Agrár Szakma Sztár Fesztivál

Agrár Szakma Sztár Fesztivál

A Nemzeti Agrárgazdasági Kamara (NAK) az Innovációs és Technológiai Minisztérium támogatásával első alkalommal rendezi meg az Agrár Szakma Sztár Fesztivált, amely április 15-16. között tart a Hungexpón. Az eseményen az AXIÁL Kft. is képviselteti magát.

A Szakma Sztár Fesztivált a Magyar Kereskedelmi és Iparkamara (MKIK) hívta életre még 2008-ban. A fesztivál keretében szervezik meg az MKIK-hoz tartozó szakképesítések Szakma Kiváló Tanulója Verseny (SZKTV), valamint az Országos Szakmai Tanulmányi Verseny (OSZTV) döntőit. A NAK 2018-ban csatlakozott a programhoz, ahol először négy agrár-szakképesítést népszerűsített, majd idén a MKIK-val együttműködve első alkalommal rendezi meg az Agrár Szakma Sztár Fesztivált, ahol nyolc szakképesítés tanulói versenyének döntőjére kerül sor.

 

Kép: ifj. Bátyity Antal, marketingmenedzser

 

Ezek a következők:

  • OSZTV - élelmiszeripari analitikus technikus; élelmiszeripari technikus; földmérő, földügyi és térinformatikai technikus; parképítő és -fenntartó technikus
  • SZKTV – édesipari termékgyártó; húsipari termékgyártó, pék; virágkötő és virágkereskedő

Ugyanakkor egyidejűleg mind a húsz agrár-szakképesítésből tartanak bemutatókat, illetve a résztvevőknek arra is nyílik lehetőségük, hogy kipróbálják az egyes szakmákat.

 

Kép: Simon Zsolt, területi képviselő

 

Az AXIÁL Kft. mint az agrárszakma képviselője jelen van a rendezvényen, ahol kollégáink egy CLAAS AXION 850 erőgéppel, valamint Trimble berendezésekkel (GFX-750 +NAV 900) prezentálják az érdeklődő gyerekeknek és felnőtteknek a szántóföldi növénytermesztés egy-egy innovációját, illetve mutatnak rá az agrárszakmák szépségeire és lehetőségeire.

 

Kép: ifj. Bátyity Antal, marketingmenedzser

 

Ide kattintva megtekintheti az Agrár Szakma Sztár Fesztivál megnyitóját!

 

Összeállította: Borbély Zsanett, marketingkommunikációs menedzser

Forrás: agroinform.hu, skillshungary.hu

 

Elérhető

Kapcsolódó cikkek