A CLAAS SCORPION új csúcsmodellje

A CLAAS SCORPION új csúcsmodellje

A CLAAS a SCORPION sorozatot az új 960-as 6 tonna teherbírású csúcsmodellel bővíti ki. A teleszkópos rakodók szintén számos frissítést kapnak, és a jövőben megfelelnek a Stage V károsanyag kibocsátási norma előírásainak.

 

Kényelmes kezelhetőség

Az új SCORPION 960 optimális kezelhetőséget és termelékenységet tesz lehetővé a gyors rakodási ciklusoknak köszönhetően. 6 tonnás teherbíró képessége és közel 9 méter emelőmagassága a kezelési teljesítmény legmagasabb igényeihez igazodik. További plusz az erőteljes hajtásrendszer, amely különösen kényelmes és pontos manőverezést tesz lehetővé. Ezt a kipróbált és bevált hidrosztatikus VARIPOWER PLUS nagy dőlésszögű hidrosztatikus motorokból és 3 sebességtartománnyal rendelkező hajtómű biztosítja, amelyeket joystick segítségével kényelmesen lehet kezelni. Az elektrohidraulikus rögzítőfék, amely, ha a kezelő elhagyja a vezetőülést álló helyzetben vagy a motor leállítása után automatikusan bekapcsol, fokozott biztonságot és kényelmet kínál. Ha a kezelő megnyomja a gázpedált, amikor a menetirány rögzítve van, a kézifék automatikusan kikapcsol. Az új SCORPION 960 Deutz 156 lóerős (115 kW) dízelmotorral rendelkezik. A SCORPION 960-as gépeknél alapfelszereltségként rendelt DYNAMIC POWER a joystick kezelőkar állásától függően szabályozza a motor fordulatszámát. A SMART ROADING automatikusan beállítja a fordulatszámot gyorsításkor és a maximális sebességnél a megfelelő motorterheléshez. A két rendszer kombinációja garantálja a kényelmes vezetési élményt bármilyen körülmények között, nem mellékesen üzemanyagot takarít meg és csökkenti a zajszintet is.

 

 

Stage V kibocsátási normák a teljes SCORPION sorozat számára

A 2020-as új modellévben a teljes SCORPION sorozat megfelel a Stage V kibocsátási normáknak. Emellett vannak újabb opciók is, mint például egy dinamikus kanálmérleg, valamint a rakodó hátsó részére szerelhető további kettős és egyszeres működésű hidraulikus csatlakozók. Egy, a gép jobb elejére szerelhető tükör még jobb áttekintést biztosít a rakodógép előtti területre. A vezetőfülke opcionálisan kérhető (egy előleválasztóval és integrált ventilátorral szerelt) levegő beszívó szűrőjét a vezetőfülke mögé lehet a gyárban szereltetni. Így a tiszta levegő a hosszú munkanapon még forró és poros körülmények között is eljuthat az utastérbe. Az új terheléstartó szelep jobb finomvezérlést és gyorsabb leengedési időket biztosít a motor fordulatszáma nélkül, minden VARIPOWER modellnél.

A SCORPION 960 és 1033-as modellek a gyárból hidraulikus szintvezérléssel érkeznek a nehéz teher biztonságos emelése érdekében. Ez maximális stabilitást biztosít egyenetlen terepen is, és pontos munkát nagy emelési magasságok esetén. A billentő munkahenger új rázó funkciója segíti a 960, 756 és 746 modelleket a terménykanál ürítésében.

 

 

A CLAAS-ról

Az 1913-ban alapított CLAAS családi vállalkozás (www.claas.com) egyike a világ legnagyobb mezőgazdasági gépgyártóinak. A vesztfáliai Harsewinkelben található vállalat Európában a kombájn gyártás piacvezetője. Egy másik nagy termékcsoporttal, az önjáró silózóval a CLAAS az első helyen áll a világpiacon. Szintén vezető helyen áll a családi tulajdonban lévő vállalat a világ mezőgazdasági technikáinak sorában traktorjaival, valamint mezőgazdasági bálázóival és szálastakarmány-betakarító gépeivel egyaránt. Termékkínálatuk részét képezi a legkorszerűbb mezőgazdasági informatikai technológiai megoldások is. A CLAAS 11.000 alkalmazottat foglalkoztat világszerte, és forgalma a 2018-os üzleti évben elérte a 3,8 milliárd eurót.

 

 

A CLAAS teleszkópos rakodógépekről bővebb tájékoztatást a területileg illetékes CLAAS gépértékesítő kollégáihoz tudnak nyújtani, forduljanak hozzájuk bizalommal!

 

Szöveg: Nagy István, termékmenedzser

Kép: CLAAS

 

Elérhető

Kapcsolódó cikkek