Landini: 140 év szenvedély és innováció

Landini: 140 év szenvedély és innováció

Létrehozása és fejlődése

1884-ben Giovanni Landini a Reggio Emilia melletti Fabbricóban borászati gépeket gyártó gyárat alapított. Ettől a pillanattól kezdve a vállalat egyre jobban növekedett. Ezután egy büszke olasz vállalat igazi példájává vált, és az egyik legismertebb márkává Olaszországban és világszerte. A Landini történetét nagyszerű fejlődések tarkítják, amelyeket egy közös tényező jellemez és tesz lehetővé: az innováció az a világos és határozott cél, amely az alapítótól kezdve a mai napig vezérli a vállalat minden tagját. Már 1910-ben elkészült Landini első izzófejes, helyhezkötött motorja. Ezt öt évvel később egy könnyű, könnyen mozgatható kocsira szerelték, ami a mezőgazdaság új korszakának kezdetét jelentette. 1925-ben látott napvilágot a Landini első mezőgazdasági vontatója, a 25/30-as modell. Ettől a pillanattól kezdve a Landini traktorok innovációja és technológiai fejlődése töretlenül folytatódott, vadonatúj termékcsaládokkal, amelyek képesek voltak tökéletesen alkalmazkodni a mezőgazdaság változó igényeihez.
 


 

1982-ben elkészült az újonnan tervezett gyümölcsös és kertészeti termékcsalád, így a Landini a speciális traktorok anyja, amelyek a piacon a legjobbak között van ebben a szegmensben. A 2000-es években az 50 és 100 LE közötti összes speciális traktorcsalád megújult, és 2008-ban elnyerték a mezőgazdasági ágazatban az Év Traktora Best of Specialised (Legjobb Speciális Traktor) címet. Csak ennek a hosszú, a technológiai fejlődésre való folyamatos összpontosítással jellemezhető múltnak köszönhetően jutottunk el napjainkba, amikor a Landini traktorok innovációja a hibrid hajtású prototípusok, a REX4 Electra és a REX4 Full Hybrid bevezetésével, valamint a Landini Farm és a Landini Fleet Management digitális megoldásokkal fejeződik ki, amelyek minden Stage V modellhez alapfelszereltségként elérhetők és a MyLandini alkalmazáson keresztül használhatók.

Landini kulcs szavai: szenvedély és innováció

2021-ben az Argo Tractors Group csatlakozott a Motor Valley nevű szövetséghez, amely azt az észak-olaszországi földsávot képviseli, amely világhírűvé vált a mechatronikai gyártás terén, és amely nagy autóipari márkáknak ad otthont. "A szenvedély és az innováció a fő mozgatórugók, amelyek ezekben az években vezéreltek minket" - nyilatkozta Valerio Morra, az Argo Tractors elnöke - így lettünk a Made in Italy nagykövetei, akik büszkén képviseltetik magukat külföldön, ahol új telephelyek létrehozásával bővítettük jelenlétünket, és megszilárdítottuk kiterjedt értékesítési hálózatunkat". A vállalatcsoport elnöke megerősíti az innováció központi szerepét a vállalat stratégiájában: "Az alapítók által a 19. században elindított innovációs folyamat továbbra is a középpontban van, köszönhetően annak a szenvedélynek, amelyet nap mint nap a traktorok gyártásának és az egyre inkább összekapcsolt, élvonalbeli digitális szolgáltatások nyújtásának szentelünk. A 140 év történelmi mérföldkő, amely a világ legrégebbi gyártói közé sorol minket, és egyben ok arra, hogy büszkén lépjünk új magasságokba".
 


 

Egy soha nem nyugvó vállalat, amely folyamatosan fejlődik

A márka 140. évfordulója alkalmából szeretnénk megünnepelni minden eredményünket, miközben szem előtt tartjuk, hogy az utóbbiak mindig új kiindulópontokat jelentenek. Ha nem fejlődnénk folyamatosan, nem jutottunk volna el egyetlen eredményünkhöz sem, és nem "fújnánk el 140 gyertyát". Ezért a ránk jellemző, soha véget nem érő szenvedélyünkkel továbbra is figyeljük a körülöttünk lévő világot, a piacot és a mezőgazdasági ágazatot (és mindenkit, aki azt élteti), hogy egyre többet és többet újítsunk, és egyre jobb minőségű traktorokat gyártsunk. Ennek a 140 éves ünnepségnek a nagyszabású megünneplésére létrehoztunk egy kollekciót, az exkluzív Landini hivatalos merchandising gyűjteményt, amely pólóból, sapkából és emléktáskákból áll, hogy szenvedélyesen viselhessük!

 

Szöveg, fotók: Landini

Elérhető

Kapcsolódó cikkek