A HORSCH megújította a Maestro családot a CV és RV termékvonallal

A HORSCH megújította a Maestro családot a CV és RV termékvonallal

Az új Maestro CV legfontosabb műszaki jellemzője a lehetőség. Lehetőség, hogy vagy egyetlen központi tartály használható a vetőmaghoz és műtrágyához, vagy ahogy korábban is, egy nagy műtrágyatartályt, ill. különálló vetőmag-tartályokat lehet használni.

 

HORSCH Maestro CV

 

A vetőegység rögzítése rugalmas azért, hogy a sorok számát és távolságát változtatni lehessen. A gép teljesen új, könnyen beállítható és a szokásos nagy pontossággal működő adagolóval kerül forgalomba. Az adagoló neve AirVac. A teljesen új fejlesztésű vákuumos adagoló lesodró nélkül dolgozik, így megszűnik egy újabb beállítás. Ennél az adagolónál tehát csak a helyes adagolótárcsát kell kiválasztani, amely nagyon egyszerűvé teszi a használatot. Ez továbbá azt is lehetővé teszi, hogy a jövőben a standard szemenként vetendő magok (kukorica, cukorrépa, napraforgó, szója és repce) spektrumát bővítsük. A jövőben további növénykultúrák, például különböző bab és borsó fajták adagolása is lehetséges lesz, ami óriási rugalmasságot jelent. A meghajtás továbbra is elektronikus, hogy az olyan technológiák, mint a SectionControl és a VariableRate vagy az egysoros vetés a megszokott módon használható legyen.

 

HORSCH Maestro CV

 

A vetőegységet a nagy tartósságra és hidraulikus csoroszlyanyomásra fókuszálva dolgozták át. Ez a főkeretre U-profillal van rögzítve, hogy a jövőben a sorok száma gyorsan és egyszerűen 8-ról 12-re legyen átszerelhető, amely az ügyfélkör legfőbb elvárása volt. A Maestronál a műtárgya külön, egy a mélybe vezető egytárcsás műtrágya-csoroszlyával kerül a földbe, ami többek között nehéz, kötött talajon is megmutatja erősségét. A műtrágyacsoroszlya a vetőkocsira van rögzítve, így a sortávolság változtatása is könnyen megoldható. Minden más tulajdonság – mint a nyomókerekek változtathatósága – továbbra is teljes mértékben elérhetők maradnak.

 

HORSCH Maestro RV

 

A Maestro RV-hez az „egy sorhoz egy vetőmagtartály” bevált elvet vették át. A műtrágya egy első tartályból, mint például a HORSCH Partner 2000 Ft kerül a csoroszlyákhoz.

Itt figyelhető meg a legnagyobb különbség a Maestro CV-hez képest. Ennél is, a szokott módon, soronként egy vetőmagtartály áll rendelkezésre, de itt is, mint ahogy az a nagy Maestro SW-ből ismert egy központi tartály van a műtrágyához és a vetőmaghoz. Ennek a technológiának MTS – Main Tank Supply, azaz „központi tartály ellátás” a neve. A nagy központi tartály 3000 liter műtrágya és 800 liter vetőmag befogadására alkalmas. Ha a központi tartályt csak műtrágyához használjuk, a térfogata 3000 liter és 70 liter vetőmag soronként. A Maestro a 8- és 12-soros mellett 9-soros változatban is kapható.

 

HORSCH Maestro RV

 

További információt a HORSCH gépekről területileg illetékes kollégáinktól kaphat!

 

Fordította: Vas Magdolna, marketingkommunikációs menedzser

Forrás és kép: HORSCH

 

 

HORSCH sorközművelő kultivátor sok innovációval: Transformer VF

 

A Transformer VF a HORSCH új sorközművelő kultivátor családja. Kiemelt jellemzői: teljesen integrált oldalra tolható keret, kompatibilitás különböző kamerarendszerekkel, ill. paralelogramma felfüggesztésű munkaeszközök széles kínálatával rendelkezik. >>

 

Elérhető

Kapcsolódó cikkek