Díj a fendtes szakdolgozat írójának

Díj a fendtes szakdolgozat írójának

A Német Mérnökök Szövetsége (VDI) Max Eyth Tehetséges Fiatal Díjat adományozott Tobias Pfetschnek diplomamunkájáért június 7-én.

A Max Eyth Fiatal Tehetség Díjat a kiemelkedő agrárműszaki szakdolgozatokért a VDI Élettudományi Technológiák és Mezőgazdasági Műszaki Osztálya ítéli oda a pályázóknak. A 600 eurós alapot a Max Eyth Alapítvány szponzorálja. A díjazott alapképzéses értekezésben Tobias Pfetsch a hagyományos vetőgép fenntartható és precízebb alternatíváit vizsgálta és kifejlesztett egy megoldást a mobil mezőgazdasági robotok számára.

 

Tobias Pfetschnek gyerekkkora óta szoros kapcsolata van a gazdálkodással és a mezőgazdasági gépekkel, mivel szülei teljes munkaidős termelők (Alb-Donau-Kreis) egy tejtermeléssel és szántóföldi növénytermesztéssel foglalkozó gazdaságban.

 

A Max Eyth Társaság Fiatal Tehetség Díja tekintélyes elismerés, amelyet a fiatal mérnökök agrárműszaki munkájukért kapnak” – mondta Benno Pichlmaier, az AGCO Globális technológia & innováció területért felelős igazgatója. „Diákjaink gyakran új, összetett rendszereken dolgoznak, és értékes információkkal járulnak hozzá a sorozatgyártáshoz. Mindig örülünk, amikor ezt a VDI díjjal is elismeri.”

Tobias Pfetsch műszaki mérnöknek tanult az Ulmi Egyetemen. A diploma megszerzése után folytatta a Fendt márkával kapcsolatos munkáját és mérnökként dolgozik a vállalatnál a bajor, waldstetteni üzemben.

 

A Fendt robotikával foglalkozó szakembere, Johannes Utz volt Tobias Pfetsch témavezetője. Maga Utz is megkapta 2017-ben a Max Eyth Társaság Fiatal Tehetség Díját a MARS projektért, amely a Fendt Xaver stratégiai kutatási projekt alapját képzi.

 

Fordította: Borbély Zsanett, marketingkommunikációs menedzser

Forrás és kép: Fendt

 

 

„Golden Ear” díjat kapott a Fendt 942 Vario Csehországban

 

Az új 900-as sorozat csúcsmodellje „Golden Ear” díjat kapott a cseh Země živitelka nevű mezőgazdasági vásáron. Ez az első nemzetközi elismerése a megújult Fendt szériának. >>

 

Elérhető

Kapcsolódó cikkek