150 millió eurós nagyberuházás a Hyundai ULSAN-i létesítményében

150 millió eurós nagyberuházás a Hyundai ULSAN-i létesítményében

A Hyundai Construction Equipment (HCE) 150 millió eurót (170 millió USD) fektet be a dél-koreai Ulsanban található gyártóüzemébe, 50%-kal, évi több mint 15 000 gépre növelve a kapacitását.

A beruházás támogatja a Hyundai növekvő jelenlétét a virágzó globális építőipari gépek piacán, miközben gyártási bázist biztosít az elektromos és hidrogénüzemű munkagépek új generációjának.
 

  • A legnagyobb beruházás azóta, hogy a HCE a Hyundai Heavy Industries csoporton belül újonnan létrehozott vállalatként elindult.
  • A következő négy év során megvalósuló beruházás a lánctalpas kotrógépek, kerekes rakodók és más típusú munkagépek gyártásának bővítését szolgálja.
  • A gyártás egyszerűsítése és a versenyképesség erősítése érdekében a gyártósorok szerkezetátalakításon esnek át.
  • A jövőbiztos termelés a következő generációs építőipari gépgyártásához.
     

A Hyundai Construction Equipment 150 millió eurót fektet be ULSAN-i gyárába, hogy megerősítse versenyképességét a gyorsan bővülő építőipari gépgyártásban. A következő négy év során megvalósuló beruházás évente 4800 egységgel növeli a hatalmas üzem termelését, így az éves kapacitás 15 000 kotrógépre, kerekes rakodógépre és más építőipari modellekre emelkedik.
 



A vállalat a jelenleg az 1-es és a 2-es gyárban lévő gyártási és összeszerelési munkálatokat egyetlen létesítménybe fogja összevonni, ami egyszerűsíti a folyamatok menetét és a hatékonyság maximalizálásával növeli a megtakarításokat. Ezáltal csökken a gépgyártás munkaideje, és a teljes ellátási láncban csökkennek a logisztikai költségek. A költözés a HCE környezetvédelmi, társadalmi és irányítási tényezőit is tükrözi, a belső és külső kivitelezési munkák során teljesmértékben környezetbarát anyagokat használnak fel.
 

A vállalat minden régióban növeli piaci részesedését azáltal, hogy reagál a globális építőipari gépek piacának aktuális piaci trendjeire, és előre tekint a jövőbeli infrastrukturális és építési projektjeinek ügyféligényeire. A vállalat azt is tervezi, hogy hasznot húz a fejlődő országok számára az Egyesült Államokban elindított "Build Back Better World (B3W)" kezdeményezésből.
 

A HCE 2020-ban bejelentette, hogy tervezi piacra dobni a hidrogén üzemanyagcellával működő kotrógép szériáját, amelyet a Hyundai Motors-szal együttműködve gyártanak, amelynek legnagyobb autóipari üzeme Ulsan-ban található. A vállalat már bemutatta a 2023-ban piacra kerülő hidrogénüzemű ipari targoncák termékcsaládját, amivel folytatja az alacsony, nulla értékhez közelítő szén-dioxid-kibocsátású munkagépek fejlesztését a jövő vásárlói igényeknek megfelelően.
 

"Az ULSAN-i gyár versenyképességének megerősítése az első kihívás, amellyel foglalkozni kell ahhoz, hogy a Hyundai Heavy Industries csoport építőipari gépekkel foglalkozó részlegével a globális top 5-be kerüljünk" - mondta Choi Cheol-gon vezérigazgató.

"Ezzel a beruházással tovább növeljük márkánk versenyképességét azáltal, hogy az építőipari munkagépek gyártását és szállítását nagyobb hatékonysággal végezzük."
 


2020 novemberében a HCE befejezte egy technológiai innovációs központ építését, 57,4 millió euró (65 millió USD) beruházással. Az új központ 16 laboratóriumot foglal magában, amelyekben több mint 100 kutató dolgozik. Olyan kutatási és fejlesztési projektekben vesz részt, amelyek a környezetbarát technológiákra, a nagy hatékonyságú és zajcsökkentő technológiákra, valamint egy virtuális ellenőrzési rendszerre összpontosítanak. A telephely az alkatrészek és a kész munkagépek minőségi kutatását és ellenőrzését is végzi.
 

A Hyundai Construction Equipment továbbra is folytatja a beruházásokat biztosítva azt, hogy a vállalat megtegye az ugrást, és globálisan elsőrangú gépgyártó vállalattá váljon. A HCE 2021 júniusában befejezte az alkatrészek megbízhatóságának ellenőrzésére szolgáló minőségbiztosítási központot, és 2021 júniusában átalakította a kiváló emberi erőforrás fejlesztésére szolgáló globális képzési központját. Most a hangsúly a termelés hatékonyságának növelésén és az infrastruktúra kiépítésén van a következő évekre tervezett gyors növekedéshez.
 



A Hyundai Construction Equipment Europe vezető szerepet tölt be az európai építőipari gépek piacán, nehézgépek széles választékát gyártja, beleértve a hidraulikus kotrógépeket és kerekes rakodókat. A HCEE több mint 30 országban több mint 140 kereskedőből álló hálózaton keresztül értékesíti termékeit.

 

Forrás: HYUNDAI

Elérhető

Kapcsolódó cikkek