Ismét Precíziós gazdálkodás szakmérnök/szakember képzés indul

Ismét Precíziós gazdálkodás szakmérnök/szakember képzés indul

2020 szeptemberében Székesfehérváron, az Óbudai Egyetem Alba Regia Műszaki Kar Geoinformatikai Intézetében Precíziós gazdálkodás szakmérnök/szakember képzés indul, immáron harmadik alkalommal.

 

 

A képzés hiánypótló adatfeldolgozási és térinformatikai ismeretek készségszintű elsajátítására fekteti a hangsúlyt. Gyakorlatorientált, kiemelten törekszik a távérzékelési, képfeldolgozási, GPS és térinformatikai ismeretek átadására. Terepre szervezett gyakorlatokon, esettanulmányokon keresztül mutatja be az adatnyerés, többforrású adatkiértékelés módszereit, az eredmények integrálását a felhasználás céljára. A képzés a szántóföldi növénytermesztéshez ad gyakorlati technológiai ismereteket az AXIÁL Kft. támogatásával és részvételével. A precíziós növénytermesztés műszaki feltételrendszerének (precíziós erő- és munkagépek) ismertetése az AXIÁL Kft. bajai és székesfehérvári telephelyein, valamint a képzést támogató, precíziós gazdálkodást alkalmazó gazdaságban zajlik.

 

 

A képzéshez tartozó egyes témák: a mezőgazdasági precíziós munka- és erőgépek, szenzorok, fedélzeti számítógépek használata, műholdas és légifelvételek elemzése, UAV alkalmazások, valamint a táblán belüli heterogenitás térképezése, növény monitoring. Térinformatikai (pl. QGIS, eCognition) és speciális szoftverek (SMS Basic, Trimble Ag) gyakorlati alkalmazása.

 

Képzés honlapja: http://amk.uni-obuda.hu/index.php/hu/felvetelizoknek/647 

Részletekről érdeklődni lehet a képzés szakvezetőnél is: Verőné Dr. Wojtaszek Malgorzata, e-mail:

 

 

 

A november a precíziós növénytermesztés hónapja az AXIÁL-nál

 

Novemberben több precíziós növénytermesztéssel foglalkozó esemény megrendezésére került sor az AXIÁL-nál. Az egyik eseményt a mezőgazdasági és élelmiszeripari szakiskolák szakoktatóinak, a másik rendezvényt pedig a vállalat ügyfelei számára szervezték. >>

 

Elérhető

Kapcsolódó cikkek