Az AXIÁL Kft. elindult a karbonsemlegessé válás útján

Az AXIÁL Kft. elindult a karbonsemlegessé válás útján

Az Európai Unióban a Fit For 55 klímavédelmi javaslatcsomag alapján a nettó üvegházhatású gázkibocsátás 55%-os csökkentése van előirányozva az 1990-es évekhez képest 2030-ig.

Ezen cél elérését az AXIÁL Kft. is fontosnak tartja, ezért becsatlakozott azon vállalatok sorába, amelyek tesznek a klímavédelemért.

„Büszkén jelezzük, hogy a magyar mezőgazdasági cégek közt elsőként, az Ouroffset és a BOCS Civilizációtervezés Alapítvány közreműködésével, valamint több szakértő bevonásával elindultunk a karbonsemlegessé válás útján. Ennek jelentősége hatalmas mind gyakorlati, mind példamutatási szempontból, és jövőnk biztosítása terén is.” – nyilatkozta Polyák Tamás, az AXIÁL Kft. minőségirányítási igazgatója.

Az AXIÁL Kft. karbonlábnyomának, valamint üvegházhatású gázkibocsátásának csökkentését elsősorban saját karbonkreditet létrehozó projektekből szeretné ellensúlyozni. Első lépésként a 2021-ben kibocsátott AXIÁL 2030 kötvény és a nagy látogatottsági számokkal rendelkező weboldala semlegesítését tűzte ki célul. Ehhez nem vásárolt, hanem önállóan megvalósított napelem kiserőműve segítségével megtermelt karbonkreditjeit használta fel.
 


 

Elindulva ezen az úton tovább szeretné csökkenteni a központi és a vidéki telephelyek energiafelhasználását, valamint károsanyag-kibocsátását. Ennek elérése érdekében újabb napelem kiserőműveket szeretne a telephelyeken működésbe állítani, továbbá ahol szükséges és lehetséges a tervei között szerepel az épületek korszerűsítése, szigetelése is. Az új projekteknél minden esetben megvizsgálja és alkalmazza a lehető legmodernebb technológiákat és technikákat, amelyekkel a karbonlábnyomának további csökkentése a cél.

 

Az AXIÁL Kft.

Az 1991-ben alapított AXIÁL Kft. az egyik vezető mezőgazdaságigép-kereskedelemmel foglalkozó vállalat Magyarországon. A cég tevékenységi köre kiterjed mezőgazdasági-, építőipari- és anyagmozgatógépek, valamint az ezekhez használható munkagépek, és eszközök értékesítésére. A családi tulajdonban lévő magyar vállalat 19 hazai telephellyel rendelkezik, központja Baján van. Az AXIÁL Cégcsoporthoz tartozik a 2001-ben alakult MANAX Kft, valamint 2007-ben létrejött az Axiál Financial Services Kft. is. A cégcsoport kínálatában tevékenységeihez köthető olyan értéknövelt szolgáltatások találhatók meg, mint például használtgép-, alkatrészkereskedelem, szervizhálózat-üzemeltetés, gépbérleti-, finanszírozási-, valamint precíziós gazdálkodási megoldások. A vállalatnak a szomszédos régiókban is van érdekeltsége leányvállalatai, a szlovák HRIADEL' és a román MUNAX cégek révén.

Ön az AXIÁL Kft. 2021. december 17-én megjelent hivatalos sajtóközleményét olvasta.

Elérhető

Kapcsolódó cikkek