A Sulky, a Sky és a Prolog SKY Agriculture név alatt egyesül

A Sulky, a Sky és a Prolog SKY Agriculture név alatt egyesül

Azzal, hogy a három történelmi márkát egyetlen zászló alatt egyesítő, francia családi tulajdonban lévő cégcsoport nyilvánosságra hozta új nevét, pontot tett annak az átalakulásnak a végére, melynek alapjait 10 évvel ezelőtt fektették le.

Olyan lépésről van szó, amely az egyszerű identitásváltáson túl megnyitja az utat az európai mezőgazdaságot szolgáló innováció gyorsított növekedése előtt.
 


 

Miközben a Sulky, Prolog és Sky hagyományos márkanevek alatt futó, családi tulajdonban lévő cégcsoport a 2022-2023-as kampányról rekord eredményt jelentett, a 2022-23-as pénzügyi évben elért 85 millió eurós konszolidált árbevétellel, vezetői tovább dolgoznak a jövőbe vezető úton. Milyen célokat tűzött ki magának a SKY Agriculture. A holnap gazdáinak oldalán állni, az európai mezőgazdaság új igényeihez igazodó innovatív technológia széles választékával. Többről van itt szó mint egy egyszerű névváltoztatásról: az „egy márkás” stratégia és pozicionálás alapos végiggondolásának végeredményéről, minthogy a szilárd alapokon működő csoport átalakulásának első jelzőkaróit 10 évvel ezelőtt fektették le.

Julien BUREL, a csoport elnöke mondja: „A DNS-ünk része, hogy nem kapkodunk, nem siettetjük a dolgokat, betartjuk a sorrendet. 2018-ban elindítottuk három márkánk, a Sulky, a Prolog és a Sky közeledését megalapozó Baseline ‘Farming together’ nevű programot. A fejlődési folyamat 2020-ban a csoport belső jogi átszervezésével, valamint az értékesítési, értékesítés utáni és alkatrészutánpótlás részlegek átszervezésével folytatódott... Úgy is fogalmazhatnánk, a ház belső átalakításával kezdtük, mielőtt a homlokzatot újrafestettük volna. Ma pedig bejelenthetjük, hogy feltettük az i-re a pontot: megszületett a SKY Agriculture márka. ”
 


 

A SULKY (SULKY) rövidített, új nevét viselő SKY Agriculture egy olyan névvel, amelyet könnyebb kiejteni Franciaországon kívül, a jövő felé fordul, azzal az elhatározással, hogy a következő 20 évben is sikeres maradjon. David Guy, a csoport vezérigazgatója így fogalmaz: „Az, hogy a dolgok jól mennek, még nem jelenti azt, hogy ne kellene semmin sem változtatni. A csoportunk szilárd alapokon nyugszik, és kiváló eredményeket ért el az elmúlt években. De a helyzet gyorsan változhat. Láttuk ezt a Coviddal, az ukrajnai háborúval... Tehát óvatosnak kell maradnunk. Azzal, hogy három márkánkat egy zászló alatt egyesítjük, az a célunk, hogy a jövőben is készek legyünk arra: jobban támogassuk a gazdákat egy támogató, a környezeti és társadalmi kihívásoknak megfelelő mezőgazdaság felé vezető úton.”

Ez az „egymárkás stratégia” lehetővé teszi a SKY Agriculture-nak, hogy alkalmazkodjon az európai mezőgazdaságigép-forgalmazás változó rendszeréhez. A piac egyre koncentráltabbá válik, a márkakereskedői hálózat szerkezetváltáson megy át, számuk az elmúlt években folyamatosan csökkent. A SKY Agriculture megszületése a csoport exportjának növekedését is hivatott szolgálni. Bár az értékesítés 40%-a jelenleg Franciaországon kívülre irányul, a SKY Agriculture ezt az arányt 50%-ra kívánja növelni, különösen négy kulcsfontosságú területre: a precizitásra, a technológiára, az energiahatékonyságra és az agronómiára összpontosító kutatási és fejlesztési részleg dinamizmusára építve.
 


 

A SKY Agriculture-rel eltűnik a kék, a zöld és a piros szín a gazdaságokban! A márka összes gépe grafit szürke és titánfehér színbe öltözik. E színek előnye, hogy minden traktorszínhez illeszkednek. David Guy hozzáteszi: „Vége a tarkabarka fogatoknak! Azzal, hogy ezeket a csúcstechnológiát szimbolizáló színkódokat választottuk, a gazdára is gondoltunk, aki büszke lehet a traktorára, bármilyen színű is legyen az.”

Augusztus 16. után a SKY Agriculture első gépei a csoport négy gyártelepéről érkeznek. Ha pedig a teljes választékot új színeiben szeretné felfedezni, látogasson el a SKY Agriculture standjára az Agroshow-n (Lengyelország) 2023. szeptember 22-24. között, az Állattenyésztők csúcstalálkozójára (Sommet de l'élevage, (Franciaország)) 2023. október 3-6. között, az Agritechnica (Németország) -ra 2023. november 12-18. között (12. csarnok, C37-es stand) és a SIMA (Franciaország)-ra 2024. november 24-28. között.

 

Szöveg, fotó: SKY Agriculture

Elérhető

Kapcsolódó cikkek