AXIÁL motoros túra: 2019.05.31-06.02.

AXIÁL motoros túra: 2019.05.31-06.02.

„Eddig ez volt a legjobb!” - summázta véleményét a vasárnapi hazaúton az egyik „benzintyúk” a 15. AXIÁL motoros túráról.

Lajosmizsén tartottuk az első axiálos motoros összejövetelt, amikor még az AXIÁL Szakmai Napok rendezvény ott került megrendezésre. Azóta Diósjenőn, Villányban, Velemen és Magyarszombatfán voltak a bázisaink. Voltunk a Fendt és a Horsch gyárakban is kisebb létszámmal, motorral. Túráinkat összekötöttük már vár-, múzeum- vagy éppen motorgyűjtemény-látogatással is. De 2019 sem múlhat el izgalmas, motoros programok nélkül!

Május utolsó hetében reméltük, hogy nem ismétlődik meg a néhány évvel ezelőtti, amikor a viharos idő miatt egy héttel az egész programot csúsztatni kellett. Hála az égieknek, végig nagyszerű időnk volt, igazi motoros klíma, még a Magas-Tátrában is.

 

 

Idén új helyszínen, új útvonalakon terveztem meg a hétvége programját. Pénteken indultunk Pátkáról Esztergom irányába, ahol már 16 főre bővülve gurultunk a szlovákiai utakon Jósvafőre Nagykörtés, Rimaszombat érintésével. A becsekkolás után egy kisebb különítmény Szilvásváradra, egy másik Lillafüredre indult fagyizni és persze tankolni a nap végeztével. Már tálalták a vacsorát az étteremben, amikor utóbbiak vezetője telefonált, hogy defektet kapott a B King, ráadásul javíthatatlan, így egy háznál hagyták elszállításig a gépet, de nemsokára érkeznek. Így két „benzinkakasunk”, a lovasberényi fiúk felváltva ültek az első és hátsó üléseken a B King helyett a K 1600 GTL-en. Estére mind a 40 résztvevő megérkezett a Tengerszem hotelbe. Nemzetközivé nőtte ki magát a rendezvény, mivel Gútáról csatlakozott hozzánk egy helyi gazda, majd szombaton reggel egyik hriadeles kollégánk és motoros klubtársa, akik a Kerecsen Motoros Egyesület alapító tagjai. Róluk fontos tudni, hogy jótékonysági motoros eseményeket szerveznek minden évben. Három éven át gyűjtöttek adományt egy magyar árvaház építésére Szlovákiában. Most egy 5 gyermekes szegény sorsú magyar családnak gyűjtik a pénzt lakóházra. Minket is meghívtak az idei nagy találkozójukra, ahová több, mint 300 motort várnak június 28-29-én Nagybalogon.

 

 

Szombaton reggeli után az eddig megszokottól eltérően 3 csoportban indultunk a Csorba tóhoz, a világ legkisebb magashegysége, a Magas-Tátra irányába. Ez, mint később kiderült nagyon jó ötlet volt, mert mindenki kimotorozta magát aznap, függetlenül a habitusától, a gyakorlottságától és a gépe lóerejétől. Büszkén viseltük az egyenpólóinkat, amit a matricákkal együtt az AXIÁL Kft.-től kaptunk ajándékba a 15. túra alkalmából. Egyik csoportunkat a Kerecsen tagjai vezették, hisz jól ismerik a helyi viszonyokat. A kilátás fantasztikusan szép a Tátrából, jó időben a Mátráig is el lehet látni. Az ebéd és a fotózás után más-más útvonalakon indultak csoportjaink vissza Jósvafőre. Az Alacsony-Tátrában az egyik kis eldugott étteremben kipróbáltuk Szlovákia köztudottan legjobb sztrapacskáját is a kerecsenes fiúk javaslatára - igazuk volt.

A vacsora előtt Nyárádi Attila bemutatta a „Magyar Rulettet”, vagyis különleges pálinkaválasztékát, amit természetesen végig is kóstoltunk. Így a vacsora is vidám hangulatban telt, a lazulás hajnalig nyúlt tánccal és zenével fűszerezve a hangulatot.

Többünknek egy barlangtúra is belefért a vasárnap délelőttbe, hiszen szállásunk Baradla bejáratánál volt található. Mások Sirok-felé, vagy Szlovák utakon indultak el, hogy 1000-1400 km hétvégi túrázás után biztonságban hazaérjenek.

 

Ezúton is szeretnék köszönetet mondani az AXIÁL Kft. tulajdonosainak és vezetésének a támogatásért! Várunk Titeket is a következő alkalmak valamelyikén! Addig is Széles Utat!

 

Szöveg és kép: Török Ferenc, területi képviselő

 

Elérhető

Kapcsolódó cikkek