Agrárszakképzési képzőközpont alapítótagjai között az AXIÁL
  • Axiál
  • 2022. április 13. 2 Perc

Agrárszakképzési képzőközpont alapítótagjai között az AXIÁL

2022. április 12-én Szekszárdon tizenhárom intézmény részvételével aláírták a duális szakképzéshez kapcsolódó Déli Agrárszakképzési Ágazati Képzőközpont Nonprofit Kft. létesítő okiratát, mely 2022. május 1-jével alakul meg.

A dokumentumot szignáló intézmények között szerepel az AXIÁL Kft. is.

A duális szakképzés egy olyan oktatási rendszer, amelyben a tanulók, vagy képzésben résztvevők szakmai oktatása a szakképző iskolák mellett gazdálkodó szervezetek bevonásával valósul meg. A tanulók így valós gyakorlati és munkatapasztalatokat szerezhetnek, amelyek birtokában a későbbiekben könnyebben tudnak elhelyezkedni a munka világában – olvasható a NAK honlapján.
 


 

A duális szakképzéshez gazdálkodó szervezetek is csatlakozhatnak és a duális képzőhelyi követelményeknek való együttes megfelelés érdekében történő együttműködés céljából ágazati képzőközpont hozható létre az Innovatív Képzéstámogató Központ tájékoztatója szerint. Ebből a célból jött létre a Déli Agrárszakképzési Ágazati Képzőközpont Nonprofit Kft. is, mely tizenhárom intézmény részvételével alakul meg május 1-jével.
 


 

Az intézmények között található a bajai központú AXIÁL Kft. is, mely vállalatot a létesítő okirat aláírásakor Büksi János szervezetfejlesztési igazgató és Polyák Tamás minőségirányítási igazgató képviselt. Büksi János az esemény kapcsán elmondta, hogy a vállalat azért csatlakozott Déli Agrárszakképzési Ágazati Képzőközpont Nonprofit Kft. alapítóinak táborához, mert szívügye az utánpótlásnevelés, amelyhez elengedhetetlen a szakképzés fejlesztése. Polyák Tamástól megtudtuk, hogy ez az első agrárszakképzési ágazati képzőközpont az országban, mely létrejött.

A 13 alapító intézmény között található a Déli Agrárszakképzési Centrum is, mely központ tanintézményeinek agrárgépészetet tanuló diákjai – a lengyeli, sellyei, bajai, jánoshalmai, szekszárdi-palánki iskolákból – nagy arányban tölthetik gyakorlati idejüket az AXIÁL Kft-nél.

 

Szöveg: Borbély Zsanett, marketing menedzser, Axiál Kft.

Fotó: Polyák Tamás, minőségirányítási igazgató, Axiál Kft.

Elérhető

Kapcsolódó cikkek