A Monosem forradalmasítja az új 3 dimenziós Electro-Performance-t!

A Monosem forradalmasítja az új 3 dimenziós Electro-Performance-t!

A Monosem vadonatúj generációs precíziós vetőgépével kívánja lenyűgözni, ami nem más, mint a: ValoTerra!

Az új 56 Voltos felépítésével, 100%-os elektromos meghajtással, vezérléssel és új szabadalmaztatott adagolóegységgel a ValoTerra optimalizálja a vetési teljesítményt! A teljesítmény három területe egyesül, amelyeket a Monosem háromdimenziós elektro-teljesítménynek nevezett el: eP1, eP2 és eP3.
 


eP1: Kiemelkedő kelés és termelékenység a jövedelmezőség érdekében

A vetés végső célja a megfelelő tőtávolság és az egyes magok teljes potenciáljának eléréséhez szükséges szinguláció. A ValoTerra vetőgép szíve egy új adagolóegység, amely biztosítja a kiváló vetéshez szükséges minden részletet. A vákuumrendszernek köszönhetően az szinguláció és a beállítások egyszerűvé válnak. A nagyobb pontosság érdekében a beállítások hektáronként 100 szemes lépésekben végezhetők.

A tartályok térfogata optimalizált az autonómia és a töltés javítása érdekében. A ValoTerra soronként 70 liter vetőmag, vagy például 160 000 kukorica vetőmag befogadóképességét kínálja. Az egyik vetőmagról a másikra való váltáshoz csak a vetőmagtárcsát kell kicserélni! Az eredmény az, hogy az egyik terményről a másikra való váltás soronként kevesebb mint egy percet vesz igénybe! Az új negyedfordulatos rögzítők hozzájárulnak ehhez a jelentős átszerelési időmegtakarításhoz.

A vetőgépre szerelt generátor 5,6 kW teljesítményt nyújt és 56 voltot szolgáltat, az alacsony áramerősségnek köszönhetően könnyedén ellátja a teljes munkagépet. Működéséhez nincs szükség akkumulátorra! Minden egyes alkatrészt kifejezetten úgy terveztek, hogy megkönnyítse az új ValoTerra vetőgép használatát és alkalmazkodóképességét.

Az új adagolóegység magasabb szintre emeli az vetést. A ValoTerra az éles behatolási szöggel és a piacon kapható legnagyobb dupla sornyitótárcsákkal (450 mm átmérőjű) együtt garantálja a biztos maglehelyezést a talaj kímélésével.             

Üres állapotban a dupla nyitótárcsák nyomása 145 kg és 225 kg között állítható, hogy alkalmazkodni tudjon az egyes talajtípusokhoz. A ValoTerra vázkialakítása a művelési módtól függően a lehet 127 mm-es (5''') szántott talajelőkészítéshez, vagy 180 mm-es (7''') robosztusabb kialakítású szármaradványos/mulcsvetéshez.

A szintén 450 mm átmérőjű mélységtartó kerekek biztosítják a stabilitást és a megtámasztást a munka során. Ez a fokozott alátámasztás lehetővé teszi az akadályokon való zökkenőmentes, rángatás nélküli áthaladást. Az vetési mélység a munka során állandó marad, az optimális kelés biztosítása érdekében. Ennek következtében minden egyes növény optimálisan fejlődik a maximális kelési arány elérése érdekében. A csírázás is optimalizálódik a ValoTerra alapfelszereltségéhez tartozó Pro kerék használatával, amely biztosítja a mag és a talaj megfelelő kapcsolatát.  Nedves körülmények között a Pro kerék egy erre a célra szolgáló kar segítségével kiemelhető, ezáltal megszűnik a talajjal való kapcsolata, és elkerüli a barázda falának elsimítását.
 


A ValoTerra vetőegységen a sztenderd csillagkerekes szártelerő 8 fokozatban, 5 mm-es lépésekben állítható. A rögterelő és a sornyitó tárcsa opcionálisan rendelhető és egyszerűen, szerszám nélkül cserélhető.

Ugyanakkor a nagyobb hatékonyság érdekében az vetőrendszer minden egyes komponensének beállításai csoportosítva vannak!

Az új vetőgép összes újítása 2km/h-val javította a vetési sebességet a Monoshox vetőelemhez képest! Egy precíz, sokoldalú és megbízható vetőegységgel a ValoTerra vetőgép kezelői szezonról szezonra elérik a kívánt magas agronómiai teljesítményt.

eP2: Intelligencia a környezettudatosság érdekében

A ValoTerra rendelkezik az alapvető Isobus-funkciókkal, beleértve a TC-SC és TC-GEO funkciókat. Soronkénti szakaszolással akár 7% csökkenthetőek a költségek! A dózismodulációval a hozamok is optimalizálhatók. Ez valódi hozzáadott érték, nemcsak gazdaságilag, hanem környezetvédelmi szempontból is!

