Aratási bemutatón népszerűsítjük az agrárgépész szakmát

Aratási bemutatón népszerűsítjük az agrárgépész szakmát

Folytatódik az AXIÁL Kft. által elindított kommunikációs projekt, melynek keretében a meghatározó magyar gépkereskedő a mezőgazdasághoz köthető szakmákat népszerűsíti.

A cég 2022-ben szakmai díjat nyert “Gépkezelői Challenge” aktivitása formabontó környezetben mutatta be az agrárgépészek izgalmas munkáját. A projekt következő állomásaként az első alkalommal megrendezésre kerülő “AXIÁL GaboNAP” esemény hozza még közelebb a szakmát a tágabb célközönségekhez.
 


 

A mezőgazdasági ágazatok hosszú távú sikerében fontos szerepe van a tehetséges fiataloknak, viszont modern társadalmunkban az új generációk egyre kevesebbet találkoznak ennek a különleges életformának a szépségeivel. Ezért tartja az AXIÁL Kft. rendkívül fontosnak, hogy formabontó kommunikációs megoldásokkal széles körben elérje a pályaválasztás előtt álló fiatalokat, illetve azokat is, akik új területen szeretnék kipróbálni magukat. A vállalat újító és innovatív kommunikációs stratégiájának segítségével ráadásul elérhetővé válnak azok a célcsoportok is, melyek tagjai nincsenek közvetlen kapcsolatban a mezőgazdasággal.
 


 

Ennek részeként rendezték meg első alkalommal az „AXIÁL GaboNap” elnevezésű aratási eseményt, ahol az év csúcspontját jelentő betakarítási munkálatok kerültek a középpontba. A július eleji rendezvény a sajtó képviselői mellett többek között hazánkban népszerű influenszerek és véleményvezérek részvételével zajlott, akik az AXIÁL kínálatában megtalálható CLAAS gépeket próbálhatták ki valós betakarítási környezetben. Az egész napos program helyszínét a Baja melletti Dunaszekcsőn tevékenykedő Duna Gyöngye 2000 Mg. Zrt. biztosította, a gazdaság teljes üzemterületét felkínálva a rendezvény számára. A lenyűgöző szépségű környezetben a vendégek számára összesen 18 gépkapcsolat állt rendelkezésre a különböző feladatok kipróbálásához, melyek közt megtalálhatók voltak a legújabb LEXION és TRION kombájnok, valamint XERION, AXION és ARION erőgépek, illetve egy SCORPION teleszkópos rakodó. A vetési zöld kínálatot emellett az AXIÁL portfóliójából érkező HORSCH, ANNABURGER és OEHLER pótkocsik, valamint GRÉGIOIRE BESSON és HORSCH talajmunkagépek egészítették ki. A felvonultatott modern eszközök összesen 100 hektárt is meghaladó normál üzemi területen dolgozhattak, a gazdaság központi géptelepéről kiindulva.
 


 

Az eszközök vezetésében a gazdaság tapasztalt gépkezelői és az AXIÁL bemutatógépes pilótái segítették a résztvevőket, akik többek között aratásban, szemhordásban és tarlóhántásban is kipróbálhatták magukat. A betakarításhoz köthető tevékenységek mellett terepjárós élménytúra, traktoros ügyességi pálya és hagyományőrző cséplési bemutató kínált további élményeket a rendezvényen, melyek közül utóbbit a Mezőgazdasági Eszköz-és Gépfejlődéstörténeti Szakmúzeum szakemberei keltettek életre.
 


 

A családias hangulatú „AXIÁL GaboNAP” szabadtéri esemény a legújabb kezdeményezés az AXIÁL Kft. jelentős kommunikációs projektjében, melynek célja a mezőgazdasághoz köthető szakmák népszerűsítése, mely egyben a vállalat egyik legfontosabb elkötelezettsége a társadalmi felelősségvállalás terén. Emellett a Mezőgazdasági Eszköz- és Gépforgalmazók Országos Egyesületével (MEGFOSZ) közösen 2014-ben indították el a hasonlóan sikeres „Legyél te is agrárgépész!” karrierprogramot a szakmai utánpótlás kinevelése érdekében.

 

Szöveg: Fejes Tamás, marketingmenedzser, AXIÁL Kft.

Fotók: Kürti Ivett, marketingmenedzser, AXIÁL Kft.

Elérhető

Kapcsolódó cikkek