Gépek nagyító alatt

Gépek nagyító alatt

Az Agroinform.hu újságírója több, a XXVI. Alföldi Állattenyésztési és Mezőgazda Napokon felvonultatott gépet górcső alá vett kategóriánként. Természetesen az AXIÁL Kft. által forgalmazott gépek is nagyító alá kerültek.

Supertino SD 6E bálabontó-aprító

Az emelőhátfal segítségével önrakodó modell kétfokozatú, mechanikus meghajtással szerelt turbinával egészen 20 méteres távolságig képes elrepíteni a felaprított szálasanyagot a hidraulikus működtetésű, 300 fokban körbeforgatható kifúvóíven keresztül. Természetesen széna- vagy lucernabála etetőbe való kiosztására is alkalmas. A 6 köbméteres befogadó képességű bálabontó különböző munkaműveleteit elektronikus távvezérléssel a fülkéből kényelmesen aktiválhatjuk és üzemeltetéséhez mindössze egy 60 LE-s erőgép is elegendő.

 

 

CLAAS TORION 1511 T4F homlokrakodó

A tekintélyt parancsoló méretű és megjelenésű, CLAAS TORION 1511 T4F önjáró homlokrakodó, a TORION rakodógépcsalád középkategóriás méretosztályának egyik modellje. A rakodó erőforrása a CLAAS ARION 500 traktorsorozatban már bizonyított DPS-motor, amely teljesíti a Stage IV károsanyag-kibocsátási normákat, és 167 lóerős teljesítményt nyújt. A kényelmes hidrosztatikus VARIPOWER meghajtás három sebességtartományt kínál: 0-6, 0-16 és 0-40 km/óra, melyekkel mindig optimálisan lehet a mindenkori munkafolyamatokhoz igazodni. A rakodó emelési magassága P kinetikával 3,68 méter. Billentő terhelése 40 fokos pozícióban 9750 kg.

 

 

GEHL AL 540 derékcsuklós rakodógép

A GEHL észak-amerikai rakodógép-gyártó, AL 540 törzscsuklós, hidrosztatikus járószerkezethajtású kisrakodóját, 47 lóerő teljesítményű, 2,19 literes, 4 hengeres, Yanmar dízelmotor hajtja. Maximális rakodási magassága kanállal 3,055 méter. Kibillentési teherbírása 1800 kg. A rakodó védőkerettel, illetve vezetőfülkével egyaránt rendelhető.

 

 

CLAAS VARIANT 465 RC hevederes hengeres bálázó

A népszerű CLAAS VARIANT hevederes hengeres bálázócsalád aktuális generációját a 465 RC típus képviselte a kiállításon. A Variant család tagjainak közös jellemzője többek között a megerősített bálaindítás, a széles rendfelszedő, az innovatív lágymageszköz.

Az RC jelzésű modellek ROTO CUT szeletelőszerkezete új 360°-os, spirális vágórotorral, 14 késsel végzi az aprítást. A bálaméret és lágymagátmérő, lágymagnyomás-szabályozás, a bálanyomás a fülkéből külön vezérlőterminálról történik. A bálakidobás pedig igen gyorsan, mindössze 6 másodperc alatt megtörténik. Az esetleges eltömődések és terménytorlódások gyors áthidalását PRO hidraulikusan leereszthető dobfenéklemez biztosítja.

 

 

Annaburger HTS 16.04 trágyaszóró

Az itthon is nagy múltú, népszerű, Annaburger HTS 16.04 típusú univerzális trágyaszórógép szórótányérokkal kiegészített, 4 darab függőleges elrendezésű, agresszív tépőhenger segítségével teríti szét, akár 24 méteres szórásszélességben a szerves tápanyagot a területen. Mint ahogy típusjelzése is utal rá, megengedett legnagyobb össztömege 16 000 kg, raktérfogata pedig 16 köbméter. Üzemeltetéséhez legalább 120 lóerős, 1000 f/min fordulatszámot biztosító TLT kivezetésű erőgép szükséges, amely a minimum 60 literes hidraulikus olaj igényét is kit tudja elégíteni.

 

További információt a gépekről IDE kattintva kaphat!

 

Forrás, kép, teljes cikk ITT, ITT, ITT és ITT!

 

 

Elérhető

Kapcsolódó cikkek