ezúton is köszönöm nekik!

A munkám folyamatos kihívásokat gördít elém, nincs két egyforma nap. Gondolok itt a hirtelen felmerülő gépigényekre, a szervizre. Az AXIÁL szerviz által biztosított háttér nagyban elősegíti a munkám.

A motivációt számomra egy-egy sikeres ügylet hozza meg, és ösztönzőleg hat a további munkámra. Az itt töltött idő alatt a telephelyek között lévő versenyben rendre az elsők között vannak azok a telephelyek, amelyeken én is dolgozom, ezért folyamatosan az van előttem, hogy kellőképpen ki kell vennem a részem a munkából, hogy továbbra is jól teljesítsünk.

A területemen jól ismert a Manax flottája, így a partnerek túlnyomó többsége már ismeri az általunk kínált gépeket és azok specifikációit. A bérlők száma és a bérlés időtartama évről évre változik, de vannak állandó partnerek. Ők vagy hosszútávú megállapodást kötöttek velünk, vagy az időszakos igényeiket előre jelzik. A többi megállapodás nagyfokú rugalmasságot igényel az egész cégcsoport részéről, de a pozitív szemlélet és a kollégák segítőkészsége, szakmai felkészültsége, amely fejlődési lehetőséggel is párosul, továbbra is előrevisz mindannyiunkat.

Az egyik kedves emlékem 2017. december közepén történt. Egy apátfalvi gazda hívott, hogy a traktorja elromlott és nem tudják befejezni a szántást karácsony előtt, pedig ez számukra nagyon fontos része az év lezárásának és bérelni szeretne egy 250 LE körüli gépet. Mivel nem volt korábban partnerünk, így az adminisztráció az év végi szabadságolások miatt lassabban haladt, de még így is 2 napon belül ki tudtam neki adni egy AXION 850-est. Az ünnep hangulatában meg is feledkeztem a dologról, amikor is december 23-án kora este felhívott, hogy sikerült befejezniük a munkát és annyit mondott zárásként: Köszönöm szépen a családom nevében, ez nagyon fontos volt számunkra! Hallatszódott a hangján az őszinteség és a tisztelet, ezt örökre megjegyeztem.

 

A Manax Kft. szolgáltatásairól területi képviselő munkatársainál tud érdeklődni, elérhetőségeiket IDE kattintva érheti el!

 

Összeállította: Borbély Zsanett, marketingkommunikációs menedzser, AXIÁL Kft.

Kép forrása: Nagy István, területi képviselő, Manax Kft.

Lektorálta: Vass Zoltán, ügyvezető és Nagy István, területi képviselő, Manax Kft.

Elérhető

Kapcsolódó cikkek