Kooperatív Szakmai Gyakorlati Börzén vettünk részt

Kooperatív Szakmai Gyakorlati Börzén vettünk részt

2022. április 27-én került megrendezésre a Magyar Agrár- és Élettudományi Egyetem (MATE) Műszaki Intézetének Kooperatív Szakmai Gyakorlati Börzéje, melyen a hagyományok hűen az AXIÁL Kft. képviselői is megjelentek.

A kooperatív szakmai képzés 2001 óta fakultatívan választható tárgy az egyetemen, melynek keretében számos cégnél fogadnak hallgatókat gyakorlatszerzés céljából. A gyakorlat során a nappali tagozatos hallgatók üzemi körülmények között bővíthetik tudásukat, miközben tanulmányaikat is folytatják.

Az egyetem honlapja szerint: „Eddig több mint 1000 hallgató vett részt a gyakorlaton, a résztvevők kb. 25-30%-a képzést nyújtó cégnél helyezkedett el. A többi koopos hallgató is lényegesen könnyebben és átlagosan 30-40%-kal magasabb kezdő fizetésért helyezkedett el a nem koopos társakhoz képest.”
 


Az AXIÁL Kft. 2009 óta 49 kooperatív gyakornokot fogadott a MATE-ról (jogelőd: SZIE – a szerk.). Közülük 37 fő a mai napig az AXIÁL Kft-nél dolgozik. 2022-ben pedig 5 fő kooperatív gyakornok szerezhet szakmai tapasztalatot a vállalatnál. „Az utánpótlásnevelés szívügye a vállalatnak, ezért fontos számunkra, hogy megjelenjünk a börzéken, ahol fiatal, elkötelezett munkatársakat találhatunk, akik folyamatosan biztosítják a cég magas szintű szakmai működését.” – mondta Büksi János szervezetfejlesztési igazgató.

További információt a MATE Műszaki Intézet kooperatív szakmai képzéséről itt találhat:

https://muszaki.uni-mate.hu/kooperatív-képzés

Forrás, kép: MATE

Elérhető

Kapcsolódó cikkek