A legjobb helyen

A legjobb helyen

Geresdlakon és környékén szorgalmas emberek élnek; látszik ez a szépen gondozott kerteken is. A település legnagyobb munkaadójához vezetett utunk: a Geresdlaki Mg. Zrt-hez került ugyanis az ezerötszázadik Magyarországon értékesített CLAAS traktor.

Érkeztünkkor, a Geresdlaki Mezőgazdasági Zrt. bejáratánál már látszott, különleges esemény készülődik, hiszen a CLAAS traktorok katonás rendben felsorakoztatva, lemosva, csillogón álltak felkörívben az udvaron. Mellettük nem messze pedig egy CLAAS AXION 850-es a megszokott vetésizöld szín helyett új „gúnyában” várta az eseményt. A felmatricázott erőgépen a közeli Pécs ikonikus épületeinek körvonalait és Geresdlak logóját is fel lehetett fedezni.

János Ambrusné Nelli, az egyik házigazda üdvözölt minket. Szinte vibrált körülötte a levegő, olyan energiát árasztva üdvözölt mindenkit. Kell is az energia, mert ahogy megtudtuk, Geresdlak alpolgármesteri beosztása mellett vezeti a Geresdlaki Mg. Zrt-t, sőt, ő a gazdasági vezető is egy személyben. Szikszai János műszaki igazgató pedig a férfias támogatást adta, az ő irányításával igazgatták a gépkezelők a traktorokat úgy, hogy fotósunk a legjobb fényviszonyok között tudjon fényképezni.

 

 

Nem is nagyon teketóriáztunk, hiszen ahogy Max-Ferdinand von Korff, a CLAAS országfelelőse is megérkezett, egyenesen Németországból, máris elkezdődött az ünnepélyes kulcsátadás. A ragyogó napsütésben zajló eseményt az országfelelős nyitotta meg egy rövid beszéddel, megköszönve a Geresdlaki Mg. Zrt-nek a német mezőgazdaságigép-gyártó felé tanúsított, hosszú évekre visszanyúló bizalmát, és egyben a CLAAS GmbH tulajdonosainak üdvözletét is közvetítette. „Nagyon fontos termékeink a CLAAS traktorok, több mint 150 ezer erőgépet gyártottunk le és értékesítettünk világszerte.” Ahogy beszédében kiemelte, családi vállalkozásként a CLAAS már több mint 100 éves múltra tekint vissza, s az elkövetkező száz évben is a piac meghatározó szereplői kívánnak lenni. Az olyan értékes partnerségi kapcsolatok, mint amilyet a Geresdlaki Mg. ZRt-vel tudtak kialakítani, rendkívül fontos építőkövei az elkövetkezendő sikeres száz évnek.

Következő felszólalóként Trunk Mihály, az AXIÁL Kft. CLAAS Gépüzletágának igazgatója vette át a szót, majd Steinhauser Gábor, a CLAAS Gépüzletág erőgépekért felelős termékmenedzsere engedett egy nagyon rövid bepillantást a vetésizöld traktorok történelmébe. „2003-ban szerzett a CLAAS többségi tulajdont a Renault traktorgyárban. 2004 óta pedig ezek az erőgépek vetésizöld színben gurulnak le a gyártósorról. Ennek már 15 éve, és ez idő alatt a CLAAS Franciaországban 150 000 traktort gyártott le. Magyarországon is serénykedtek kollégáink, hiszen az itthoni forgalmazás alatt kicsivel több mint 1500 traktort sikerült értékesíteni. A jubileumi, 1500. traktort pedig ide adhattuk el, ahol a sok CLAAS kombájn, silózó, zöldsor és bálázó mellett ez az AXION 850-es lett a hatodik CLAAS traktor a gépparkban.

 

 

János Ambrusné Nelli, a Geresdlaki Mg. ZRt. első embere zárta az átadót rövid beszédével, melyben megköszönte, hogy a jubileumi gép kerülhetett a gazdaságba. „A mi cégünknél már elég sok vetésizöld színű CLAAS gép található. Természetesen ez a gépekkel és az AXIÁL Kft-vel való megelégedettségünket is tükrözi.” Ahogy az elnök-igazgató fogalmazta, reméli, hogy ezentúl is gyümölcsöző kapcsolatot tudnak mindkét céggel ápolni, aminek hatására az eredményeik is meglesznek.

