Baja Város Díszpolgára címet kaptak az AXIÁL Kft. tulajdonosai

Baja Város Díszpolgára címet kaptak az AXIÁL Kft. tulajdonosai

Ma Baja Város Önkormányzatának képviselő-testülete Ünnepi Testületi Ülésén Harsányiné Dr. Fodor Gyöngyinek és Harsányi Zsoltnak, az AXIÁL Kft. tulajdonos-ügyvezetőinek Baja Város Díszpolgára címeket adományozott.

 

Az eseményre Baja Polgármesteri Hivatalának Dísztermében került sor, ahol Nyirati Klára polgármester asszony adta át a kitüntetéseket. A képviselő-testület Baja Város Díszpolgára elnevezésű kitüntető cím alapításával és adományozásával azon személy érdemeit ismeri el, aki a kulturális, tudományos, művészeti, sport, gazdasági, egészségügyi vagy szociális területeken kiemelkedő munkásságával, életművével hozzájárult Baja tekintélyének emeléséhez, fejlődéséhez.

 

 

Harsányi Zsolt a III. Béla Gimnáziumban megszerzett érettségi után a Gödöllői Agrártudományi Egyetem – mai Magyar Agrár- és Élettudományi Egyetem - Gépészmérnöki Karán diplomázott. Az AXIÁL Kft-t 1991-ben alapították, 1992 óta napjainkig 100%-ban a Harsányi család tulajdonában van. A vállalkozás eleinte egy telephellyel és egy alkalmazottal működött, mára közel 900 alkalmazottat 19 magyarországi telephelyen foglalkoztat a cég.

„A vállalkozás tevékenységét a folyamatos fejlesztés elve vezérli. Ez több soron visszaigazolást nyert, például a pandémia idején, amikor az évek során nagy gonddal és szakértelemmel kiépített informatikai rendszerünk lehetővé tette, hogy rendkívüli gyorsasággal megteremtsük a legkülönbözőbb digitális megoldások – otthoni távmunka, online kurzusok, webkonferenciák stb. - feltételeit. Fejlesztjük a vállalat folyamatait, dolgozóink eszköz- és gépparkját, s beruházásainkat Baján és vidéki telephelyeinken is napirenden tartjuk. A közelmúltban került átadásra a Pénzügyminisztérium támogatásával, a bajai székhely Alkatrész Logisztikai Központjában megépített, 38 ezer láda tárolására alkalmas automata magasraktár, a következő beruházást pedig Felsőzsolcán tervezzük. Mindemellett számos formában támogatjuk a jövő nemzedékének kinevelését is, legyen szó középiskolai diákokról, egyetemi hallgatókról, vagy a tanintézményekben dolgozó szaktanárokról.” – nyilatkozta Harsányi Zsolt, aki a bajai központú vállalat vezetése mellett 2012 óta látja el a magyar Mezőgazdasági Eszköz- és Gépforgalmazók Szövetségének elnöki pozícióját is, de a nemzetközi szervezet, a CLIMMAR alelnöki pozícióját is már több alkalommal betöltötte.

 

 

Harsányiné Dr. Fodor Gyöngyi Baján született, tanulmányait a II. Rákóczi Ferenc Általános Iskolában – a mai Alsóvárosi Általános Művelődési Központban – kezdte, majd a III. Béla Gimnáziumban érettségizett. Ezt követően a Szegedi Orvostudományi Egyetem Gyógyszerész Karán szerzett diplomát. A mai napig Baján él, dolgozik és férjével, Harsányi Zsolttal együtt az AXIÁL Kft. tulajdonosaiként igyekeznek a város fejlődését, a helyi intézményeket és kezdeményezéseket támogatni.

„A segítségnyújtó számára is jó érzés, ha másoknak örömet szerez, támaszt nyújt. Ilyen indíttatásból álltunk több olyan ügy mellé, mint pl. egészségügyi szűrővizsgálatok, önkéntesek és alapanyagok biztosítása ételosztáshoz, speciális nevelési igénnyel élők támogatása, orvosi műszerek, eszközök, berendezések beszerzése, betegség, vagy váratlan okból nehéz helyzetbe került kollégák támogatása, balesetmegelőzési és drogprevenciós program segítése. A gyökerekre büszke vagyok, a mai napig szívügyem a helyi értékek megőrzése, újak teremtésének előmozdítása. Idén ünnepeltük az AXIÁL Kft. alapításának 30. évfordulóját. Az évtizedek során szembe kerültünk számtalan problémával, de az újragondolás, megújulás elve jó iránytűnek bizonyult. Három felnőtt lányunk van, akik tehetségükkel, szorgalmukkal már maguk is aktívan támogatják a vállalkozás menedzsmentjének munkáját, hasznos tagjai a vállalkozás közösségének. Ezúton is szeretnék köszönetet mondani édesanyámnak, akinek a segítsége nélkül nem sikerült volna három gyermek mellett ekkora céget felépíteni, mely oly sok ember életére hatással van. Partnereinkkel, kollégáinkkal sok mindent átéltünk együtt, aktívan vettünk részt egy erős agrárközösség építésében, mindvégig a legbecsesebbre, az emberi értékre koncentrálva. Köszönöm nekik is bizalmukat és odaadó munkájukat! Hiszünk abban, hogy nemcsak külföldön és a magyar fővárosban van lehetőség élhető életet élni, egy 40 ezres lélekszámú vidéki városban is adottak a feltételek az önmegvalósításhoz. Fontos, hogy a fiatalok lássák, nem kell elszakadniuk a családtól, az otthontól ahhoz, hogy kibontakoztassák képességeiket, amellyel az életben érvényesülni tudnak. Ezért is nagy öröm számomra, számunkra ez az elismerés! Köszönöm Baja város lakosságának és a képviselő-testület tagjainak, amiért megtiszteltek ezzel a címmel!” – tette hozzá Harsányiné Dr. Fodor Gyöngyi a Baja Város Díszpolgára cím átvételekor.

 

A díjazással együtt járó pénzjutalmakat jótékony célokra ajánlották fel az AXIÁL Kft. tulajdonos-ügyvezetői, mely összegeket további 2-2 millió forinttal megtoldottak. A felajánlásból a III. Béla Gimnázium alapítványa, valamint a koronavírus-járvány idején is helytálló nővérek fognak részesülni.

 

Fotók: Földvári István

 

Ön az AXIÁL Kft. 2021. december 18-án megjelent hivatalos sajtóközleményét olvasta.

Elérhető

Kapcsolódó cikkek