Grégoire Besson előrendelési akció 2020. július 31-ig!

Grégoire Besson előrendelési akció 2020. július 31-ig!

A GB hitvallása, hogy a XXI. századi élelmiszerellátás hosszú távon csak hatékony talajelőkészítéssel oldható meg. Ennek megfelelő eszközöket tervez és gyárt a francia cég.

2019-ben megújult portfólió újfajta szemléletmódot hozott, így a széles termékkínálat átszervezését igényelte a vállalattól.

  • A hazánkban jól ismert GB Line Prima függesztett ekék családneve PRIMA lett. Ezek 120 lóerőig vannak méretezve és 3 vagy 4 vasú kialakításúak.
  • Az erősített „R” függesztett eke neve ezentúl ROVER. Ide tartozik az RB6, RWB6, RB8, RWB8.
    • ROVER40 – max. 150 lóerőig
    • ROVER50 – 180-200 lóerő
    • ROVER60, a korábbi RB6, RWB6 – max. 220 lóerőig
    • ROVER70, a korábbi RB8, RWB8 – max. 280 lóerőig
    • ROVER80, a korábbi RWB9 – 360 lóerőig
  • Az SP típusjelzésű félig-függesztett széria tagjai a VOYAGER-ek. Ez magába foglalja a SPMFB8, SPMFB9 és SPSLB9 típusokat, amelyek 5 ekefejtől akár 14 ekefejes kivitelig is gyártanak.

 

 

A legújabb RB6 fejlesztés, már ROVER néven

A korábban is népszerű RB47 sorozatot váltotta fel a GB-től megszokottan erős, robusztus felépítésű RB6 eke, amely már a magyar piacon is Grégoire-Besson Rover RB6 típusjelzést kapott. Szabadalmaztatott vonószerkezetén (kos) nem kell szállításkor kiakasztani a harmadik pontot, így meglehetősen egyszerű vonulni vele. A 140*140-es vázszelvény 20 milliméterrel nagyobb, mint az RB47-é volt. Nevében a „B” betű továbbra is nyírócsavaros ekefej-biztosítást jelent. Ekét beállítani mindig egyszerűnek tűnik, de jó szem kell hozzá, hogy stimmeljen a munkaszélesség, az első ekefej fogása és a váz keresztiránya. Esetünkben a munkaszélesség a csap kivétele nélkül állítható, egy ember is el tudja végezni. Ha változik a fogásszélesség, akkor a váz kitolásán, illetve a mélységállító kerék helyzetén is állítani kell, hogy az eke „jól járjon a traktor után”! Az RB6 felszerelhető szintén szabadalmazott hidraulikus hárompont-csillapítással, amely munka közben és a táblavégi fordulókban egyaránt biztosítja a jó erőgép-munkagép kapcsolatot. A munkaszélesség, a munkamélység, a váz-keresztirány és a vázbehúzás is hidraulikusan állítható. Utóbbi alaptartozék a négyvasú kiviteltől, de felszerelhető beforgatólemez, kukorica előhántó és szántás-elmunkáló is. A főváz 140*140-es, 100 vagy 110 centiméteres ekefej-kiosztással, 80-as hasmagassággal. A teljesítményigény maximum 200 lóerő, könnyebb talajokon esetleg 220. Bármilyen talajtípuson használható, köves talajokon hidraulikus ekefej-biztosítás ajánlott. A speciális hajlított száraknak köszönhetően az eketest tömegközéppontja egyvonalba esik az ekeszár húzási pontjával, ez egy könnyűvontatású eke, a Grégoire Besson szabadalmaival!

 

 

A meghirdetett előrendelési akció a 3 és 4, valamint a 4+1 vasú típusainkra érvényes 2020. július 31-ig! Keresse bizalommal illetékes területi képviselőinket!

 

Szöveg: Lisz Péter, termékmenedzser

Kép: Grégoire Besson

 

 

Egy jól megválasztott ekével évtizedekig szánthatunk

 

Mire kell figyelni ekeválasztáskor? Az Agroinform.hu legújabb körkérdés rovatában nyilatkozó szakembergárda erre ad választ. Az AXIÁL Kft.-től Lisz Péter termékmenedzser adott támpontokat. >>

 

Elérhető

Kapcsolódó cikkek