Az új FertiSmart műtrágya kijuttató rendszer az intelligens vezérlés előnyeit élvezi. Adagolórendszere a műtrágyák széles választékát (a szerves granulátumokon keresztül a karbamidig) egyenes és lejtős talajon is egyenletesen juttatja ki. Az MSM (Monosem Smart Motors) intelligens motorok lehetővé teszik az adagolóegység soronkénti vezérlését és a szerszámok nélküli könnyű szerelhetőséget. Az adagolóegységek könnyen hozzáférhetőek, és mindegyik egy-egy nyílással el van választva a tartálytól.

A FertiSmart a trágyázás jövőjét testesíti meg a barázda hatékony lezárásával. Pontos kijuttatásával korlátozza a műtrágya átfedéseket, és akár 80%-kal csökkenti az üvegházhatású gázok kibocsátását.

Az új ValoTerra adagolóelem minden beállításához hasonlóan a kalibrálás és karbantartás is egyszerűbbé válik az ergonomikus beállítási lehetőségeknek köszönhetően: a motor egy negyed fordulat segítségével rögzül az adagolóegységen. Az egyes adagolóegységekhez 3 sebességi fokozat is kiválasztható egyetlen kar segítségével.

Az új MicroSmart mikrogranulátum kijuttató egység az ultraprecíziós mezőgazdaság élvonalbeli eszközeként tűnik ki. Hatékony, precíz és környezetbarát! A soronkénti egy adagolóegységgel és a többsávos kijuttatással a termékek a lehető legpontosabban kerülnek kijuttatásra az vetőgép teljes szélességében, ezzel alkalmazkodva az egyes kijuttatási tervekhez. A MicroSmart lehetővé teszi a talajfertőtlenítők és a starter műtrágyák egyidejű kijuttatását a növények növekedésének védelme és serkentése érdekében. A talajon való áthaladások száma így drasztikusan csökken, és aktívan hozzájárul az vetés környezeti hatásainak korlátozásához.

A MicroSmart innovatív kialakítása biztosítja, hogy a vetőmag a lehető legjobban védve legyen, különösen a rovarölő szerekkel. A ValoTerra tartályaihoz hasonlóan a MicroSmart 20 literes tartálya is magas vetési időt biztosít egymenetben. A mikrogranulátum gravitációs rendszerű adagolása nemcsak környezetvédelmi szempontból, hanem a kezelő biztonsága szempontjából is újabb mérföldkövet jelent!

eP3: Technológia, amely kényelmet és elégedettséget biztosít

A ValoTerra új, az Isobus szabványnak megfelelő kezelési és felügyeleti szoftverrel rendelkezik. Az kijuttatás irányítása intuitívvá válik, és az vetés minőségének ellenőrzése valós időben elérhetővé válik. Lehetővé teszi a soronkénti ellenőrzést, és rendelkezik a műtrágya és a mikrogranulátumok tartályainak szintjelzőivel. A beállítások egyszerűek: a tőszám megváltoztatása egyetlen kattintással elvégezhető! Ezenkívül minden beállítás minden egyes bevitel után dokumentálásra kerül.

Az új Monosem Plus alkalmazás lehetővé teszi, hogy a felhasználó az egyes ValoTerra adagolóegységeket egy ujjmozdulattal, okostelefonon keresztül, közvetlenül az vetőgép mellett vezérelje. Az alkalmazás addig segíti a kezelőt, amíg a pontos kívánt beállítást el nem éri. Jelentős előny az autonómia terén az egyik legfontosabb műveletnél.

A Remote Display Access lehetővé teszi a távoli hozzáférést a traktorban lévő vezérlőterminálhoz. Ha egy technikusra van szükség, közvetlenül az irodából végezheti el a szükséges műveleteket, anélkül, hogy bárhová is el kellene mennie! Ugyanez vonatkozik a terminál helyes használatához nyújtott segítségre is.

A felhasználónak nyújtott működési kényelem túlmutat az elérhető funkciók használatán. Az új vetőelem minden elemének egyszerű beállítását egy exkluzív és szabadalmaztatott rendszer teszi teljessé a még nagyobb kényelem érdekében. A tartály és az adagolóegység a felhasználó magasságához emelhető, hogy megkönnyítse a vetőgép beállítását és karbantartását. A részlet, amely mindent megváltoztat!
 


Végső soron a ValoTerra a mai gazdák számára tervezett innovációk egyesítése, amely készen áll arra, hogy megfeleljen az precíziós mezőgazdaság kihívásainak!

A ValoTerra a 2023-as szezonra korlátozott példányszámban lesz elérhető.
 

 

 

 

Fordította: Goldring Bence, marketing menedzser, Axiál Kft.

Forrás: Monosem

Elérhető

Kapcsolódó cikkek