Egy Kék Ikon Szekszárdon

Egy Kék Ikon Szekszárdon

Nemrég átadtunk szekszárdi telephelyünkön új tulajdonosának egy nem éppen átlagos kinézetű Landini Rex 4-090F traktort (90 LE). A gép megjelenése mellett olyan kiegészítőket is tartalmaz, mely eddig nem jellemezte a márka hazánkban eladott példányait.

Ez az ültevényes traktor metálkék színben tetszeleg feketére fényezett felnikkel. Valljuk be, nem szokott hozzá a szemünk ilyen látványhoz a mezőgazdaságban, viszont igen vagány megjelenést kölcsönöz ennek a Kék Ikonnak.

A külső mellett azért ejtsünk néhány szót a belbecsről is. Ez az első olyan keskenynyomtávú Rex nálunk, amely rugózott első tengelyt kapott. A hidraulikus csillapítás csökkenti a talaj-, illetve az út egyenetlenségeiből adódó rázkódást, komfortossá téve a vezetést.

 

 

A traktor CAT4 vezetőfülkéje az átlagosnál nagyobb védelmet nyújt a gép kezelőjének a növényvédelmi munkák során, amiből egy ültetvénytraktor esetén van bőven. A beltérben az automatikusan szabályozott túlnyomás és az aktívszenes légszűrő akadályozza meg a káros anyagok bejutását. Persze, ha nem permetezünk, a normál levegőszűrésre átkapcsolva kíméljük az aktívszenes szűrőbetétünket.

 

 

Az említett erőgép sebességváltója powershift – 3 fokozattal -, illetve az irányváltó is elektromos már, megkönnyítve ezzel a manőverezést, a kímélve a kezelőt és a technikát.

Kardánfordulatból négy áll rendelkezésre, megfelelő választást biztosítva a munkaeszközök legoptimálisabb meghajtásához.

 

 

Partnerünk első függesztőszerkezetet és TLT-it is rendelt, így akár munkagépek első és hátsó kombinációját is használhatja a hatékonyabb munkavégzés érdekében.

A traktor Nagymányokon, Rusák Márk kezelésében fogja ápolni a gazdaság gyümölcsültetvényét, reményeink szerint a tulajdonos megelégedésére. Ehhez kívánunk neki sok sikert és jó egészséget!

 

Szöveg és kép: Sebesi István, termékmenedzser

 

 

Biztonság, komfort, dizájn – Landini REX 4 újdonságok

 

Több, mint harminc éve része a Landini gyár stratégiájának a specializáció és az erőforrások integrálása a technológiába. Az első gyümölcsösökbe tervezett és gyártott traktor 1982-ben gurult le a gyártósorról, nagy utat tettek meg azóta. >>

 

Elérhető

Kapcsolódó cikkek