Információk a 26. állattenyésztési napokról

Információk a 26. állattenyésztési napokról

Holnap nyit a XXVI. Alföldi Állattenyésztési és Mezőgazda Napok Hódmezővásárhelyen, melyen mi is kiállítunk a G/926-os számú standon. A háromnapos programon számos lehetőség adódik a szakmai fejlődésre és a szórakozásra egyaránt.

Közlekedési információk

A kiállításnak a Hód-Mezőgazda Zrt. ad otthont 2019. május 9-10-11. napokon, a helyszín Hódmezővásárhelyen, az Aranyág kert 71. szám alatt található. Személygépkocsival több irányból is megközelíthető a rendezvény, érdemes igénybe venni az elkerülő utakat a gyorsabb haladás érdekében. Az útvonalakról az alábbi térképen tájékozódhat!

 

 

A szakkiállítás ideje alatt május 11-én, szombaton DAKK céljáratok is közlekednek, melyek a helyi menetrendszerinti autóbuszközlekedésben alkalmazott, autóbuszon megváltható menetjeggyel vehetők igénybe. A menetjegy ára 210 Ft. A céljáratokon a helyi menetrendszerinti közlekedésben rendszeresített bérletek, előreváltott helyi menetjegyek, utazási igazolványok és egyéb utazásra jogosító kedvezmények nem érvényesek. A járatok a hódmezővásárhelyi autóbusz-állomásról 9 és 18 óra között, a kiállítási központból pedig 9:30 és 18:30 között óránként indulnak. A megállóhelyekről az alábbi térképen tájékozódhat!

 

 

Belépés és parkolás

A helyszín, ahogy fentebb említettük Aranyág kert 71., de sokan régi címüket, a 47-es főút 195. km-t ismerik. A kettő ugyanazt a helyet takarja, a Hód-Mezőgazdas Zrt. Kiállítási Centrumát, amelynek a következők a GPS koordinátái:

MIO: N 46. 43398˚ E 20. 36289˚

GARMIN N 46˚ 26.047´ E 20˚ 21.776´

A kiállítás 2019. május 9-10-11. napokon reggel 9 és délután 18 óra között tart nyitva. A belépés 18 éven aluliak számára ingyenes, a felülieknek pedig 1500 Ft. Szintén 1500 Ft a parkolójegy is.

 

 

Konferenciák

Május 9. és 10. napokon négy szakmai konferenciára – előadásra és kerekasztal-beszélgetésre - is sor kerül az állattenyésztési napok keretén belül, melyeknek a Hód-Mezőgazda Zrt. irodaházának konferencia terme ad otthont („C” szektor).

 

  • 2019. május 9. csütörtök 14:30: Ammónia cselekvési terv és pozitív minták, ötletek állattartók részére
  • 2019. május 9. csütörtök 15:30: Juh ágazati konferencia (állategészségügy, kereskedelem)
  • 2019. május 10. péntek 11:00: Vadászati konferencia (mezei nyúl monitoring és intenzív apróvad gazdálkodási modell)
  • 2019. május 10. péntek 13:30: Állattenyésztési támogatások, nitrát rendelet aktuális kérdései

 

Rajz- és verspályázat

Ahogy a korábbi években, úgy idén is szeretettel várják a szervezők pályázat formájában az óvodások, valamint az alsós és felsős tanulók rajzait, illetve utóbbiak verseit is. A rajzpályázat témája „Állati jó kiállítás”, a verspályázaté pedig „Az én kedves állatom”. A beadott művekre kérik feltüntetni a gyermek nevét, osztályát, az iskola nevét és címét, esetleg telefonelérhetőségét. Kategóriánként 1-3. helyezést díjaznak. A műveket a kiállítás kezdetétől május 11. szombat 10 óráig lehet leadni az „Állati jó játszópark” sátrában. Eredményhirdetés ugyanitt 15:30-kor lesz.

 

 

További programok

Természetesen idén is lesz játszópark a gyerekeknek nyitástó zárásig. Rengeteg tenyészállatbírálatot, fajtabemutató és műsort tekinthet meg a nagyérdemű, csakhogy néhányat említsünk: vadászkutya-, solymász-, fogatbemutató, ló-, kecske-, juh, szarvasmarha tenyészállat bírálat. Lesz bemutató fejés, lópatkolás, vadhús főző verseny, sor kerül az Agrár-felsőoktatási Intézmények Országos Gazdászversenyére is. A szervezői programok sokasága mellett számos kiállító is részt vesz a rendezvényen, akik az elmúlt évekhez hűen mindig egyéni programokkal is készülnek a látogatók számára. A teljes kínálatot IDE kattintva tekintheti meg!

Aki nem jutna el idén az állattenyésztési napokra, de kíváncsi, mi történik, az élőképet adó webkamerákon keresztül figyelheti az eseményeket. Ezek elérhetősége ITT található!

 

Az AXIÁL Kft. munkatársai is szeretettel várják a látogatókat a G/926-os számú standon! Alábbi, kapcsolódó cikkünkben arról olvashat bővebben, mivel is készülünk a rendezvényre.

 

Összeállította: Borbély Zsanett, marketingkommunikációs menedzser

Forrás és kép: allattenyesztesinapok.hu

 

Kapcsolódó cikk:

 

Az AXIÁL Kft. nem hiányozhat az állattenyésztési napokról!

 

Egy hét múlva, 2019. május 9-10-11-én, csütörtök-péntek-szombat napokon kerül megrendezésre a XXVI. Alföldi Állattenyésztési és Mezőgazda Napok. A hagyományokhoz híven az AXIÁL Kft. is megjelenik a neves szakkiállításon. >>

 

Elérhető

Kapcsolódó cikkek