Gigászok gombásznak

Gigászok gombásznak

Villával együtt 34 tonna önsúly, akár 5,6 köbméteres kanálkapacitás, mi az? Szólhatna a találós kérdés. Ez a két kiemelt paraméter, a Hyundai legnagyobb homlokrakodójának a HL980-as típusnak az adatai. Vajon hova kell ilyen gép?

 

 

Nyilván olyan helyre, ahol nagytömegű szóródó anyagot kell rakodni. Március elején egy gombatermelő üzembe állt szolgálatba a Hyundai HL980-as, így a Bio-Fungi Kft.-nél már háromra nőtt a dél-koreai óriások száma. Ahogy azt korábbi cikkünkből megtudtuk, a gombakomposzt igen speciális közeg: szalmából, ló- és csirketrágyából készül. A nagy tömeget a víz adja, hiszen a gombacsírához nedvességre is szüksége van. Tulajdonképpen a komposzt kezelése, rakodása a Hyundai homlokrakodók feladata. Speciális trágyavillájával egyszerre akár nyolc tonnányi (!) anyagot is képes kezelni.

Minden szónál többet mond az, hogy most márciusban már a harmadik HL980-as állt munkába!

 

Kép: Baranyi Bertold, területi képviselő

Szöveg: Ruzsicsné Krascsenics Nelli, marketingkommunikációs csoportvezető

 

 

 

Fürge súlyemelő

 

A gumikerekű homlokrakodók nagy kategóriájában a Hyundai HL980 a király: nagyon gyorsan és simán dolgozva kezeli a sok-sok tonnákat. Dolgozni vele remek passzió, ahogy a Bio-Fungi üzemében egy próbál megállapítottam. >>

 

Elérhető

Kapcsolódó cikkek