HORSCH Finer LT a teljes felületet átvágó talajművelésért

HORSCH Finer LT a teljes felületet átvágó talajművelésért

A Finer LT egy új termékvonal a hibrid- és az ökogazdaságok számára. Fő feladata a gyomnövények, az árvakelések, a köztesnövények sekély átvágása. A kapák támadási szöge úgy illeszkedik, hogy minden körülmény között párhuzamosan vágja át a talajt.

 

 

A HORSCH Finer LT munkaszélessége 6-tól 12 m-ig lehetséges. A kezdetekben a négygerendelyes gép 3-pont függesztésű. A húzástávolság a rugós kapáknál 15 cm 550 mm-es vázmagasság mellett. A kapamezőt egy kétgerendelyes fésűs gereblye követi, amely még több kivágott növényi maradványt távolít el a talajból.

 

 

Abszolút különlegessége a rugós kapák állítható támadási szöge, amivel mindig egy tökéletes, sekély és a talajjal párhuzamos átvágást eredményez. A beállíthatóság azért olyan fontos, hogy alkalmazkodjon a talajellenálláshoz és mindig sekély vágást eredményezzen. A könnyű talajok kisebb rugózást kívánnak, a nehezebb talajok érthetően többet.

 

 

A támasztókerekek a Finert a kívánt mélységben vezetik. A HORSCH Finer LT fő feladata a gyomok, az árvakelések és a köztesnövények sekély átvágása, így alternatívája lehet a Glifozátnak a gyomnövényekkel való küzdelemben.

 

További információt a HORSCH gépekről területileg illetékes kollégáinktól kaphat!

 

Fordította: Vas Magdolna, marketingkommunikációs menedzser

Forrás és kép: HORSCH

 

 

A HORSCH bemutatja az új Cultro TC-t

 

A Cultro TC egy könnyen vontatható duplakéses henger, 3 és 12 méteres munkaszélességben kapható, rendkívül széles körben használható – egyéb gépekkel kombinációban is. A kések kitűnően aprítják a repce- vagy silókukorica szárakat és a köztes növényeket. >>

 

Elérhető

Kapcsolódó cikkek