Gazdára talált az első AXIÁL által értékesített Vervaet

Gazdára talált az első AXIÁL által értékesített Vervaet

Az AXIÁL Kft. tavasszal kezdte meg a holland Vervaet cég önjáró precíziós hígtrágya-kijuttatóinak forgalmazását, melynek a XXX. Alföldi Állattenyésztési és Mezőgazda Napokon debütált ötkerekű, Hydro Trike XL típusát már értékesítette is a vállalat.

A demógépként szolgált modell a derecskei KASZ-FARM Kft.-nél lelt új otthonra.
 


 

Az 1957-ben alapított Vervaet vállalat 1990-ben alkotta meg Hydro Trike elnevezésű hígtrágya-kijuttatóját, melynek modelljeit azóta is előszeretettel használják a bérvállalkozók, a növénytermesztők, tejtermelők és a biogázipari cégek Európa-szerte.

Az AXIÁL Kft. által értékesített első hazai gép a KASZ-FARM Kft. 700 egyedből álló tehenészeti telepéhez került, mely vállalat a mindennapok során keletkezett hígtrágya mennyiségét saját területeire juttatja ki. A partnercégnek nem ismeretlen a Vervaet, mert már van egy 1996-os gyártási évű Vervaet Hydro Trike önjárója, amelyet a gyártó 2014-ben teljeskörűen felújított, majd értékesített részükre. A modellt azóta is nagy megelégedéssel használják, de a jövőben nagyobb hangsúlyt szeretnének fordítani a szolgáltatásra, azaz a bérmunkában történő kijuttatásra, melyhez a flotta bővítésére és fejlesztésére is szükség volt.
 


 

A most vásárolt, 2019-ben gyártott Hydro Trike XL korszerű és felhasználóbarát, hiszen az eltelt évek alatt több technikai fejlesztést is eszközölt a gyártó a típuson. Ennek következtében minden művelet (pl.: felszívás, kijuttatás) sokkal gyorsabban végezhető el, valamint precizitásban is jelentős előrelépés történt. A kevesebb mint 6000 üzemórás Vervaet önjáró hígtrágya-kijuttató DAF-Paccar MX 390 (530 LE) erőforrással, 19,5 m³ galvanizált, homokszórt, festett hígtrágya tartállyal, 9000 l/min Börger EL1550 hígtrágya szivattyúval, illetve Volmer rövidtárcsás injektorral szerelt, utóbbi révén akár egy menetben elvégezhető a tarlóhántás és az injektálás is. A kijuttatás pontosságáról a Trimble GFX 750 monitor, RTK vevő és automatikus kormányzás gondoskodik.

A Vervaet az új gépek értékesítése mellett a felhasználóktól visszavásárolt, gyári felújításon átesett garanciás gépek értékesítésére is figyelmet fordít, mely modellek folyamatosan megtalálhatók az AXIÁL Kft. kínálatában. További információt a Vervaet modellekről területileg illetékes gépértékesítő kollégáinktól kaphat!

 

Köszönjük a bizalmat!

 

Fotó: Laki Imre, bemutatógép-kezelő

Összeállította: Borbély Zsanett, marketingmenedzser

Lektorálta: Ézsiás Gábor, termékmenedzser

Elérhető

Kapcsolódó cikkek