ARION 600/500 és AXION 800 Stage V motorokkal

ARION 600/500 és AXION 800 Stage V motorokkal

A 2020-as szezonra a CLAAS bevezeti a Stage V motorokat az AXION 800, valamint az ARION 600 és 500 gépeknél. A további innovációk mellett az ISOBUS-os gépek vezérlése is beépült a felfrissült CEBIS kezelőterminálba.

Új károsanyag-kibocsátási szint 125 és 295 lóerő között

Az ARION sorozat teljesítmény-spektruma a Stage V motorokkal 125 lóerőtől az ARION 510-nél, egészen 205 lóerőig, a CPM-mel megtámogatott ARION 660-ig terjed. Míg az ARION 500-as modellek 4-hengeres DPS-el és soros turbófeltöltővel vannak ellátva (egy kisebb turbófeltöltő, különösen gyors reakciókészséget biztosít és mellette található egy Westgate-turbófeltöltő), addig az ARION 600-as traktorok egy 6-hengeres DPS motorral és VGT turbófeltöltővel rendelkeznek. Az ARION 600-as modellek esetében az alapjárati fordulatunk álló helyzetben 650 fordulat/percre csökken ezáltal növelve az üzemanyag-takarékosságot. Az összes motor megfelel a Stage V károsanyag-kibocsájtási követelményeinek, mindezt az EGR (hűtött kipufogógáz-visszavezetés), a dízel részecskeszűrő (DPF) és az SCR-katalizátor (szelektív katalitikus redukció) kombinációján keresztül. Az ARION 600-as modellek továbbfejlesztése, csökkentette a kipufogógáz utókezeléséhez szükséges komponensek helyét.

Az AXION 800-as, hathengeres FPT motorjai 205 és 295 lóerős teljesítménytartománnyal rendelkeznek. A károsanyag-kibocsátási Stage V fázisát a DOC, EGR és SCRoF (szelektív katalitikus redukció a szűrőben) közös komponensek használatával tudja teljesíteni. Ez a technológia egyesíti az alkatrészeket, ezért kevesebb komponenst igényel. Álló helyzetben az alapjárati fordulatszámunk automatikusan 650 fordulat/percre csökken az üzemanyag-megtakarítás érdekében.

 

Megújultak az ARION 500 és 600 modellek

 

További hidraulikus opciók érhetők el az AXION 800-as szériáknál

A folyékony műtrágya professzionális és egyéb nagyteljesítményű hidraulikus munkafolyamatú eszközök működtetése érdekében az AXION 800 most már egy második 205 liter/perc Load-Sensing-Hidraulikus szivattyúval is kibővíthető a gyári 150 liter/perces mellett. A hagyományos Power-Beyond-csatlakozók, amik a nyomást, szabadvisszafolyást és az LS-vezérlést kezelik, már az új AXION modellekben alapból megtalálható lesz egy második szabadvisszafolyás-csatlakozó, hogy kiszolgálja az egyéb munkagépeket is.

 

Az új HEXASHIFT terhelés alatti váltások funkciói

Minden HEXASHIFT-tel ellátott AXION 800 és ARION 500/600-as sorozatoknál opcionálisan elérhető egy új fordulatszám-szabályozó. Beszabályozza a maximális fordulatszámtartományunkat szántóföldi, telepen történő, valamint szállítmányozási munkáknál, így egyszerűbb, erősebb, környezetkímélőbb munkafolyamatot biztosítva. Ekkor a HEXACTIV-váltóautomatikától függetlenül és annak megléte nélkül is bevethető. Amennyiben kombináljuk a HEXACTIV váltóautomatikát a tempomattal, akkor a HEXASHIFT-váltónk ugyanazokkal a funkciókkal fog bírni, mintha egy fokozatmentes CMATIC váltónk lenne:

  • a kellő vonóerőhöz való automatikus igazodás,
  • tempomattal egyenletes munkasebesség tartása, változó terhelési körülmények között,
  • a maximális motorfordulatszám korlátozása az üzemanyagfogyasztás csökkentése érdekében, kihasználva az állandó teljesítményt és a nyomatékcsúcsot közepes és alacsony fordulatszámtartományban,
  • kuplungolás nélküli megállás, csak az üzemi fék használatával (SMART STOP).

 

Az AXION 800-as, hathengeres FPT motorjai 205 és 295 lóerős teljesítménytartománnyal rendelkeznek.

 

CEBIS az ISOBUS univerzális terminál és még több nézettel

Az ISOBUS UT-CEBIS kezelőterminál ISOBUS funkciók ellátására is alkalmas, az utcai- és a szántóföldi nézeten kívül egy harmadik fő nézet is található az ISOBUS gépek üzemeltetéséhez. Továbbra is elérhető és használhatunk másik terminálokat is, mint az S10-es ismert monitort. Ez lehetővé teszi a működési műveletek adaptálását a géphez. A funkciógombhoz való parancs hozzárendelése, hogy kezelje az ISOBUS-os gépünket, ugyanolyan egyszerűen lehetséges, mint azelőtt.

Az új kezelőszerv letisztultabb és könnyebben, gyorsabban kezelhető. Az új CEBIS kezdőképenyő megjelenít minden fontos információt, amit a kezelőnek látnia kell, az utolsó beállításokon kívül, szervizinfókat és a csatlakoztatott munkagép adatait is képes megjeleníteni. A különböző nézettípusok több beállítási lehetőséget biztosítanak. Az alapbeállításokra való művelet bármikor aktiválható. A felhasználói profilok „kezdő“, „alap“ és „tapasztalt“ a CEBIS-ben minden kezelőnek a kellő beállításilehetőség-mennyiséget kínálja. Akár kettő kamerakép is megjeleníthető egyidőben közvetlenül a CEBIS-ben, legyen az tolatókamera, vagy a munkagéphez tartozó.

 

Középpontban a kezelő

A négypontos felfüggesztéssel ellátott fülke és a rugózott PROACTIV első tengelynek köszönhető az AXION és az ARION traktorok komfortos vezetési kényelme. Az új Grammer Dual Motion üléssel, sötétített hátsó ablakkal és egy új tetőablakkal a vezető kényelme tovább növekszik. Ezenkívül bőr-kormánykerék és egy új rádiós-kihangosító rendszer is elérhető, mely külső mikrofonnal rendelkezik, hogy az elérhető legjobb beszédminőséget biztosítsa.

A sűrített levegőcsatlakozás a gép jobb oldalán lett elhelyezve és az új LED-es munkalámpák szintén a vezető igényeihez lettek igazítva, ezáltal egyszerűbbé vált a karbantartás és a jobb világítással az esti órákban is jobb a rálátás.

 

Fordította: Ruzsicsné Krascsenics Nelli, marketingkommunikációs csoportvezető és ifj. Bátyity Antal, marketingmenedzser

Forrás és kép: CLAAS

 

 

Új XERION hevederes járószerkezettel és Stage V motorokkal

 

Bemutatta a CLAAS a XERION TRAC TS nehéztraktort négy hevederes járószerkezettel. Ezenkívül a traktorcsalád Stage V besorolású motorokat, CEBIS érintőképernyős vezérlést is kapott. Az új XERION 4200 váltja a korábbi XERION 4000-et. >>

 

Elérhető

Kapcsolódó cikkek