A Scope Rating megerősítette az AXIÁL Kft. hitelminősítői besorolását
  • Axiál
  • 2022. május 26. 1 Perc

A Scope Rating megerősítette az AXIÁL Kft. hitelminősítői besorolását

A Scope Ratings Gmbh. 2022. május 16. keltezésű riportjában megerősítette az AXIÁL Kft. hitelminősítői besorolását, fenntartva ezzel BB/Stable szinten a Társaságra, és BB+ szinten a Társaság fedezetlen adósságára vonatkozó kategóriát.

2020 szeptemberében az AXIÁL Kft. a Magyar Nemzeti Bank (MNB) által elindított Növekedési Kötvényprogram (NKP) keretében kötvénykibocsátást hajtott végre. A tervezett összeget is meghaladó ajánlatok közül az AXIÁL névértéken 15 milliárd Ft össznévértékű kötvény jegyzését fogadta el. A kötvény típusát tekintve 10 éves lejáratú, fix kamatozású, nem amortizálódó értékpapír, amely biztonságos megtérülést kínál a befektetőknek.

Az NKP célja a vállalati forrásszerzés diverzifikációja, a hazai vállalatok kötvénypiacra jutásának elősegítése. A program keretében az MNB maga is vásárolt a kibocsátott kötvényekből, mely lépéssel hozzájárult a monetáris transzmisszió hatékonyságának javulásához.
 


Az NKP keretében kibocsátott kötvényeknek több feltételnek is meg kellett felelniük, melyeket az AXIÁL Kft. sikerrel teljesített. A Scope az aktuális minősítés során figyelembe vette, hogy az AXIÁL Kft. a 2021. évet meghatározó általános gazdasági körülmények, inflációs kockázatok mellett, illetve az ellátási láncok szűk keresztmetszete ellenére is jó pénzügyi teljesítményt nyújtott, képes volt működését erősíteni.

A kötvénykibocsátással az AXIÁL Kft. célja, hogy hosszú távon tovább növelje pénzügyi stabilitását, forrásainak tervezhetőségét, működésének megbízhatóságát. Partnereinek ezúton is köszöni a bizalmat!

 

Összeállította: Borbély Zsanett, marketingmenedzser / AXIÁL Kft.

Lektorálta: Kószó László, pénzügyi vezető / AXIÁL Kft.

Fotó: Steinhauser Tamás, marketingmenedzser / AXIÁL Kft.

Elérhető

Kapcsolódó cikkek