AXION 900 TERRA TRAC – teljes rugózás két modellben? Igen!

AXION 900 TERRA TRAC – teljes rugózás két modellben? Igen!

A 2020-as szezontól elérhető az AXION 960 TERRA TRAC és a 930 TERRA TRAC modellek. A prototípus 2017-es AGRITECHNICA-n történő bemutatását követően, a CLAAS piacra dobja az egyetlen teljesen rugózott félgumihevederes járószerkezetű traktorját.

AXION 900 TERRA TRAC – az egyetlen teljesen rugózott félgumihevederes traktor

Az AXION 960 TERRA TRAC (445 lóerő/327 kW) és az AXION 930 TERRA TRAC (355 lóerő/261 kW) modellekkel a CLAAS bemutatja az első teljesen rugózott, félgumihevederes traktorjait. Kiemelkedő újítás a rugózott TERRA TRAC hajtás. Ez a megoldás a CLAAS kombájnoknál már több, mint 20 éve ismert technológián alapul. A félgumihevederes koncepció a TERRA TRAC-kal rendkívüli sokoldalúságot biztosít. A gép nagy vonóereje teljesen független marad az időjárási, vagy domborzati viszontagságoktól. A vontatott és függesztett eszközök nagyon alacsony munkasebesség mellett is nagyobb vonóteljesítménnyel használhatók. A rugózott járószerkezet, a rugózott első híd és fülkének köszönhetően az AXION 900 TERRA TRAC a hevederes traktorok vonóerejét és talajkímélését kínálja a hagyományos traktorok nyújtotta kényelemmel párosulva. A TERRA TRAC futóműve, az egyenként rugózott kerekeknek köszönhetően folyamatos talajkontaktust biztosít a maximális felfekvőfelületen. Ezzel az AXION 900 TERRA TRAC kényelmes és hatékony közúton és a szántóföldön is, akár 40 km/órás sebességnél is.

 

 

A járószerkezet teljes integrációja kormányrásegítéssel

Az AXION TT hátsó hídját megváltoztatták, hogy illeszkedjen a TERRA TRAC hajtáshoz. A hagyományos kerékfelfogatás helyett itt speciális kiképzésű pontokat helyeztek el. A magassági különbséget így áthidalták és mindemellett egy 23 fokos elfordulási lehetőséget engedélyeznek, így megóvva a meghajtás kardánjait. Az erőgépes kivitelezés során a TERRA TRAC járószerkezetet a nehéz vontatási munkákhoz is optimalizálták. A nagy nyomaték átadása érdekében megerősítették a járószerkezet belsejében található meghajtást, valamint a hajtókerék átmérőjét is megnövelték. A hajtókeréken található speciálisan kialakított körmöknek köszönhetően biztosítva van az erő teljes mértékű leadási képessége és mindemellett jó öntisztító hatást is elérték vele. Az intelligens hajtásvezérlésnek köszönhetően a hevedereknél lehetővé vált a szűk fordulási manőverezés.

 

 

Négy hevederszélesség érhető el, 3 méteres külső szélesség alatt

Mind a négy hevederszélességet az AXION TERRA TRAC-hoz tervezték: 18” (457 mm), 25” (635 mm), 29” (735 mm) valamint 35” (890 mm). Mind a négy mérettel a traktor a 3 méteres szélességen belül marad. AZ AXION TT üzemi tömege 16,5 tonna. 22 tonna megengedett össztömeg esetén 5,5 tonna lehet a hasznos teher. A TERRA TRAC hajtással lehetséges a traktor szintbeállítása 120 mm-es tartományban, egyszerűen a CEBIS segítségével. Így lehetséges például a munkaeszköz vontatási pontjának optimális beállítása, annak ellenére, hogy az a csatlakozási pontunk magasabban van. A TERRA TRAC hajtás integrálása mellett a CLAAS ügyelt a dizájnra, illetve az üzemanyagtartály kialakítására is. Jelenleg 860 literes tankkal elérhető, ami hosszú munkanapokat tesz lehetővé.

 

Fordította: Ruzsicsné Krascsenics Nelli, marketingkommunikációs csoportvezető és ifj. Bátyity Antal, marketingmenedzser

Forrás és kép: CLAAS

 

 

ARION 600/500 és AXION 800 Stage V motorokkal

 

A 2020-as szezonra a CLAAS bevezeti a Stage V motorokat az AXION 800, valamint az ARION 600 és 500 gépeknél. A további innovációk mellett az ISOBUS-os gépek vezérlése is beépült a felfrissült CEBIS kezelőterminálba. >>

 

Elérhető

Kapcsolódó cikkek