Díjnyertes termékdizájn a CLAAS-tól

Díjnyertes termékdizájn a CLAAS-tól

A XERION 12-es széria elnyerte a iF Design Award-ot!

Harsewinkel, 2024. április. A CLAAS XERION 12-es sorozat 2023 nyári bemutatása óta már számos nemzetközi elismerést kapott. Most minden idők legnagyobb teljesítményű CLAAS traktorai is az iF Design Awards 2024 nyertesei között vannak.

A tervezéstől a sorozatgyártásig: A XERION 12-es sorozat a CLAAS nagy traktorok új tervezési korszakát nyitja meg.

A CLAAS gépek hosszú múltra tekintenek vissza az iF Design Awards díjazások esetében. Az első díjakat több mint 40 évvel ezelőtt a DOMINATOR 8 sorozat és a ROLLANT RAPID 56 - az első sorozatgyártásra készült körbálázó - kapta. Eddig 19 CLAAS gép kapta meg az iF Award úttörő formatervezéséért díjat, amelyek közül öt kapta meg az iF Gold Awardot. A legújabb vetésizöld díjazottak a 2023-ban bemutatott XERION 12-es szériájú nagytraktorok, amelyek külső megjelenését elsősorban a 2019-ben LEXION 5000 - 8000-es modellekkel bevezetett motorháztető Y formavilága jellemzi. A zsűri indoklása szerint: „A markáns arányokat a funkcionális külső dizájn hangsúlyozza anélkül, hogy túl dominánsnak tűnne. Ez teszi a CLAAS XERION-t egy jellegzetes és figyelemre méltó géppé”.

Markus Matthies, a XERION 12-es sorozat formatervezéséért felelős csapatvezető ipari formatervező, a következőket nyilatkozta: „A 2018-as első rajzoktól kezdve a XERION nemzetközi bemutatójáig az Agritechnica 2023-on, osztályokon átívelően, nagy szenvedéllyel dolgoztunk ezen a nagyszerű projekten. Az olyan korábbi nemzetközi díjak után, mint az Év Traktora 2024, a Farm Machine 2024 és az AE50, az iF Design Award egy újabb kiemelkedő elismerése ennek a csapatmunkának.”

 

A zsűri ítélete: „A markáns arányokat a funkcionális külső kialakítás anélkül emeli ki, hogy túlságosan dominánsnak tűnne”.

 

Forrás: CLAAS

Fordította: Goldring Bence, marketingmenedzser, AXIÁL Kft.

Elérhető

Kapcsolódó cikkek