Az AXIÁL Kft. endoszkópos kamerával segít egy speciális mentőegyesületet

Az AXIÁL Kft. endoszkópos kamerával segít egy speciális mentőegyesületet

2023. március 23-án csütörtökön az AXIÁL Kft. bajai, központi telephelyén kamerás keresőeszközt adott át a Hírös Rescue Team Speciális Mentőegyesületnek Harsányiné dr. Fodor Gyöngyi.

A készülék segítségével a romok közti mentés során a nehezen hozzáférhető helyek átvizsgálása válik lehetővé.

A Hírös Rescue Team (HRTSME) egyesület egyik fő tevékenysége speciális mentési feladatok ellátása, ezen belül is személyek keresése mind Magyarország területén, mind pedig külföldön. Az egyesület tagjai nemrégiben Törökországban a földrengés sújtotta területen végeztek mentési munkát omladékok között. Ezt látva tapasztalták, hogy szükségük van egy eszközre, mely olyan szűk helyeken is alkalmazható, ahová a mentőkutyák már nem tudnak eljutni.
 


 

Kecskeméti székhelyű egyesület vagyunk, ezért kifejezetten Bács-Kiskun vármegyében kerestünk meg olyan cégeket, akik támogatnának bennünket. Az AXIÁL Kft. volt az első és az egyetlen, aki vállalta, hogy a csőkamera beszerzésében segít.” – mondta Trencsényi Péter, a Hírös Rescue Team Speciális Mentőegyesület elnöke.

A kamerás keresőeszköz a romkutatásban, szűk, illetve mély helyeken tesz nagy szolgálatot. A beszerzett, tulajdonképpen endoszkóp Wi-Fi segítségével egyszerű képátvitelt biztosít mobiltelefonra. A berendezés 100 méter kábellel rendelkezik és akár 6 órán át üzemeltethető, így nagy távolságra, hosszú időtartamon keresztül áll a mentést végző szakemberek rendelkezésére.

„Az egyesület keresett meg bennünket, hogy támogatnánk-e a tevékenységüket egy endoszkópos kamerával. Úgy gondolom, hogy ez egy nemes ügy és igent mondtam. Ugyanakkor remélem sose kell kibontani az eszközt a dobozból, de ha mégis, kívánom, hogy minél több embert mentsenek meg vele.” – tette hozzá Harsányiné dr. Fodor Gyöngyi, az AXIÁL Kft. tulajdonos-ügyvezetője a szűkkörű átadón.

 

Az alábbi linken Trencsényi Péterrel, a Hírös Rescue Team Speciális Mentőegyesület elnökével készült interjút tekintheti meg:
 

 

Összeállította: Borbély Zsanett, marketingmenedzser, AXIÁL Kft.

Elérhető

Kapcsolódó cikkek