DLG gyakornokok jártak a Fendt-nél

DLG gyakornokok jártak a Fendt-nél

Május 9-én a Német Mezőgazdasági Társaság (DLG) 13 gyakornoka látogatta meg a Fendt központját. Az esemény kiváló lehetőséget nyújtott arra, hogy a látogatók személyesen beszélgessenek a marktoberdorfi cég munkatársaival.

A Fendt Forum Dieselross éttermében egy hagyományos reggelit követően kezdték meg a napjukat a látogatók a Fendt gyárban. A vendégeket Roland Schmidt, a Fendt marketing alelnöke üdvözölte, aki 20 évvel ezelőtt az első DLG gyakornok volt, akit felvettek a vállalathoz. A DLG gyakornokai egy, a céget bemutató prezentáció után szívesen kérdeztek a Fendt stratégiájáról és a különböző piaci körülményekről, majd Andrea Helbig, HR igazgató adott tanácsot az érdeklődőknek a karrierjük elindításához.

„Nagyszerű, hogy kritikus és konkrét kérdéseket tehettünk fel és személyesen is beszélgethettünk a Fendt munkatársaival és vezetőivel” – mondta Felix Schulte, aki izgatottan nyilatkozott a tapasztaltakról. „Lenyűgöztek a Fendt gyári túrája során átadott szakismeretek és mélyreható magyarázatok.”

 

 

A látogatás második részében Roland Schmidt a Fendt 2020 stratégiáról és annak a marketing osztályra gyakorolt hatásáról beszélt. „Egy új struktúra mindig új kihívásokat jelent. Nagyszerű csapatom van, akik a változásokkal együtt fejlődnek és szívesen felleltünk erre is” – mondta Roland Schmidt. Hangsúlyozta, hogy a Fendt számára a munkatársai az elsők, mert csak olyan kollégákkal lehet leküzdeni az óriási feladatokat, akik készek vállalni a felelősséget és motiválta a gyakornokokat, hogy tegyék ugyanezt. „Vegyél részt, mondd el, amit gondolsz és vállalj felelősséget! A mezőgazdasági ágazatnak új vezetőkre van szüksége, akik előre hajtanak”, mondta Schmidt.

A DLG gyakornokok a marketing csapattal folytatott megbeszélésen ismét lehetőséget kaptak arra, hogy kérdéseket tegyenek fel a Fendt munkájával és gyakorlati folyamataival kapcsolatban. Élénk beszélgetés zajlott a vendégek és a Fendt munkatársai között, és egyértelmű volt, hogy a Fendt munkatársai nagyon hasonló kérdésekkel szembesültek mielőtt saját karrierjüket kezdték.

Később Juliane Schulze Entrup azt mondta: „Nagyon élveztem a beszélgetést, mert személyes és őszinte betekintést adtak a Fendt munkájába, és rájöttem, hogy mennyire motiváltak a dolgozók.” Gyakorlatának végén reméli, hogy visszatér Münster régióba, a családi gazdaságba dolgozni, sertéstenyésztéssel és biogázüzem-vezetéssel foglalkozni. „Nagyon érdekelnek a jövőbeni témák – a gazdák mindig izgatottak az innovatív megoldások miatt, mert folyamatosan szeretnének előrelépni a gazdálkodásban” – tette hozzá.

 

Fordította: Borbély Zsanett, marketingkommunikációs menedzser

Forrás és kép: Fendt

 

 

Elérhető

Kapcsolódó cikkek