Gazdálkodj okosan!

Gazdálkodj okosan!

Március 22-23. napokon, a MOME Z épületében zajlott a NAK Agrotech Hackathon megmérettetés, melyet a Nemzeti Agrárgazdasági Kamara és a Design Terminal szervezett azoknak, akik új lendületet szeretnének vinni a hazai agrárszektor működésébe.

„Van egy jó ötleted, amivel felpörgetnéd a hazai agrárinnovációt? Van egy innovatív megoldásod, amit prezentálnál egy szakmai zsűri előtt?” – csigázták fel a kiírásban az érdeklődőket, akik szép számmal jelentkeztek az első magyarországi agrár hackathonra.

Na, de mi is az a hackathon? A hackathon (hack+marathon) egy 24 órás ötletverseny, mely során csapatokban mérhetik össze a versenyzők a képességeiket. Az esemény során egy meghatározott kihívásra kell egy ötletet kidolgozni, majd egy szakmai zsűri előtt prezentálni. A kihívás megoldásánál szakértők, mentorok segítenek.

 

 

A NAK Agrotech Hackathon egyik mentora Umenhoffer Péter, az AXIÁL Kft. marketingigazgatója volt, aki elmondta: „Szenzációs volt a rendezvény hangulata. Örömmel vettem részt rajta és újfent tapasztaltam, mennyi lelkes és vállalkozószellemű fiatal van ebben az országban, akik innovatív gondolkodásukkal képesek megújítani az ágazatot. Nemcsak agrárosok, hanem villamosmérnökök, közgazdászok és olyan fiatalok is érdeklődtek az agrárium innovációi iránt, akik nem a mezőgazdasági szegmensből érkeztek, mégis meglátták ennek a szakmának a szépségét, kihívásait és lehetőségeit.

 

 

„A NAK és a Design Terminal 2019 februárjában pályázatot hirdetett, amelyre 50 csapat jelentkezett, és ebből a legjobb 13 vett részt a 2019. március 22-23-i 24 órás agrárinnovációs ötletversenyen. A verseny célja amellett, hogy az egyetemi- és főiskolai hallgatók, pályakezdők és startupok megszólításával felhívja a figyelmet az agráriumban rejlő innovációs lehetőségekre az is, hogy a legújabb technológiákat használó agrárszektort mint vonzó karrierlehetőséget állítsa a fiatalok elé.” – olvashatjuk a NAK honlapján.

A versenyt a BeeNet csapata nyerte, egy interaktív hálózat ötletével, ami a méhészek, a mezőgazdasági termelők és a hatóságok közötti kapcsolattartást fedné le. A második helyezett a Grinsect, a harmadik az Almathron, különdíjas a Time és a Mélyvíz csapata lett. Ezúton is gratulálunk nekik!

 

Összeállította: Borbély Zsanett, marketingkommunikációs menedzser

Forrás: nak.hu, nak.designterminal.org

Képek: „Gazdálkodj okosan! NAK Agrotech Hackathon” Facebook galéria

 

 

Elérhető

Kapcsolódó cikkek