A béke és a barátság szimbóluma

A béke és a barátság szimbóluma

Első alkalommal rendezték meg augusztus 31-én Szlovákiában, a Rimaszombati járás Harmac nevű településén a Gömöri Regionális Szántóversenyt. A barátságos hangulatú megmérettetésen szlovák leányvállalatunk, a Hriadel cég munkatársai is részt vettek.

Gömörben közel húsz évvel ezelőtt volt országos szántóverseny, Magyarországon viszont nagy hagyománya van a rendezvénynek. Dr. Soós Sándor, a Magyar Szántóverseny Egyesület elnöke a Felvidék.ma-nak elmondta, hogy békével jöttek Harmacra és barátokat keresnek. „A barátság egyik megtestesítője a közös munka. Nem véletlen, hogy szerte a világban, ahol a szántóverseny szervezetek működnek, mindenhol a béke szimbólumát jelenti a szántás.”

 

Gépbemutató

 

A versenyen nem az nyer, aki a leghamarabb végez a feladattal, hanem, aki a legtöbb pontot összegyűjti. Ha valaki eltér a szabályoktól, az pontlevonással jár. Mint megtudtuk, nézik a mélységet, hogy milyen szépen fordít az eke, hogyan látszanak a barázdák, az ormok, számít, hogy milyen alakokat kell szántani. Figyelembe veszik a rögösséget, a magágy szempontokat.

 

Versenyzők, szervezők, bírók

 

Tóth László és Básti Endre kollégáink, a Hriadel versenyzői 18 indulóból végül az 5. helyet szerezték meg. Munkájukat Oravec Lubo és Soós Timróc támogatták személyes részvételükkel. Gratulálunk!

 

Összeállította: Borbély Zsanett, marketingkommunikációs menedzser

Forrás, kép, teljes cikk: felvidek.ma

 

 

„Szántómester” szervizes kollégák

 

A jó szántás nemcsak a magnak ad alapot, hanem az egész éves gazdálkodásnak is. Egyszerű munkának tűnik, mégsem az. Kollégáink bebizonyították, hogy nemcsak a mezőgazdasági gépekhez értenek, hanem a szántáshoz is. >>

 

Elérhető

Kapcsolódó cikkek