A szintén jelenlévő Tóth Csaba, az AXIÁL Kft. üzletkötője a felsorakozott gépkezelőknek is megköszönte a munkáját, akik szaktudásukkal és hozzáértésükkel az egyik legfontosabb tényezőt jelentik ahhoz, hogy a jó minőségű gépekből a legnagyobb teljesítményt lehessen kihozni.

 

 

Az elnökasszony ezután a jelenlévőket körbevezette a telephelyen, büszkén mutatva az elért eredményeket. A körbejárás során megnézhettük az istállót, amelyet önerőből építenek a régi helyére. A 860 szarvasmarhát jelentő állomány körülbelül 400 fejőstehene évi hárommillió-négyszázezer liter tejet ad. Mindent megtesznek az állatok jóléte érdekében: 2014-ben építettek egy 24 állásos istállót, amely már akkor minőségi változást hozott, de a most épülő, modern technikával felszerelt istállóval a napi tízezer liter fölé szeretnének eljutni a tejtermelésben. Napi kétszer fejnek a gazdaságban, reggel és este 4-től 8-ig. Kell is modern technológiát alkalmazni, hiszen Geresdlakot is sújtja az emberhiány. 56-57 fő látja el az állattenyésztés és az 1300 hektáron folyó növénytermesztés feladatait, amely éppen csak elég, traktorosból van a legnagyobb hiány.

 

 

Az 1300 hektár területükön megtermelt takarmánynövényeket saját maguk használják fel. Az átlagosan 17 aranykoronás földeken a lucerna, silókukorica és árpa termelése mellett kukoricát is termesztenek, amelyet saját keverőüzemükben ledarálják, és teszik az állatok elé. Étkezési búza és magas olajsav-tartalmú napraforgó is terem földjeiken. A terményt a szárítóüzemükben szárítják, majd tárolóikban tárolják értékesítésig.

Sajnos a terjeszkedésnek már határt szab a rendelkezésünkre álló terület, több mindent ide nem tudunk építeni” avatott be minket a problémákba Szikszai János műszaki vezető. A teljesítménynövekedést így ők a modernizálásban látják. Ilyen megfontolásból vették meg az AXION 850-et is, amely motorháza alatt hathengeres, 6,7 literes FTP-motor teszi megbízhatóan a dolgát, max. 264 lóerőt biztosítva a nehezebb, szántóföldi növénytermesztésnél adódó feladatokra is. A Zrt ebben a gazdálkodási formában nem pályázhat, így önerőből finanszírozták a vetésizöld traktort.

Bízunk benne, hogy mielőbb visszahozza az árát! Persze, ha nem lennénk elégedettek mind a CLAAS gépekkel, mind az AXIÁL szolgáltatásaival, nem is lenne ilyen sok CLAAS gépünk.” – mutatott a felsorakozott masinákra, ahogy visszaértünk a körút kiinduló pontjára.

 

 

Az ünnepélyes átadót egy tartalmas ebéddel zártuk, ahol a két házigazda mellett csatlakozott hozzánk a Geresdlaki Mg. Zrt. több dolgozója is. Az elnökasszony az ebéd elfogyasztása közben büszkén mesélt Geresdlakról, a szokásokról, a rendszeresen megrendezett eseményekről, a jóízű ételek eredetéről, amelyeket, mint kiderült, helyi vállalkozók főztek meg és szállítottak be az eseményre.

A Geresdlaki Mg. Zrt. nemcsak a település legnagyobb munkaadója, de látszik, hogy vezetői szinte családként tekintenek az alkalmazottakra. Okos vezetéssel, elkötelezett emberekkel stabil, megbízható munkahelyet teremtettek meg közösen, amellyel tovább viszik a település jó hírét.

Ha Ön is meggyőződne arról, miért ilyen népszerűek a CLAAS traktorok, pályázzon, hogy Öné legyen az ingyenes CLAAS traktor próba!

 

 

Szöveg: Vas Magdolna, marketingkommunikációs menedzser

Kép: Steinhauser Tamás, marketingmenedzser

 

 

Milyen CLAAS gyárat vezetni?

 

A CLAAS Hungária Kft. Jász-Nagykun-Szolnok megye egyik legnagyobb vállalataként belső versenyt indított munkavállalói számára, hogy megtalálja a legjobbakat. >>

 

Elérhető

Kapcsolódó cikkek