A HYUNDAI és a DOOSAN testvérvállalatként versenyeznek a globális piacon

A HYUNDAI és a DOOSAN testvérvállalatként versenyeznek a globális piacon

A Doosan Infracore augusztusi felvásárlását követően a Hyundai Heavy Industries Group egy köztes holdingvállalatot, a Hyundai Genuine-t hozta létre.

A HYUNDAI és a DOOSAN testvérvállalatként versenyeznek a globális piacon

A Doosan Infracore augusztusi felvásárlását követően a Hyundai Heavy Industries Group egy köztes holdingvállalatot hozott létre, a Hyundai Genuinet.

A Doosan Infracoret azóta Hyundai-Doosan Infracorera keresztelték át. A Hyundai Construction Equipment (HCE) és a Hyundai-Doosan Infracore továbbra is saját irányítási rendszerük szerint működnek, és testvérvállalatként versenyeznek a globális piacon.

Az új kapcsolat a magyarországi Hyundai-vásárlók számára is előnyekkel bírhat.
 


 

Hyundai Genuine

A Hyundai Genuine mindkét üzletágnak támogatást nyújt, miközben maximalizálja a kettő között rendelkezésre álló szinergiákat:

  • A Hyundai Construction Equipment (HCE) és a Hyundai-Doosan Infracore a globális piacon való versenyzés érdekében a technológiai szinergiák az integrált kotró- és kerekes rakodógép platformok közös fejlesztésével kezdődnek.
  • Hidrogénmotorok kifejlesztése építőipari gépekhez a K+F-t egyesítik a technológiai fejlesztés előmozdítása érdekében.
  • További befektetések az M&A, az induló vállalkozások, az automatizálás és a villamosítás területén.

 

Együtt erősebbek

A Hyundai Genuine célja, hogy 2025-re a globális top 5 építőipari gépgyártó közé kerüljön, és a globális piacok 5%-át megszerezze.

Ezt kezdetben az integrált kotró- és kerekes rakodóplatformok kifejlesztésével kívánják elérni, 2025-ig, amelyeket mindkét vállalat használ majd.

A két gyártó üzletág egyesíti kutatási és fejlesztési erőfeszítéseit a technológiai versenyképesség növelése érdekében, míg az értékesítési erőt a kölcsönösen egymást kiegészítő gépkínálat révén növelik.
 


Egy fényesebb jövő felé

A jövőre nézve az új befektetések növelése a következő generációs üzleti tevékenységek biztosítása érdekében. A tervek között szerepel az építőipari gépek hidrogénmotorjainak fejlesztése, további fúziók és felvásárlások, induló vállalkozásokba való befektetés, valamint az ipar és az egyetemek közötti szorosabb együttműködés, hogy piacvezető szakértelmet alakítsanak ki az automatizálás és a villamosítás területén.

Hyundai Construction Equipment Europe (HCEE)

A Hyundai története Koreába vezethető vissza, egészen 1947-ig, amikor is Ju Yung Chung úr megalapított egy építőipari vállalatot, mely idővel új iparágakban jelent meg és globális társasággá vált. A Hyundai Heavy Industriest 1972-ben alapították meg hajóépítő társaságként. A következő években további részlegekkel bővítették, köztük offshore, ipari, elektromos és zöld energia ágazatokkal. Az építőipari gépek osztályát az 1980-as évek közepén alapították, kotrógép és gumikerekes rakodógép modelleket kezdtek gyártani. A 1990-es évek végén a Hyundai szintén elkezdte a homlokvillás targoncák fejlesztését. 1995-ben jött létre a Hyundai Heavy Industries Europe vállalat kontinensünkön, melyet 2017-ben Hyundai Construction Equipment Europe (HCEE) névre kereszteltek. Az európai Hyundai Construction Equipment Europe (HCEE) a koreai Hyundai Construction Equipment (HCE) leányvállalata. Az európai, belga központtal rendelkező cég vezető szerepet tölt be az európai építőipari berendezések piacán. A rendkívül fejlett gyárautomatizálás, a zéró toleranciájú minőségellenőrzési rendszer és az innovatív tervezés révén az építőipari berendezések széles skáláját kínálják ügyfeleik igényeik kielégítésére. Az építőipari üzletáguk hidraulikus kotrógépeket és gumikerekes rakodókat gyárt, anyagmozgatási üzletáguk pedig villás targoncákat (LPG, elektromos- és dízelmeghajtású modelleket) állít elő és raktári berendezések széles választékát kínálja. A HCEE több, mint 30 országban, hozzávetőleg 140 kereskedőből álló hálózaton keresztül értékesíti termékeit. Magyarországi márkaképviseletét az AXIÁL Kft. látja el.
 


AXIÁL Kft.

Az 1991-ben alapított AXIÁL Kft. az egyik vezető mezőgazdaságigép-kereskedelemmel foglalkozó vállalat Magyarországon. A cég tevékenységi köre kiterjed mezőgazdasági-, építőipari- és anyagmozgatógépek, valamint az ezekhez használható munkagépek, és eszközök értékesítésére. A családi tulajdonban lévő magyar vállalat 19 hazai telephellyel rendelkezik, központja Baján van. Az AXIÁL Cégcsoporthoz tartozik a 2001-ben alakult MANAX Kft, valamint 2007-ben létrejött az Axiál Financial Services Kft. is. A cégcsoport kínálatában tevékenységeihez köthető olyan értéknövelt szolgáltatások találhatók meg, mint például használtgép-, alkatrészkereskedelem, szervizhálózat-üzemeltetés, gépbérleti-, finanszírozási-, valamint precíziós gazdálkodási megoldások. A vállalatnak a szomszédos régiókban is van érdekeltsége leányvállalatai, a szlovák HRIADEL' és a román MUNAX cégek révén.

Az AXIÁL Kft. és a Hyundai kapcsolata 2004-ben kezdődött, a bajai központú cég először a dél-koreai gyártó építőipari gépeit, 2005-től pedig már anyagmozgató gépeit is forgalmazza. Hazánkban a Hyundai márka a földmunkagépek piacán az egyik vezető termék, továbbá jó pozíciót ért el a nagyteherbírású targoncák szegmensében is. Az Európában kapható Hyundai termékeket a kiváló minőség jegyében még mindig Dél-Koreában gyártják. A szintén dél-koreai Doosan a Hyundaihoz hasonló tevékenységgel rendelkezik, a két cég közötti kapcsolat a magyarországi Hyundai-vásárlók számára is előnyökkel bírhat, mint például a termékpaletta bővülésével, egyes komponensek nagyobb volumenű gyártásával, a szállítási határidők csökkenésével.

 

Ön az HYUNDAI  2021. november 25-én megjelent hivatalos sajtóközleményét olvasta.

 

Forrás, kép: HCEE

Elérhető

Kapcsolódó cikkek