Egy Fendt Farmer németországi utazása

Egy Fendt Farmer németországi utazása

Kb. 1700 km, 200 üzemóra, 350 liter diesel üzemanyag, 50 nap és számtalan gyönyörű emlék – így telt a nyugdíjas szakiskolai vezető nagy utazása Németországban. Májusban indult útnak Remigius Kirchmaier egy Fendt Farmer 2D traktorral és pásztorkocsijával.

 

 

A lassú utazás öröme

Remigius Kirchmaier két hónapos utazást tervezett a bajor Eggenthal és a Balti-tenger között. Átlag napi 60 km-t tett meg, így 50 napig tartott az utazás klasszikus traktorjával. A vidéki utakon 28 km/h-s sebességgel haladt: „Igazán ragyogó dolog volt, hogy vidéken, kis falvakon és utakon keresztül vezethettem. Aki az autópályán vezet lakókocsit, nem lát semmit” – mondja Remigius Kirchmaier.

Az egykori igazgató sohasem kételkedett abban, hogy megvan a szükséges türelme a lassú utazáshoz. De vajon a veterán gép kitart a Balti-tengerig? Ez olyan kérdés volt, amit Remigius Kirchmaiernek újra és újra meg kellett hallgatnia ismerőseitől, és amelyre mindig azonnal válaszolt: „Isten áldásával és a Fendt-tel meg tudom csinálni!”

 

 

Igazi látványosság

A sok új ismeretség megteremtése érdekében – Remigius Kirchmaier az út elején is nagy várakozással tekintett az utazásra és nem csalódott. „Természetesen a traktor és a pásztorkocsi abszolút figyelemfelkeltő volt, így az emberek gyorsan beszélgetésbe elegyedtek velem” – meséli az allgäui férfi. Sokan kíváncsiak voltak a szándékomra vagy ismertek már a közösségi médián keresztül. Te vagy az, aki a Fendt-tel utazik, mondták.”

A sok szép találkozás mindig bátorította és sok örömet okozott. „Valószínűleg a legőrültebb dolog, amit tapasztaltam az volt, amikor valaki előzésbe kezdett az utcán, de félbehagyta, csak azért, hogy a felesége lefényképezhessen az autó ablakából” – emlékszik vissza nevetve a volt szakiskolai vezető.

 

 

Oda és vissza

Az egykori szakiskolai igazgató Németországon keresztül mintegy 1700 km-t utazott. Május közepén Eggenthalból indult. Aztán Augsburgon, Bambergen, Dresdenen, Berlinen keresztül egészen Darß-ig, a Balti-tenger felé folytatta útját – ahol több megállást is beiktatott. 25 szakaszban tette meg az utat. Az 50 napos utazás során kastélyokat, városokat, kempingeket, farmokat, idilli tóvidékeket és erdőket, valamint az egykori Kelet-Nyugat határt is megnézte. „A Fendt mindig megbízható barát volt számomra” – mondja Remigius Kirchmaier. „Még a természetvédelmi területek, mint a Türingiai erdő és a Frank-erdő az extrém emelkedőit is sikerrel vette, de az Érchegységgel is gond nélkül megbirkózott.” Az 1964-ben gyártott traktort hét évvel ezelőtt vásárolta meg egy mezőgazdasági termelőtől. Azóta a klasszikus modell haszongépjárműként és túrajárműként is bizonyított.

Tervez-e új utazást a Fendt Farmer 2D-vel? Remigius Kirchmaier el tudja képzelni. „De nem túl hosszút” – ismeri el az allgäui férfi. „Két hónap nagyon hosszú idő.” Most boldogan megy haza. „Az induláshoz nagy izgalom társult, hogy milyen jó dolgok történhetnek velem. De hihetetlenül örülök, hogy végül visszatérhettem a szeretteimhez.”

 

Szöveg: Borbély Zsanett, marketingmenedzser

Forrás és kép: Fendt

 

 

 

Út a Balti-tengerig és vissza

 

Most, hogy az egykori szakiskolai vezető visszavonult, végre meg tudja valósítani az álmát, amelyet oly régóta tervezett: egy két hónapos utazást egyedül Németországon keresztül. Csak a Fendt Farmer 2D típusú traktora és kis pásztorkocsija kíséri. >>

 

 

Elérhető

Kapcsolódó cikkek