DJI Agras T50
Vigyázz, kész, rajt!

 

A legfontosabb tudnivalók:

40 L permetlé tartály, 50 kg kijuttatható szilárd anyag

16 L / perc kijuttatott lémennyiség 2 db CDA szórófejjel [1]

fúvókacsere nélkül, távirányítóról szabályozható cseppméret

1500 kg / óra szilárdanyag-kijuttatás

kettős körkörös akadályérzékelő és -elkerülő rendszer

térképezési funkció dönthető RGB kamerával

biztonságos kapcsolat a távirányítóval akár 2 km távolságból

 

Kapcsolódj be a mezőgazdaság digitális forradalmába a DJI legújabb generációs kijuttató drónja, az Agras T50 segítségével! A régóta várt óriással nemcsak növényvédő szereket, lombtrágyát, műtrágya-granulátumot, vagy vetőmagot juttathatsz ki légi úton, hanem dönthető kamerájának köszönhetően már térképezésre is használhatod. A drón CDA szórófejekkel rendelkezik, így a cseppméret-szabályozás minden eddiginél kényelmesebb: felejtsd el a fúvókacserét, állítsd be a kívánt értéket egyszerűen a távirányítón! Az új Agras használatával jelentősen csökkentheted a növényvédelmi kezelések vízigényét, a felhasznált növényvédő szer és üzemanyag mennyiségét, ezáltal a költségeidet és a környezet terhelését. További előnyös tulajdonsága, hogy használatával nem taposod le a növényt, laza, sáros talajfelszín esetén is képes munkát végezni, illetve gond nélkül elboldogul a szabálytalan formájú vagy erős lejtésű táblákkal.

 

A DJI Agras T50 permetező drón jellemzői:

1. Súlyemelő bajnok: A DJI Agras T50 megnövelt űrméretű, 40 L tartályával és 16 L / perc kijuttatási teljesítményével lehetővé teszi nagyobb anyagmennyiségek használatát. Az opcionálisan elérhető extra szórófejekkel az átáramlási sebesség akár 24 L / percre növelhető. Új kialakítású szóróberendezésével az előd T30-as modellhez képest 50%-kal több szilárd, szemcsés anyag egyenletes kijuttatására képes (1500 kg / óra).

2. CDA szórófejek: a DJI Agras T50 mechanikus cseppképzésű szórófejei lehetővé teszik, hogy a távirányítón válasszuk ki a kívánt cseppméretet – nincs szükség a fúvókák fizikai cseréjére. A hidraulikus cseppképzéssel szemben a folyamat alacsony nyomáson, forgó tárcsa segítségével zajlik, a kialakuló permetlé cseppek egységes méretűek, ami segíti az elsodródás elkerülését.

3. Első a biztonság: a DJI Agras T50 az előző generációs modellekhez képest új megoldásokkal támogatja a biztonságos munkavégzést: az első és hátsó radart binokuláris kamerákból álló optikai akadályérzékelő és -elkerülő rendszer egészíti ki, amely egyaránt képes a drón vészhelyzetben történő megállítására vagy az akadályok aktív elkerülésére. A radaroknak köszönhetően akár 50°-os lejtés mellett, a brutális fényerejű LED-es munkalámpáknak köszönhetően pedig éjszaka is hatékonyan dolgozhatunk.

4. Térképezés helyben, a távirányítón: ha műholdas alaptérkép helyett a tábla tényleges határai és aktuális állapota alapján szeretnénk megtervezni a kijuttatást, a DJI Agras T50 már az ehhez szükség térképezésben is a segítségünkre lehet. Az előző generáció fixen beépített kamerái helyett dönthető, UHD RGB kamerát kapunk, amivel kiváló minőségű felvételeket készíthetünk a területünkről. A nyers légifelvételek összefűzését ráadásul a DJI legfejlettebb távirányítója, a víz- és porálló DJI RC Plus végzi helyben, valós időben, hogy az elkészülő, RTK-pontos fotótérképet rögtön felhasználhassuk a kijuttató repülési tervünk elkészítésénél [2].

5. Stabil adatkapcsolat: a DJI Agras T50 az O3 kommunikációs protokollnak megfelelően akár 2 km távolságból is kiváló minőségű élőképet közvetít, a drón és a távirányító közötti adatkapcsolat stabil, a vezérlés pedig ennek köszönhetően biztonságos.

6. Időjárásállóság: A DJI Agras T50 központi alkatrészei víz, por és korrózió ellen védettek az IPX6K szabványnak megfelelően. Munka után a drónt egyszerűen lemoshatjuk.

 

A doboz tartalma:

DJI Agras T50 drón

DJI RC Plus távirányító

nyakpánt a távirányítóhoz

65W töltőadapter

USB-C kábel

Szerszám- és alkatrészkészlet (imbuszkulcsok, csavarok és alátétek)

Aktív akkumulátorhűtő egység

DJI Terra Agriculture szoftver (1 év)

FIGYELEM! A drón akkumulátorait és töltőjét a csomag nem tartalmazza! Kérjük, érdeklődjön!

