A Makita elismerését hozta haza kollégánk Japánból

A Makita elismerését hozta haza kollégánk Japánból

A Makita Corporation világszerte versenyt hirdetett viszonteladói között. A kiírás Magyarországra is eljutott, és akik kiemelkedő eredményeket értek el a Makita termékek értékesítésében, azokat egyhetes japán úttal jutalmazták.

A megmérettetésen az AXIÁL Kft. is kimagaslóan teljesített, így a Makita termékekért felelős menedzser kollégánk, Mikó Zsolt Japánba látogathatott 2019. november 21. és 29. között. A távol-keleti utazáson egy 45 fős, hazai forgalmazókból álló delegáció tagjaként vett részt, ahol a szakmai programok mellett Japán látványosságainak megismerésére is időt szenteltek.

 

 

A program szerint november 21-én, csütörtökön indult a repülőjük Budapestről Frankfurtba, majd Frankfurtból a Tokiói Haneda Nemzetközi Reptérre vezetett útjuk. A csapat a repülőn éjszakázott, majd miután landoltak, találkoztak idegenvezetőjükkel és bejelentkeztek a szálláshelyükre. November 23-án vette kezdetét a tokiói városnézés, így jártak a/az:

  • Tokio Sky Tree-nél, amely adótorony, étterem, és megfigyelő állomás is egyben. 634 méteres magasságával ez a legmagasabb mesterséges alkotás Japánban.
  • Asakusa Sensoji templomban, amelynek építését 645-ben fejezték be, ez a legrégebbi és egyben a legnépszerűbb buddhista templom Tokióban.
  • Akihabara vagy más néven Akiba elnevezésű forgalmas bevásárlónegyedben, ahol a számítástechnikai eszközök, a videójátékok, az anime és manga van a fókuszban.

 

 

November 24-én jártak a/az:

  • Fuji hegynél, amely 3776 m magas, az ország egyik jelképe, és utoljára 1707-ben tört ki.
  • Fuji Sengen kegyeleti helyen, amely a Fuji hegy környékén található és célja a Shinto istenség és a hegy kapcsolatának erősítése.
  • Oshino Hakkai-nál, amely egy nyolc tóból álló látványosság. A nyolc tavat a Fuji-hegy lejtőin eredő olvadás táplálja, ezt a tiszta forrásvizet a helybéliek nagy tiszteletben tartják.

 

 

November 25-én a csoport Mikawa-Anjo-ba látogatott, a Makita gyárba. Itt láthatták a jelenlévők, hogy készülnek az egyes termékek, illetve este egy díszvacsorán is részt vettek, ahol a Makita Corporation vezetői is jelen voltak. Munetoshi Goto, a Makita Corporation elnöke tartott köszöntő beszédet az egybegyűlteknek. Ekkor került sor a verseny lezárásaként egy oklevél átadására, amelyben a Makita Corporation tiszteletteljes köszönetét fejezte ki az AXIÁL Kft-nek kimagasló értékesítési teljesítményért, az értékesítőpartnerek által elért figyelemre és dicséretre méltó eredményekért. Mikó Zsolt, a Makita termékekért felelős kollégánk a következőket nyilatkozta az elismerésről: „Büszkeséggel tölt el ez az elismerés. Én és kollégáim sok éve fáradozunk azon, hogy minél többen megismerjék a Makita cég kiváló minőségű, egyszerűen kezelhető és sokoldalú termékeit. Ez a díj ennek a munkának a gyümölcse, ezúton is köszönjük, hogy megtiszteltek vele bennünket.” A rendezvény legmeghatóbb pillanata volt, amikor jellegzetes japán hangszereken a magyar himnuszt eljátszották a csoport tiszteletére.

 

 

November 26-án Obara-machi-ba, a cseresznyefa parkba látogatott el a csoport. Míg a közönséges cseresznyefák csak egyszer, tavasszal virágzanak, addig az Obara shikizakura cseresznyefák kétszer: tavasszal és késő októbertől korai decemberig. Az ebédet ezúttal egy Nabana no sato nevű hatalmas park egyik nyugati stílusú éttermében fogyasztották el, egyúttal körbe is néztek ebben a csodálatos komplexumban, amely a természet és a köré épített szolgáltató létesítmények szimbiózisából jött létre.

November 27-én Miyajima szigetén jártak, amelyet „szentély-szigetnek” neveznek. A leghíresebb látnivalója az óriási torii-kapu, amely apálykor úgy látszik, mintha úszna a vízen. A sziget Itsukushima néven is ismerét, itt megnézték a több épületből álló szentély komplexumot.

 

 

Hirosimában a II. világháború szomorú mementójaként most is álló Atombomba Kupolát, illetve a Béke emlékparkot, majd a Peace Memorial múzeumot is megtekintette a csoport. A megjelenített szimbólumok, kiállított tárgyak, képi hatások minden résztvevő érzelmeit mélyen érintették.

November 28-án Kiotóban tett egy városnéző kirándulást a csoport, majd a Kinkakuji Golden templomhoz is elmentek, amely 1390-ben épült és mára a város egyik legismertebb látványossága lett.

A látogatás során több alkalommal tradicionális japán ételeket és italokat fogyasztottak az utazók, de még azt is kipróbálták, milyen futon ágyon aludni. Utolsó este a vendéglátók záró vacsorával köszöntek el a csoporttól, mely keretében egy nagyon emlékezetes gésa táncot is láthattak.

A csoport november 29-én indult haza, a hosszú út után új élményekkel és hasznos szakmai információkkal tértek haza.

 

Összeállította: Borbély Zsanett, marketingkommunikációs menedzser

Fotó: Mikó Zsolt, termékmenedzser

Felhasznált forrás: Makita

 

 

Makita 2019. őszi-téli akció (+kiadvány)

 

2019.09.01-től 2020.02.29-ig tart a Makita kertészeti és erdészeti kisgépekre, illetve segédanyagokra vonatkozó őszi-téli akciónk. >>

 

Elérhető

Kapcsolódó cikkek