Horgászbajnok régióigazgató

Horgászbajnok régióigazgató

Az AXIÁL Kft. munkatársai meghívást kaptak az „I. Agrár-Horgász Kupa és Családi Nap” elnevezésű rendezvényre, melyet hagyományteremtő szándékkal szervezett meg a Nemzeti Agrárkutatási és Innovációs Központ (NAIK).

A 2018. szeptember 22-én, a szarvasi NAIK Halászati Kutatóintézet területén zajlott eseményen horgászversenyt és halétel főzőversenyt is tartottak. A főzőversenyen újszerű és hagyományos halételeket főző csapatok vettek részt, a horgászversenyre pedig két szektorban is lehetett nevezni egyéni szinten. Az első szektorban a profik rakós felszereléssel horgásztak, a második szektorban pedig az egyéb úszós, vagy fenekező horgászmódszerrel horgászókat várták.

 

 

A rendezvényt Dr. Nagy István, agrárminiszter és Gyuricza Csaba, a NAIK főigazgatója nyitotta meg. Megtudtuk, hogy a tógazdaságokban ősszel kezdődik a hagyományos lehalászási időszak, amikor az egész éves munka meghozza a várva várt eredményét. A halászati munkák megkezdésének tiszteletére szervezték meg az eseményt, mellyel hagyományt szeretnének teremteni.

Az AXIÁL Kft. kollégái is indultak a horgászversenyen, a második szektorban, ahol Bacher Róbert, régióigazgatónk első helyezést ért el a kifogott 8700 gramm súlyú pontyból, kárászból és dévérből álló fogásával. Ezúton is gratulálunk neki!

A nehéz körülmények, viharos szél ellenére közel 200 fő vett részt a rendezvényen.

 

Szöveg: Borbély Zsanett, marketingmenedzser

Kép: AXIÁL Kft.

Felhasznált forrás: NAIK

 

Elérhető

Kapcsolódó cikkek