 

Ha a drónhoz további kiegészítőket vásárolnál (akkumulátor, töltő, tartalék propeller, szórórendszer, szoftver stb.), fordulj hozzánk bizalommal!

A felmérő és kijuttató drónok jogszerű használatához szükséges valamennyi akkreditált tanfolyammal állunk Partnereink rendelkezésére. Igény esetén, kérjük, érdeklődj!

 

 

Az drón beüzemelését az Ön telephelyén végezzük, ahol az alapvető felhasználói ismereteket is átadjuk Önnek vagy kijelölt munkatársainak. Ha további gyakorlatorientált tudást szerezne az eszköz és tartozékai szakszerű és biztonságos használatáról, az AXIÁL Kft. időszakonként tréninget hirdet a gyártó által igazolt képesítésű oktató munkatárs vezetésével. A képzés iránti érdeklődését kérjük jelezze kollégáinknál.

A kijuttatási terület határainak beállítása és a művelet egyéb paramétereinek megadása (lémennyiség, repülési magasság stb.) történhet közvetlenül az Agras kijuttató drónok távirányítóján vagy különálló szoftverek segítségével. Foltszerű vagy változó dózisú kijuttatáshoz használható térkép készítéséhez multispektrális felvételekre van szükség, amelyeket a DJI Mavic 3 Multispectral felmérő drónnal készíthetünk el. A multispektrális felvételek feldolgozásához és kijuttatási térkép előállításához az online elérhető DJI SmartFarm Web, illetve a saját számítógépre vagy laptopra telepíthető DJI Terra Agriculture szoftvert ajánljuk. Ezek a megoldások általában egy- vagy többéves előfizetés útján vehetők igénybe, amelynek megújítása ismétlődő költségeket eredményezhet. Az előfizetést megelőzően a szoftverek próbaverziói ingyenesen kipróbálhatók. További információkért kérjük, keresse kollégáinkat!

A drónok jogszerű és biztonságos használatához bizonyos jogszabályi előírások betartása szükséges. A tudnivalók közérthető összefoglalója megtalálható itt: Mydronespace Tudástár

 

[1] A DJI Agras T50 drón további 2 db CDA szórófejjel szerelhető fel, amikkel a maximálisan kijuttatható lémennyiség 24 L / ha-ra növelhető. Az extra szórófejek kiegészítőként vásárolhatók meg.

[2] A pontos térképezéshez RTK jelkorrekció használata szükséges. A térképező repülést követően a távirányító szoftvere 10 perc alatt 13 ha szántóföld vagy 5 ha gyümölcsös fotótérképét képes elkészíteni.

Műszaki kisokos letöltése

 

Műszaki paraméterek – DJI AGRAS T50

Rotorok száma

2 x 4 (koaxiális elrendezés)

Maximális permetezési területteljesítmény

kb. 21 hektár / óra

Permettartály mérete

40 L

Szórótartály mérete

75 L (50 kg)

Nagy pontosságú radar

igen, kettős

Akadályérzékelő rendszer

kettős (radarok + kamerák)

Nagy pontosságú áramlásmérő

mérés tömeg alapján

Cserélhető permettartály

nem

RTK

igen
(GPS, GLONASS, Galileo, BeiDou)

GNSS

igen
(GPS, GLONASS, Galileo, BeiDou)

Kamera

dönthető UHD RGB

Térképező funkció

igen, képek összefűzése a távirányítón

Dinamikus áramlásvezérlés

igen

Repülési módok

M/M+ ,

AB ,

Autonóm repülési út

Gyümölcsös permetező mód

igen

Saját tömeg (akku nélkül)

39,9 kg

Maximális felszállótömeg (mindennel együtt)

92 kg permetezéskor,
103 kg szóráskor

Maximum munkasebesség

25.2 km/h

Maximum szélellenállás

21,6 km/h

Működési hőmérséklet

0 - 45°C

Méret

2800 x 3085 x 820 mm (karok és propellerek kihajtva)

Munkalámpák

igen, 4 db ultraerős fényerejű LED

Szórófej technológiája

CDA szórófejek, valós idejű cseppméret-szabályozási lehetőség

Szórófejek mennyisége

2 db (4 db-ra bővíthető)

Maximális permetezési sebesség

16 L / perc
(4 db szórófejjel 24 L / perc)

Cseppméret (a munkakörnyezettől és a szórási mennyiségtől függően)

50 – 500 μm

Maximális permetezési szélesség

11 m (3 m kultúra feletti magasságból, 7 m/s repülési sebességgel)

IP védettség foka

IPX6K

Akkumulátor típusa

30000 mAh-52.22V

Akkumulátor tömege

kb. 12 kg

Akkumulátor IP védettsége

IP54

Max. adatkapcsolati távolság (élő videókép)

2 km

Távirányító főbb tulajdonságai

7.02", 1920×1200 felbontású, 1200 cd/m² fényerejű kijelző, 8 magos processzor, kompatibilis a WB37 külső akkumulátorral

Távirányító akkuideje

6 óra a beépített + külső akkumulátorral

Élőkép-átviteli rendszer

DJI OcuSync 3 Pro

Intelligens akkutöltő működési hőmérséklete

5°C - 40°C