XL-es Manitou Baján

XL-es Manitou Baján

Most már kézzel fogható a Manitou új NewAg XL sorozat MLT 841-145 PS+ típusa. Megérkezett ugyanis a bajai központba a korábbi MLT 840 utóda, mely további előnyös tulajdonságokkal lett felvértezve az elődhöz képest.

 

A NewAg kisebb típusai számos pozitívumot nyújtanak a kezelőknek, amiből most került a 841-be is. Innovatív kijelzők és kezelőszervek, egyszerűbb és biztonságosabb fellépés a fülkébe, lényegesen jobb rálátás a munkaeszközre, továbbfejlesztett hangszigetelés, számtalan kényelmet és hatékonyságot növelő megoldás.

A gép fő paraméterei kaptak egy kis pluszt: az emelési magassága 7,6 m, míg a legnagyobb emelhető tömeg 4.100 kg lett. A rakodó erőforrása Yanmar gyártmányú, teljesítménye 141 LE, maximálisan 602 Nm nyomatékkal, ami kimagaslik a kategóriájában. Természetesen már StageV emissziós normának megfelelő motorról beszélünk, mely akár 11%-kal kevesebb üzemanyagot éget el, mint az elődé. A motor karbantartása könnyebb lett, mivel a motorburkolat két irányba – felfelé és lefelé – nyithatóvá vált, teljes hozzáférést biztosítva az egyes elemekhez.

 

 

Ennek a középnehézsúlyúnak (9,2 tonna önsúly) a 200 l/min kapacitású LS hidraulika szivattyúja gyors gémmozgást tesz lehetővé, ami nagymértékben növeli a rakodás sebességét. 13%-kal növekedett az üzemanyagtartály kapacitása, kitolva ezzel az egésznapos intenzív munkavégzést.

Az ötfokozatú M-Shift powershift sebességváltó akadálymentes fokozatváltást biztosít manuális vagy automata módban. Az automata funkció a legkisebb megszakítással képes fokozatot váltani nyomatéktól és sebességtől függően, a legoptimálisabban. Manuális módban a kezelő kapcsolja a sebességfokozatokat a JSM joystick + és – gombjai segítségével.

 

 

A NewAg kezelőtér a kisebb típusoknál már megszokott, magas komfortot nyújtja, megnövelt térrel és alacsonyabb, 69 dB(A) zajszinttel.

Az érkezett MLT 841 felszereltségi szintje ELITE, ami tartalmazza az aktív gémcsillapítást, az „inching” (araszoló) funkciót, összesen nyolc LED munkalámpát, fűthető külső tükröt és félautomata kormányzási módot. De alaptartozék itt a regeneratív hidraulika, az intelligens hidraulika funkciók (kanálrázás, függőleges emelés, kanálpozícionálás), valamint hidromotoros munkaeszköz üzemeltetéshez a folyamatos és szabályozható olajáramoltatás a gém végénél.

 

További információért keresse területileg illetékes munkatársainkat!

 

Szöveg: Sebesi István, termékmenedzser

Fotó: Kürti Ivett, marketingkommunikációs menedzser

Elérhető

Kapcsolódó cikkek