A Grégoire-Besson és az AXIÁL Kft. előrendelési akciót hirdet

A Grégoire-Besson és az AXIÁL Kft. előrendelési akciót hirdet

A Grégoire – Besson, a talajmunkagépek speciálistája, az AXIÁL Kft-vel közösen előrendelési akciót hirdet meg. 2022 április 30-ig leadott megrendelésekre a Rover szériák esetén 15% Voyager termékcsaládból 20% os előrendelési kedvezményt adunk a listaárból

A nagy múltú Grégoire-Besson cég a több mint, 200 éves tapasztalatával a talajművelésben mára a specialistájává vált ezen eszközök tervezésének. A hosszú és alapos előkészítő munkának köszönhetően az egyik legdinamikusabban fejlődő talajművelő gépgyártó lett Nyugat-Európában.

A szántás legfontosabb feladata a talajforgatás. Ez lehetővé teszi a talajrétegek cseréjét, a tarlómaradványok, trágya, és a gyomok aláforgatását, mellyel a kórokozók, kártevők, illetve gyomok élettevékenységét nagymértékben korlátozni lehet, így nagy jelentősége van a növényvédelem költségeinek csökkentésében. A szántással a talaj hatékonyan lazítható.

Az eke évezredek óta az ember első számú eszköze a földművelésben. Közismert, egyszerű, és világszerte elterjedt. Ennek ellenére, évek óta megfigyelhető tendencia a forgatás nélküli talajművelés térhódítása a takarékosság, üzemanyag és költségmegtakarítás jegyében, ugyanakkor vitathatatlan, hogy egyes kultúrák megkövetelik a szántást, illetve ha összejátszhatnak a környezeti tényezők, egyszerűen nem marad más megoldás: SZÁNTANI KELL!

Voyager széria – az ekék királya

Ide tartoznak a féligfüggesztett ekék, két kialakításban, az „S” egykerekes és a „C” osztott fővázas ekék. A kétfajta kialakításon belül 2-2 sorozatban gyártott ekék (S60, S70, C60 és C80) 5 fejtől egészen 14 fejig megfelelő alternatívát, az erőgép park, illetve a gazdaságunk méreteit, valamint a talajviszonyokat figyelembe véve. Alapesetben erősített típusú nyírócsavaros biztosítással rendelkeznek, a főváz 180x180x10-es profilú erősített acél szelvényekből áll (kivéve az S60-ast mely 160x160x10-es. A piacon egyedülállóan megtervezett főváz, nagy előnye, hogy akár további 2 ekefejjel toldható. A vonószerkezet kiváló aláfordulást biztosít, optimális rövid fordulókra és gyors manőverekre. A fogasléces fordítómű Grégoire Besson szabadalom, a fordítás folyamata bármikor megállítható és megfordítható, mindez állandó sebességgel és rángatás nélkül történik.

Hidraulikus kompenzáció, vagy vezérelt tömegáthelyezéssel szintén Grégoire szabadalom, optimalizája a traktor tapadását a tömegáthelyezésével a hátsó tengelyre, így csökkentve a kerék elcsúszását (30%-al kevesebb slip). A főváz kialakítás az egykerekes ekénél is lehetővé teszi a kerék nyomvonalának beszánthatóságát. Többfajta kerékméret, akár egészen nagy átmérőjű kerekezéssel is rendelhető (1220 mm), csökken ezáltal a talajtaposás, besüllyedés, valamint extrém körülmények között is használható. Elérhetőek, tarlós és barázdás kivitelben is, rászerelt szántás elmunkálóval.

ROVER 60, ROVER 70 közepes- és nagy gazdaságok gazdaságoknak…

Az RB8 eke a nagyobb teljesítményű traktorok függesztett ekéje 280 LE-ig, egy robosztus függesztő szerkezettel – erősített változattal opcióban - és erősített dupla fővázzal 160X160X10-es. A főváz egy paralelogramma szerkezeten keresztül kapcsolódik a függesztéshez, ezzel a megoldással egyszerűen és gyorsan beállítható az első ekefej fogása és a gerendely szöge. Az RB6-es eke a közepes méretű erőgépek munkagépe 220 LE maximális traktor teljesítményig ajánljuk, erős függesztő szerkezete és 140X140X10-es főváza biztosítja a megfelelő tömeget. A főváz és a függesztő szerkezet közötti paralelogramma kapcsolatnak köszönhetően az első ekefej fogását gyorsan át tudjuk állítani a szántási követelményeknek, illetve a különböző erőgépek nyomtávjainak megfelelően.

ROVER 40, ROVER 50 kis és közepes gazdaságok számára

A nagy népszerűségnek örvendő GB Line Prima eke tovább fejlesztett, erősített változatai, nagyobb teherbírással és jobb munkavégző képességgel bírnak.
 


A Rover 40 a legújabb generációs talajművelő eszköz a Grégoire Bessontól, nagyobb kossal, függesztő szerkezettel rendelkezik, a fordító tengely erősített kialakítású, emellett a legmodernebb fogásszélesség állítás és erősített mélységhatároló kerekek jellemzik. Energetikailag a 80 – 120 Le-s valamint 100-160 Le-s erőgépekhez kínál ez a két család megfelelő minőségű munkagépet. Ezek a kis kategóriás ekék ugyanazokkal a kopóelemekkel rendelkeznek, mint a nagyobbak mégis egy kisebb tömegű, ugyanakkor nagy szilárdságú konstrukció. Az eszköz 3-illetve 4 ekefejjel elérhető a ROVER 40 esetében, míg a ROVER 50 4-6 fejjel választható. Nyírócsavaros ekefej biztosítással, 35 – 40 – 45 – 50 - 55 cm-es fogásszélesség, mechanikus állítási lehetőséggel. Alapkivitelben teli kormánylemezzel és vegyes típusú előhántóval vannak szerelve az ekék. Opcióban a réselt kormánylemez rendelhető. A mélység állító kerék 600X9-es átbillenő.
 

A fent bemutatott paletta segítségével reméljük, hogy biztosítani tudjuk önnek az igényeinek megfelelő eke kiválasztását. Kérjük, forduljon további termék tanácsadásért területi képviselőihez, valamint továbbra is biztosított a Grégoire-Besson vevőszolgálata az ön számára!

Elérhető

Kapcsolódó cikkek