A kiválóság fejlődik - Landini 5 STAGE V

A kiválóság fejlődik - Landini 5 STAGE V

Amikor a tradíció újra feltalálja magát, időtlen kiválóság születik. Ez történik a Landinivel, amely megújította a kínálatát az új, 5-ös szériás traktorokkal. Az új szériás gépek a kényelmükkel, a sokoldalúságukkal és a teljesítményükkel meg fognak lepni.

 

„A teljesítménnyel, amely a nagyobb kategóriájú gépekhez hasonlítható, az új Landini 5 Stage V” – meséli Antonio Salvaterra, az Argo Tractors marketingigazgatója – „tökéletesen illeszkedik mind a szántóföldeken mind a gazdaságokban történő munkavégzésekhez, bármilyen feladat maximális hatékonysággal történő elvégzéséhez és kiváló kezelési kényelemhez. A Landini márkát a szenvedély és az innováció jellemzi a kezdetek óta, és ez vezet végig minket a kutatás és fejlesztés útján. A tervezés és a gyártás során a célközönség legnagyobb szintű kielégítése a cél: egy győztes kombináció, amely elismeréseként a Landini 5-120 Dynamic modellt jelölték az év traktora verseny 2022-es kiírásában, a legjobb univerzális traktor kategóriában.”

Három modell érhető el, melyeket az FPT F36, 4 hengeres, 16 szelepes, 3,6 literes, turbófeltöltéses dízelmotorja szolgál ki. A legnagyobb modell akár 115 LE leadására is képes. A legmodernebb utókezelési eljárásokkal teljesíti a Stage V normákat, így teljesen megfelelve az EU szabályozásának. Az utókezelő rendszert sikeresen integrálták a motorháztető alá, így garantálva továbbra is a kivételes kilátást a gépkezelő szemszögéből.

 

 

A nyolc váltóvariációval teljesen a saját igényeinkre lehet szabni a megálmodott traktort. Az alap 12 előre + 12 hátra fokozattal és mechanikus irányváltóval ellátott erőátviteli egységtől akár a T-Tronic váltóig – 48 előre és 16 hátra fokozat, mászóval, elektrohidraulikus irányváltóval rendelkezik - terjednek az opciós lehetőségeink.

A sebességváltók további finomításával növekedett a traktor hatékonysága a kerekekre leadott teljesítmény és az üzemanyagfogyasztás szempontjából. A Common Rail rendszer pontos üzemanyag mennyiséget biztosít a csökkentett üzemanyagfogyasztás és jobb teljesítmény érdekében. A megtakarításhoz hozzájárul a Motor Memo Switch rendszere is, amely lehetővé teszi az ideális motorfordulat memorizálását és előhívását a különböző alkalmazásokhoz. A 135 literre növelt üzemanyagtartály és a 13 literes Adblue tartály hosszú munkavégzést biztosít.

A teljesítményt és a kényelmet az új rugózott első híd biztosítja, megbízhatóságot és stabilitást a szántóföldön végzett munkák és a szállítási körülmények közben. Optimális kényelmet és biztonságot nyújt minden helyzetben.

A tapadás maximalizálása érdekében az új 5-ös széria Twin Lock-kal van felszerelve, ami az első és hátsó differenciálmű egyidejű integrált kapcsolását jelenti. A rendszer automatikusan be- és kikapcsolja a differenciálzárat és a négykerék meghajtást, megkönnyítve és hatékonnyabbá téve ezzel a kezelő munkáját. Ezen kívül az első tengelybe integrált olajfürdős féktárcsával ellátott IBS-nek (integrált fékrendszer) köszönhetően, akár 50%-kal csökkenthető a féktávolság.

 

 

A Landini 5-ös széria sokoldalúsága újabb lépést tesz előre a nagyobb termelékenységet célzó új hidraulikus rendszernek köszönhetően, amelynek akár 82 l/perc a kapacitása, amely a vezértömböt és a függesztő szerkezetet látja el, további 32 literes folyadékszállítás felel a kormányzásért. Gyorsabb munka, egyidejű üzemeltetés, nagy igénybevétel mellett mindez csökkentett üzemanyag fogyasztással és alacsonyabb fordulatszámmal, kevesebb rezgéssel és zajjal - a kezelő fáradságának csökkentése érdekében.

Akár 6 hidraulikus vezértömb áll rendelkezésre: 3 db mechanikus kör, 1 db elektromos és 2 db középre kihelyezett szelep a front hidraulikához és a rakodóhoz, amelyek akár kombinálhatóak is. 4 féle vezértömb létezik (standard, kick-out-os, úszós és hidromotoros), sokodalú és testreszabható konfigurációkkal. Az opcionális áramlás választóval akár 7 hidraulikus csatlakozó kezelhető.
 


Alapesetben a függesztő szerkezet vezérlése mechanikus rendszerű, de akár teljesen elektromos is lehet, növelve a termelékenységet és a precízebb munkavégzést. A hátsó 3 pont csatlakozás 2-es kategóriájú és akár 4500 kg kapacitású. 4 TLT fokozat érhető el a traktoron, valamint az automata TLT kapcsolás.

Az úgynevezett Total View Slim fülke esetében is elérhető opcióként a mechanikus fülkerugózás, amely hozzájárul az első tengellyel együtt a gépkezelő elszigeteléséhez a rezgésektől, növeli a kényelmet szállítás és munka közben. A 4 oszlopos szerkezet maximalizálja az üvegezett területet, 360°-os látómezőt biztosít. Akár 10 LED lámpának köszönhetően az éjszakai munkavégzés sem akadály, a vezetőfülke tető kialakítása biztosítja a rálátást a homlokrakodóra.

A traktor tervezésekor a különböző méretű gazdaságok igényeinek legnagyobb mértékű kiszolgálását tűztük ki célul.

 

Fordította: Somogyi Ákos, termékmenedzser

Forrás, kép: Landini

Elérhető

Kapcsolódó cikkek