A CLAAS üzembe helyezte új magasraktárát

A CLAAS üzembe helyezte új magasraktárát

Hamm/Harsewinkel, 2020. január 22.  A CLAAS megnyitotta a kibővített hammi alkatrész-logisztikai központját. Több, mint két évig tartó tervezés és építés után az ütemterv szerint üzembe helyezték az új magasraktárt.

„Bővítettük a raktárkapacitásainkat, mivel a termékpalettánk egyre szélesebb, és a különféle alkatrészek száma folyamatosan növekszik.” – mondta Dietmar Düsing, a CLAAS Service and Parts GmbH logisztikai vezetője és igazgatósági tagja.

 

A CLAAS Service and Parts és a Stute Logistics vezetése, Thomas HunstegerPetermann (Hamm város polgármestere), Bernd Ludewig (a CLAAS Csoport menedzsmentje) és Cathrina-CLAAS Mühlhäuser üdvözölte a vendégeket a magasraktár megnyitóján

 

2018 nyarán született meg a döntés az A2 logisztikai központ magasraktárral való kibővítéséről. A nagyjából 11.700 négyzetméteres és 30 méter magas épületben egy teljesen automatizált magasraktárt építettek, ami hozzávetőlegesen 58.000 raklapnak biztosít helyet. – Sven Wagner, a projektmenedzser írja le a bővítés méreteit. A raktár alapjaihoz 360 teherautónyi betont szállítottak, 1800 tonna acélra és több, mint 400.000 csavarra volt szükség. A raklapokat és a gitterboxokat (rácsos tárolók) kilenc állványkiszolgáló berendezés mozgatja. Szintén új, az alkalmazott szállítószalag technológia, amely tulajdonképpen egy elektromos sínrendszer. A raklapokat a szállítószalag négy munkaállomásra továbbítja, ahol óránként összesen 320 alkatrész komissiózására képesek, ez az eddig rendelkezésre álló kapacitás közel duplája.

 

 

„Ezzel a beruházással a CLAAS Parts Logisztikai Központját felkészítjük a CLAAS csoport további növekedésére. A bővítés nemcsak növeli a rendelkezésre álló raktári kapacitásokat, hanem lehetővé teszi a jelenlegi raktárfolyamatok átfogó átalakítását is. A bővítés fókuszában ügyfeleink pótalkatrészekkel szemben támasztott magas szintű elvárásai állnak. – magyarázza Dietmar Düsing.

 

Az új magasraktár a maga 30 méteres magasságával, majdnem 15 méterrel magasabb az eddigi épületeknél.

 

A CLAAS, logisztikai partnerével a Stute Logistik (AG & Co.) KG-vel együtt mintegy 500 embert foglalkoztat hammi telephelyén. Az új magasraktár beruházási költsége meghaladta a 20 millió Eurót.

 

Fordította: Ruzsicsné Krascsenics Nelli, marketingkommunikációs csoportvezető

Forrás és kép: CLAAS

 

 

A CLAAS SCORPION új csúcsmodellje

 

A CLAAS a SCORPION sorozatot az új 960-as 6 tonna teherbírású csúcsmodellel bővíti ki. A teleszkópos rakodók szintén számos frissítést kapnak, és a jövőben megfelelnek a Stage V károsanyag kibocsátási norma előírásainak. >>

 

Elérhető

Kapcsolódó cikkek